SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamdolsun Diyanet Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü’nce düzenlenen “Din Hizmetlerinde Verimliliğin Artırılması" konulu seminerde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman din görevlilerine bilgiler verdiler. 

Belediye Konferans salonunda düzenlenen seminere kent genelindeki din görevlileri, kuran kursu görevlileri ile ilçe müftüleri katıldı. Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son 10 yılında emeği geçen hocalarımız aramızda. Dini yayınlarındaki son 10 yıldaki gelişmelere hep birlikte şahidiz. Hangi hocamıza kitabı vereceğiz diye düşünürken bugün Elhamdülillah her bir insana verebileceğimiz yayınlarımız var. Diyanet Radyosu, TV’si ve saymakla bitiremeyeceğimiz birçok yayınla belli bir seviyeye geldik. Din hizmetleri bu işin ana yükünü omuzlayan bir birimimiz” dedi.

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 91 yıldır İslam’ın aydınlık mesajlarını insanlarla ve insanlıkla buluşturduğunu belirterek “Kuruluşundan bu yana büyük gayret içerisinde gerek merkez teşkilat gerek taşra teşkilat ile müftülükler ile yurt içinde ve dışında toplumu din konusunda aydınlatma İslam’ın güzelliklerini insanlığa taşımak gayret içinde olmuştur” dedi.

Salman, 2010 yılından sonra başkanlık merkezinde yeni yapılanma olduğunu belirterek “Rabbimize ham olsun ki Diyanet İşleri Başkanlığı gibi milletin hizmetinde olan ve doğru bilgileri aktaran bir kuruluş var” dedi.

Salman’dan sonra da Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit konuşma yaptı. 

Toplantı açış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız