SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halterciler Hazırlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:23
Halterciler Hazırlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Halterde son dönemlerde sıkça adından söz ettiren Malatya, 6 sporcu ile Gençler 23 Yaş Altı Türkiye Halter Şampiyonası'na katılacak. 

Türkiye Halter Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Gençler 23 Yaş altı Türkiye Halter Şampiyonası Malatya’da yapılacak. 20-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonaya, katılacak olan Malatyalı sporcular, hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. 

Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren Malatya Gençlik Spor Kulübü'nün sporcuları Yusuf Batuhan Candiri, Samed İnan, Umut Yavaş, Hanım Buse Yarlına, Yunus Altun ve Hüseyin Yavuz, şampiyonada derece elde etmeyi hedefliyor. 

Gençlik Spor Kulübü Halter Antrenörü Burak Polat, Gençler 23 Yaş Altı Türkiye Halter Şampiyonası'na Malatya'nın ev sahipliği yapacağını anımsatarak, ev sahipliği yapacakları şampiyonada, Malatyalı sporcuların derece yapmalarını arzu ettiklerini belirtti. 

Polat, şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, "Gençler 23 Yaş Altı Türkiye Halter Şampiyonası kapsamında hazırlıklarımızı yoğun bir tempoda sürdürüyoruz. Haftanın 3 günü Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren sporcularımız, ev sahipliği yapacağımız şampiyonada, Malatya'yı Türkiye Şampiyonluğuna ulaştırmayı hedefliyor" dedi. 

"HALTERDEKİ YÜKSELİŞİMİZ SÜRÜYOR"

Halter branşının Malatya'da iyi bir yere geldiğini, her geçen gün yükselişini sürdürdüğünü kaydeden Polat, halterde iyi bir potansiyele sahip olduklarını ve bu potansiyeli iyi bir şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti.

Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sporcuların haftanın 3 günü yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Polat, "Haftada 3 gün çalışmamız oluyor. Halter branşı ağır bir spor olduğu için hazırlıklarımızı o yüzden biraz az tutuyoruz. Ama buna karşın çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde Malatya’da halter branşı yavaş yavaş canlanıyor" dedi. 

Malatya'nın son dönemlerde halter branşında iyi dereceler elde ettiğine dikkat çeken Polat, "Gençler Türkiye Şampiyonasında Bartın’da bir sporcumuz Türkiye üçüncüsü oldu. Gelecekte de daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu doğrultu da Malatya'da körelen halter branşını yeniden canlandırmaya başladık" ifadelerini kullandı. 

"HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARA KATILACAK SPORCULAR YETİŞTİRMEK"

Polat, Malatya'da halter branşını geliştirmenin yanı sıra gelecek adına da yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Gençlik ve Spor Kulübü olarak hedeflerini yüksek tuttuklarını, bu kapsamda da olimpiyatlara karılacak sporcular yetiştirmek istediklerini dile getiren Polat, şunları söyledi: "Kulüp olarak hedefimizi her zaman yükseklerde tutmak istiyoruz. Türkiye Şampiyonluğu, Balkan Şampiyonluğu yetmez. Biz, olimpiyatlara sporcu yetiştirmek istiyoruz. O nedenle ailelerimizin çocuklarını halter branşına yönlendirmede biraz duyarlı olması gerek."

Polat, halter branşına olan ilginin azlığından dolayı yakınarak, "Ailelerimiz, genellikle çocukların boyunun kısalma korkusu nedeniyle, halter branşını tercih etmiyorlar. Ama uzun boylu haltercilerde var. Yani ailelerin o korkularını yenmesi gerek. Aileler o korkuyu yenip, çocuklarını haltere gönderecek ki, bizlerde başarılı sporcular yetiştirelim. Bir sporcu varsa başarıda vardır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız