SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamburg'daki Malatyalıların Eğitim Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Almanya’nın Hamburg Kenti’nde yaşayan Malatyalılar tarafından kurulan Hamburg Malatyalılar Derneği'nce Malatya’daki 1.400 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunuldu.

Kırtasiye dağıtımı dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi’nde tören düzenlendi. Törende konuşan Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, “ Doğup büyüdükleri yerleri unutmayarak, yardımda bulunan dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz ilköğretim haftasında, birçok vakıf ve derneklerimiz eğitim görev çocuklarımıza imkanları ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Hamburg Malatyalılar Derneği tarafından da yapılan yardım içinde kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Müştak Akgül (üstten 2. fotoğraftaki)’de yaptığı konuşmada, “ Sevgili öğrenciler ailenizle birlikte, bu ülkede çalışanların vergilerinden alınan paralarla yapılan bu öğretiminizden dolayı ailenize ve Türk milletine karşı önemli sorumluluklarınız olduğunu unutmayın. Bilgi çağını yaşadığımız bu çağda sizin hayat koşusundaki rakipleriniz sadece sınıfınızdaki, okulunuzdaki ve yurdumuzdaki öğrenci arkadaşlarınız değil, Alman, Fransız, İtalyan, Yunan ve Amerikalı öğrenci yaşıtlarınız, akranlarınızdır.

Sakın, sınıfınızda veya okulunuzda en iyi öğrenci olduğunuz düşüncesi sizi yanıltmasın. Unutmayın ki Dünya da en az sizler kadar hatta daha çok okuyan, araştırman, çalışan yaşıtlarınız öğrenciler de vardır. Bilgisayar ve interneti kullanmayı iyi öğrenin. Bunları sadece oyun amaçlı değil, öncelikle bilginizin ve yabancı dilinizin gelişmesi amaçlı olarak kullanın.” dedi.

Daha sonra Malatya ile birlikte ilçelerdeki öğrencilere dağıtılacak olan 9 bin Euro tutarındaki 1.400 kırtasiye paketi, sembolik olarak okullardan gelen öğrencilere teslim edildi. Diğer paketler ise dernek yöneticileri tarafından okul müdürlüklerine okullarına gidilerek teslim edilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız