SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido Suikasti ve İddialar

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 31 yıl önce evine gönderilen bombalı paketle, iki torunu ve gelini ile birlikte katledilen Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için Ergenekon şüphesi yaşanıyor.

Malatya Belediye Başkanı iken, 17 Nisan 1978 tarihinde evine posta ile gönderilen paketin patlaması sonucu, iki torunu ve gelini ile birlikte ölen Hamido lakaplı Hamit Fendoğlu'nun yakınları, bugüne kadar faili meçhul kalan cinayetin aydınlatılmasını istiyor.

Bombalı paketle öldürülen Hamit Fendoğlu'nun yeğeni Mehmet Fendoğlu (altta soldaki fotoğrafta), "17 Nisan 1978'de şehit olan amcam Hamit Fendoğlu'nun o günkü olaylardan sonra o günkü şartlarda kontrgerilla veya derin devlet diye adlandırılan bir çeteden bahsediliyordu. Bugünkü şartlarda kontr gerilla adını değiştirip Ergenekon olmuş olabilir. Uzantısıdır. Devletimizin arşivlerinde o günkü olayların kayıtları mevcuttur. O zamanki Vali Cahit Bayar hala yaşıyor. Devletimiz isterse yeniden arşivleri açıp faili meçhul cinayeti aydınlatabilirler" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Hamit Fendoğlu Malatya belediye başkanlığı yaparken belediye başkan vekilliği yapan Naci Şavata (altta sağdaki fotoğrafta) ise, "O zaman Türkiye çok karışıktı. Bombalı saldırıdan sonra derin devlet dendi, o dönemin Başbakanı Ecevit kontrgerilla dedi. Hukukun ve demokrasinin dışında örgütlenmiş, devleti milleti koruma adı altında terör estiren birileri vardı. O zaman derin devlet dendi. O yıllarda Ecevit kontrgerilla diyordu, bugün o ifade kendini Ergenekon olarak adlandırmış olabilir. 31 yıldır faili ortaya çıkmadı. O zamanlar bunun Komünistler tarafından yapıldığı ileri sürüldü" dedi.

Malatya'da 31 yıl önce işlenen bu katliam hala faili meçhul olarak duruyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız