SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido İçin Mevlid Okutuldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:04
Hamido İçin Mevlid Okutuldu
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi Başkanıyken bombalı suikast sonucu 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen "Hamido" lakaplı Hamid Fendoğlu için ölüm yıl dönümünde ailesi Mevlid-i Şerif okuttu. 
 
Malatya'da 17 Nisan 1978 tarihinde meydana gelen olayda, eski milletvekili ve o dönemde Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak desteği ile seçilen Bağımsız Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu, Ankara'dan kendi adına gönderilen paketi evinde açarken bombanın patlaması üzerine, gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti. Yaşanan suikast sonucunda kentte meydana gelen olaylarda yüzlerce işyeri ateşe verilip talan edilirken, 4 kişi öldürülmüş ve çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Merhum Fendoğlu için ailesi tarafından her yıl olduğu gibi, bu yıl da Yeni Camii'de İkindi namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid-i Şerife Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Malatya Eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu, Fendoğlu'nun yeğeni Mehmet Fendoğlu ve kalabalık bir topluluk katıldı. 
 
SUİKAST DARBE İDDİANAMESİNE GİRDİ 
Fendoğlu'nun öldürülmesi olayı, 1998 yılında zaman aşımı nedeniyle kapatılmıştı. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı 80 sayfalık iddianamede, Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ve yakınlarının ölümüne yol açan bombalı suikast gündeme geldi. İddianamede, 12 Eylül darbesine giden süreçte, ülkeyi anarşi ve terör olaylarıyla kaosa sürükleyen olaylara da yer verilerek, bu olayların şüpheli yönleri de dile
getirildi. 17 Nisan 1978'de, Fendoğlu'nun adına gönderilen, kendisinin yanı sıra gelini ve 2 torununun ölümüyle sonuçlanan bombalı paketle suikast olayı da ihtilale gerekçe olaylardan biri olarak gösterildi. 
 
YASSIADA'DA İDAMLA YARGILANDI 
27 Mayıs 1960 darbesinden sonra DP yöneticileri ile birlikte Yassıada'da idamla yargılanan Hamid Fendoğlu, 1965 milletvekili genel seçimlerinde AP'nin listesinden Malatya Milletvekili seçilerek, 1969'a kadar milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. Adnan Menderes, Celal Bayar ve Süleyman Demirel'e çok yakın bir isim olarak biliniyordu. Fendoğlu, 1977'de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde Adalet Partisi, Milli Selamet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin desteği ile bağımsız aday olarak Malatya Belediye Başkanı seçildi. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı suikast sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte hayatını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız