SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamido Olayı Araştırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Eğer 12 Eylül’le hesaplaşılacaksa, 12 Eylül'ün arkasındaki gerçek güçler ortaya çıkarılacaksa, en başta Hamido olayları araştırılmalıdır” dedi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından tekrar söz alarak Meclis’in Malatya olaylarını araştırması gerektiğini kaydetti. Ağbaba yaptığı konuşmada, “Malatya'da çok önemli bir olay yaşanmıştır, Hamit Fendoğlu'nun katledilmesi bu olayların en önemlilerindendir. Bu saldırıyı bir kez daha buradan kınıyorum. Hem AKP Sözcüsü hem de Malatya'nın AKP milletvekilleri bu konuların ortaya çıkarılması gerektiği konusunda görüş bildirdiler. Eğer 12 Eylül’le hesaplaşılacaksa, 12 Eylül’ün arkasındaki gerçek güçler ortaya çıkarılacaksa, en başta Hamido olayları araştırılmalıdır. AKP Grubu görüşlerinde samimiyse bu konuda olumlu oy kullanmaları gerekir. Bir araştırma komisyonunun kurulması, bu olayların araştırılması, Malatya'da geçmişte yaşanan, katledilen insanların da hesabının sorulması anlamında çok olumlu olur diye düşünüyorum. Meclis’i bu oylamada destek vermeye çağırıyorum” dedi. 

AHMET KAYA MESAJI..

Bu arada Ağbaba,  özgün  müziğin unutulmaz isimlerinden Ahmet Kaya’nın 12. Ölüm yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Ağbaba, mesajında “Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan , Malatyalı büyük sanatçı Ahmet Kaya’nın vefatının üzerinden 12 yıl geçti. 12 Eylül Faşist rejiminin  en ağır koşullarında ,  devrimci ve demokratlara yönelik uygulanan baskı ve zulümlerin gölgesinde protesto müziğini ortaya koyan Ahmet Kaya , tavrını eserlerinin sözlerine ve müziğine yansıtmıştır. Herkesin sustuğu zaman konuşabilen, korkmadan gerçekleri dillendiren sanatçı kimliğini  ölümüne kadar devam ettirmiştir. Halkının yaşadıklarını, halk ağzıyla ve  bir ozan diliyle haykırırken direnişin simgesi olmuştur. Bu nedenle Ahmet Kaya sadece bir sanatçı değil, devrimci bir halk adamı, ilerici ve aydın bir kişiydi. Ahmet Kaya , Türkiye’de baskıların, haksızlıkların, hukuksuzlukların son bulması için verdiği mücadeleyle her zaman ayrı bir yere sahip olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Veli Ağbaba, Ahmet Kaya’nın Malatya’nın gurur kaynaklarından biri olduğunu kaydederek, “Malatyalılar Ahmet Kaya’yı bağırlarına basmak istiyor. Ahmet Kaya’nın mezarının memleketi Malatya’da bir beldeye getirilmesi için yetkililere çağrımızı yineliyorum. Ahmet Kaya’nın anısı önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız