SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamido Demokrasi Şehididir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:33:50
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın eski Belediye eski Başkanı merhum Hamit Fendoğlu’nun (Hamido), gelini ve 2 torunuyla birlikte bombalı bir suikast sonucu öldürülmesinin 36’ncı yılında mesajlar yayınlandı. 

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, yaptığı yazılı açıklamada, “Hamido’nun 17 Nisan 1978’de evine gönderilen bir paketin patlaması sonucu gelini ve torunları ile birlikte hayatını kaybedişinin üzerinden 36 yıl geçmiş. Cumhuriyet tarihimizin ilk faili meçhul cinayetlerinden biridir. Bu korkunç cinayetin ardından başlayan siyasi çatışmalar o günlerde elbette birileri tarafından kışkırtılıyor, birilerinin işine geliyor, ortam hazırlanıyordu.

17 Nisan 1978, Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biridir. Hamido’nun şahsında, zar zor ilerleyen demokrasimiz ağır bir darbe almıştır. Bu anlamda, Hamido bir demokrasi şehididir. Bu ülkede, milletin egemenliğini kuvveden fiile çıkarmak adına atılan cesur adımlar ve cesur adamlar hep var oldu. Bu adımları akamete uğratmanın yolu, cesaret sahibi bu adamları ve onların şahsında somutlaşan milli iradeyi yok etmekti.

Ne yazık ki, yakın tarihimiz, Hamido ve benzeri karanlık cinayetlerle, acı hadiselerle doludur. Merhum Hamit Fendoğlu’na, torunlarına ve gelinine bir kere daha Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.

AHMET ÇAKIR'IN MESAJI

17 Nisan 1978 tarihinde posta yoluyla evine gönderilen bombanın patlaması sonucu gelini ve torunuyla birlikte yaşamını yitiren Malatya Belediyesi eski Başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu için bir mesaj yayınlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hamit Fendoğlu’nun (Hamido) Malatya’nın yiğit bir evladı olduğunu söyledi.

Art niyetli güçlerin amaçlarına ulaşmak için insan hayatını bile hiçe saydığını, Hamit Fendoğlu’nun öldürülmesinin de bunun bir ispatı olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Türkiye’yi karıştırmak ve darbe girişimine zemin hazırlamak isteyen karanlık güçlerin, kısmen başarılı olduğu o dönemlerde, ülkemizde birçok insanımızı kaybettik. Bunlardan birisi de zamanın Belediye Başkanı olan Malatyamız’ın yiğit evladı Hamido’dur. Milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik değerlerinin ön plana çıkması sayesinde gerilerde kalan karanlık günler, artık yerini aydınlık geleceğe bırakmıştır. Milletimiz ve devletimiz bundan sonra o karanlık günlere tekrar dönülmesine asla izin vermeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya’nın yiğit evladı merhum Hamido’yu ölümünün 36. Yılında rahmetle anıyor, bu vesile ile terör ve teröre destek verenleri bir kez daha lanetliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız