SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido Anıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:47
Hamido Anıldı
A- A+ PAYLAŞ

17 Nisan 1978 günü bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla katledilen Malatya eski Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu mezarı başında anıldı.

Anma törenine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Hasan Atay, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, bazı daire müdürleri ile Fendoğlu ailesi katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu’nun mezarına çiçekler bırakıp dua etti.

Hamit Fendoğlu’na gösterilen vefadan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Hamit Fendoğlu’nun yeğeni  Mehmet Fendoğlu, “Hamit Fendoğlu’nu unutmadığınız için ailem adına hepinize teşekkür ediyorum. Mezarı başında anılması ise bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Hamit Fendoğlu’nun görevi başında şehit edildiğini belirterek, “Hamit Fendoğlu’nu Malatyalılar çok seviyordu. Hamit Fendoğlu Malatyalıların gönlünü fethetmişti. Karanlık eller ailesiyle birlikte onun ölümüne sebep oldular. Allah’tan rahmet diliyorum. Fendoğlu’nu anmak ve anlatmak bizim görevimiz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise Hamit Fendoğlu’nun mezarının çevresinin yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. 

Hamido’nun mezarı başında anılmasının adet haline gelmesinin kendisini mutlu ettiğini vurgulayan Şavata, “Hamido’nun yiğitliğini, belediyecilik anlayışını gördük. Eğer Malatya’da bir güzellik bir gelişim bir değişim olmuşsa biz bunu Hamido’ya borçluyuz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından anma törenine katılanlara şerbet ikramı yapıldı. Buradan Fendoğlu Ailesinin evine geçen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu’nun eşi Mukaddes Fendoğlu’na da taziyelerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız