SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halktan Uzak Halk Eğitim Merkezi!"

0
Güncellendi - 2018-09-16 05:32:24
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba Battalgazi Halk Eğitim Merkezi'nin 3'üncü kez taşınmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Battalgazi  Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi’nin Orduzu'ya taşınma kararına  tepki gösterdi. Ağbaba, “Bunun adı halk eğitim değil halktan uzak  olan eğitimdir. Halk Eğitim merkezi 2 yılda üçüncü kez yer değiştiriyor” dedi.

Malatya Battalgazi  Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından el konulan FETÖ’ye ait Turgut Özal Koleji’nde faaliyet gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2 yıl önce taşınılan halk eğitim merkezi binasının depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle derhal başka bir yere nakledilmesi istendi. Bakanlık talimatı sonrası Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Orduzu’da bulunan Bahçebaşı Anadolu Lisesi’nin binasına (Eski Spor Lisesi) taşınma kararı alındı.Halk Eğitim Merkezinin taşınma işlemi devam ediyor.

KAPATTIĞINIZ TİCARET LİSESİ’Nİ HALK EĞİTİM YAPIN

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yapılan taşınma işleminin halk eğitim merkezinin halktan uzaklaştırılması olduğunu belirterek, ortaya çıkacak mağduriyetlere dikkat çekti. Ağbaba, mesire yerine halk eğitim merkezi taşıyan tek il Malatya’dır. İnsanların kursla ilgili işlemlerini yapmak için bile ulaşımı çok güç, çevresinde bina olmayan, ıssız,güvenlik zafiyeti olan, başıboş sokak hayvanlarının bulunduğu bir yere gitmelerini istemek kabul edilemez. Bölgedeki okullarda zaten sıkıntılar yaşanıyorken, bir de binlerce kişiyi  aynı noktadan hizmet almaya zorlamak yanlıştır. Şayet şehir merkezinde yer bulamıyorsanız, kapatılan Ticaret Lisesi’ni Halk Eğitim Merkezi yapın” dedi.

MADEM DEPREME DAYANIKSIZDI NEDEN TAŞINDINIZ?

El konulan FETÖ okuluna depreme dayanıklılık testi yapılmadan eğitime başlanmış ise bunun skandal olduğunu kaydeden Ağbaba, “15 Temmuz Hain Darbe girişimi sonrası Turgut Özal Koleji’ne Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi taşınmıştır. HEM’de 2 yıldır binlerce kişiye bilgisayar, yabancı dil, okuma yazma ve üniversiteye hazırlık kursları bu binada verildi. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle acilen binanın boşaltılmasını istiyor.Madem bina depreme dayanıksızdı şimdi mi aklınıza geldi? Binlerce öğrencinin hayatını8 tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok. Ayrıca depreme dayanıksız binaya taşınılırken yapılan masraflar da kamu kaynaklarının çarçur edilmesidir. Şimdi aynı masraf yeni taşınacak bina için de yapılacak.Bunun adı gezici halk eğitim merkezidir” ifadelerini kullandı.

FAKİR ÖĞRENCİLER KURS BULAMAYACAK, MAĞDUR OLACAK

Ağbaba, okulların açılmasına kısa süre kala bu işlemin gerçekleştirilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bu yer değişikliği için okulların açılmasını beklemek de anlaşılır değil. Geçtiğimiz yıl maddi durumu iyi olmayan bine yakın öğrenciye üniversiteye hazırlık kursu verilen HEM bu yıl eğitim veremeyecek. Milli eğitim müdürlüğü, okullarda boş sınıflar var ise oralarda bu eğitimi verecek. Bir taraftan paralı eğitimin önüne geçtik diyenler, diğer taraftan parasız kursları kaldırıyorlar. Yani bu yıl üniversiteye hazırlanan öğrenciler, okuma yazma öğrenmek isteyenler,yabancı dil, bilgisayar öğrenmek isteyen gençler,el sanatlarına meraklı kadınlar, kendini yetiştirmek isteyen engelliler okul okul dolaşıp kurs arayacaklar. Usta öğreticiler de okul okul dolaşıp boş sınıf bulup kurs açmaya çalışacaklar. İşte Malatya’da halkı eğitmek için bulunan eşsiz çözüm bu” dedi.

Ağbaba konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • bekir (5 yıl önce)
    orduzuda da olsun eskimalatya dada şehir merkezindede olsun.Eskimalatya da eski hükümet konağı boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Halk dediginiz sadece merkezde bir iki sokakta yaşayan insanlardan mi oluşuyor. Yillarca Orduzu da veya diğer beldelerde yasayan insanlar halk eğitim merkezine işleri için geldiğinde bu durumdan şikayet ettiler mi acaba? Halktan uzaklaştırmak demek de nedir ya? Tipik bir Veli ağbaba sikayeti; amaçsız, araştırılmamış ve twitterdan beğeni almak için yapılmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş Orduzu mahallesinin nufusu ne? Yıllarca orda halk eğitim merkezi olsa 50 kere aynı bilgisayar kursuna mi gidecekti insanlar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    halkın merkezini halkın dışına taşımaya karar veren zihniyete ve bu olay karşısında hiç bir şey yapmayan AKP milletvekillerini kınıyorum bence bir malatyalı olarak bu olaya lütfen sessiz kalmayalım AKP milletvekilleri bu işe sahip çıkmıyorlarsa Malatya halkı olarak biz sahip çıkalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban Serezli (5 yıl önce)
    Devletin el koyduğu eğitim kurumlarını nasıl daha iyi yönettiğini görüyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • yorgundemir (5 yıl önce)
    Fatih Lisesinin yanında 60 yıllık Cengiz Topel İlkokulu var, artık duvarları çivi tutmuyor,geçmişte yapılan ek bina evlere şenlik ve sınıfları minik minik,800 tane öğrenciye hizmet eden bina kendinden vazgeçmiş ama yetkililer vazgeçemiyor. Mahalleyi Malatya'nın en kötü fiziki şartlarına sahip bu okulundan kurtarın derim sevgili yetkililer!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamuran (5 yıl önce)
    Ben Beydağı Anadolu lisesi mezunuyum. Bizim Adıyaman yolundaki bina yıkılacak dediler biz okurken boşalttılar. Fakat Şimdi kuzenim aynı binada okuyor. Bizi çıkartıp başka okul açmışlar. İlginc
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Acaba Malatya merkezde depreme dayanıksız olup da hala eğitime devam eden başka binalar yokmuş ? Ne yazikki ancak bir felaket sonunda önlem alıp geregini yapıyoruz. İl ve ilce Milli eğitimler bu okulları gayet iyi biliyor ama konu vatandaşın çocukları olduğu icin umurlarinda değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doktor taner (5 yıl önce)
    Tabi yorum olmaz doğru söze ne gerek var. İcimizdeki ve dışımızdaki biritanyalılar duysun sadece.. Milli eğitimi mesken tutmuş sözde akiller tayfası ve vekillerin referansı ile gelmiş şübe müdürleri ilçe müdürlerinin daha büyük işleri var.. Liyakatı sefalete sürükleyenlere söz değil kovulmak düşer.. Tebrikler Veli bey..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Tam bı saçmalık taaa orduzuda olurmu halk eğitim merkezi başka yer kalmadimi merkeze yakın yerde olması lazım bu yer kararını alanlar Bula Bula taa orduzuda karar kilmislar bravo size bacimiz kızımız işini halletmek için nasıl oraya gitsin Bir daha düşünün lütfen
    0
    0
    Yanıtla