SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Halledeceğiz.. Şüphe Olmasın!..''

A- A+ PAYLAŞ

Ege Ordu Komutanlığı'na atanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, "Terör konusunda kararlayız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bunu mutlaka halledeceğiz" dedi. Orgeneral Sarıışık, Vali ve belediye başkanına veda ziyaretlerinde bulundu.

VALİLİKTE..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'e veda ziyaretinde bulunan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, burada basın mensuplarının terörle ilgili sorularını cevaplandırdı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, "2. Ordu ve diğer komutanlıklar bölgesinde terörle mücadeleye devam ediyor. Mutlaka bunun üstesinden gelinecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dün tabi Tunceli'de yine elim bir olay meydana geldi. Bunun için üzüntümüz var. Arkadaşlarımız, Türk Silahlı Kuvveleri, emniyet ve polis teşkilatlarımız görevlerinin başındalar. Bütün dünyada terörle mücadele konusunda çalışmalar var. Birlik ve beraberlik içerisinde bu işin de üstesinden geleceğiz, bu konuda kararlayız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bunu mutlaka halledeceğiz" şeklinde konuştu.

Kuzey Irak'a girilmesi konusundaki görüşleri sorulan Orgeneral Sarıışık, "Bu konular siyasidir, bizim dışımızdaki kişiler tarafından açıklanması gereken konulardır" diyerek, doğuya yapılan askeri sevkıyatla ilgili olarak da, "Bunlar her yıl rutin olarak yapılan faaliyetlerdir. Sizin arkadaşlar farklı yorumluyor. Genelkurmay Başkanlığı zaten bu konuda gerekli açıklamaları yapıyor" diye konuştu.

BELEDİYEDE..
Belediye Başkanı Cemal Akın'a veda ziyaretinde bulunduğunu belirten 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, “Görev yaptığım 2 yıllık süre zarfında gerçekten Malatya halkından büyük yakınlık gördük. Biz de çeşitli vesilelerle Malatya halkı ile bir arada olmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Belediye Başkanımız son derece mütevazı ve Malatya halkına hizmet edebilmenin gayreti içerisinde olan bir arkadaşımız. Gerek kendisi, gerek eşi, bizlere ve eşlerimize göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Görevinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki değerli hizmetleriyle Malatya halkı da kendisinden son derece memnundur. Ege Ordu Komutanlığı görevine ayrılmadan önce yaptığım bu veda ziyareti vesilesiyle Belediye Başkanımızın şahsında Malatya halkına sevgi ve saygılarımı iletiyorum, kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Akın’da 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’a bundan sonraki hayatında mutluluklar dilediğini belirterek, kendilerinin tayin ve atamalara alışkın olmadıklarını, özellikle 2. Odu Komutanı gibi çok değerli devlet adamlarının Malatya’dan ayrılışı sırasında büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Başkan Akın, atama ve tayinlerin ise devletin işleyişinin bir gereği olduğuna değinerek, “Burada hizmet verdikleri süre içerisinde kendilerinden, engin devlet adamlığı tecrübesinden fevkalade istifade ettik. Malatya için bunları değerlendirmeye gayret ettik. Bundan sonra da Malatya ile ilgili herhangi bir konuda kendisinden aynı yakınlığı göreceğimize yürekten inanıyorum.

Komutanımız özellikle bu dönemi sırasındaki gerek asker sivil bürokratlar, gerek sivil toplum kuruluşları ve Malatya insanı ile kurmuş olduğu diyalogla belki çok da farklı bir profil çizmiştir. Bundan dolayı da kendisine müteşekkiriz.

Malatya’da her zaman kendilerinden ziyarete bekliyoruz. Gerek hanımefendiyi, gerek kendilerini Malatya’da ağırlamaktan her zaman şeref duyacağım. Başarılarının ve hizmetlerinin devamını diliyorum” dedi.

Ziyaretin anısına, Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık Belediye Başkanı Cemal Akın’a 2. Ordu Komutanlığı’nın şildini hediye ederken, Başkan Akın’da 2. Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık’a kayısının kristal maketini ve kayısı hediye etti.

KOMUTA DEVİR TÖRENİ..
Bu arada, Malatya 2. Ordu Komutanlığı'nda görev teslim töreni 15 Ağustos Salı günü saat 14.30'da yapılacak. Orgeneral Sarıışık'ın Ordu Komutanlığını Korgeneral Hasan Iğsız'a devredeceği törene, Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın da katılması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız