SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido ve 3 Yakını İçin Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı iken, 27 yıl önce gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte öldürülen Hamit Fendoğlu'nun (Hamido) ölüm yıldönümü dolayısıyla Yeni Cami'de mevlid okutuldu. Bu arada, Fendoğlu'nun kardeşi ve kendisinden sonra Malatya Belediye Başkanı seçilerek, 12 Eylül ihtilaline kadar bu görevde bulunan Beşiktaşlı eski futbolcu İbrahim Fendoğlu, ağabeyinin o dönemdeki sol gruplarca öldürüldüğünü iddia etti. Fenoğlu, "Derin devletin olduğu ülkelerde bu gibi olaylar aydınlatılmaz" iddiasında da bulundu.

17 Nisan 1978 yılında kendisine gönderilen bombalı paketi evinde açarken, bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte ölen Malatya eski milletvekili ve Malatya Belediyesi eski Başkanı Hamit Fendoğlu'nun (Hamido) ölüm yıl dönümü nedeniyle ailesi tarafından her yıl Yeni Camii'nde okutulan mevlide bu yıl yoğun ilgi gösterildi.

Hamit Fendoğlu'nun en küçük kardeşi olan ve aynı zamanda bir dönem Beşiktaş Futbol Takımı'nda da top koşturan Malatya Belediye eski Başkanları'ndan İbrahim Fendoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Aileden sadece geride ben kaldım. Rahmetliyi bombalayıp öldürdüler. Hamit Fendoğlu 4 yıl milletvekilliği yaptı ve Malatya'ya büyük faydaları oldu. O dönemde üniversitede okuyan tüm Malatyalı gençleri yurtlara yerleştirmişti. Bombalama işini solaklar yaptı. Ben aynı zamanda futbolcuyum bu işi sol açıklar yaptı" şeklinde iddialar da bulundu.

Kendisinin de Malatya Belediye Başkanlığını 9 ay 10 gün sürdürdüğünü söyleyen Fendoğlu, "Hamit Fenoğlu'nun ölüm sebebi yukarda bellidir. Ancak derin devletlerde belli olmaz" ifadelerini öne sürdü.

Bombalı suikast sonucu katledilen Hamit Fendoğlu; 1977 yerel seçimlerinde AP, MSP ve MHP'nin desteklediği bağımsız aday olarak seçime katılmış ve seçilmişti. Fendoğlu bombalı suikast sonucu 3 yakınıyla birlikte katledildikten sonra, Malatya'da seçim koşulları oluşmadığı gerekçesiyle, belediye başkanlığı görevi, o dönem MSP'li meclis üyesi olan Naci Şavata tarafından mansup (atanmış) başkan sıfatıyla sürdürülmüş, 1979 yılında yapılan seçimlerde ise, yine bağımsız aday olarak seçime giren kardeşi İbrahim Fendoğlu belediye başkanlığı görevine seçilmişti. Fendoğlu'nun görevi, 12 Eylül ihtilalinde tüm belediye başkanlarının görevden alınmasıyla son bulmuştu.

12 Eylül öncesindeki "karanlık" dönemin "en karanlık" olaylarından biri olarak tarihe geçen, suikastin ardından "Malatya Olayları" diye bilinen ve 1 hafta süren olayların yaşandığı bu dönemle ilgili araştırmalardan bir sonuç çıkmamış, "Hamido Suikasti" dosyası, 1998 yılında 20 yıllık zaman aşımıyla kapatılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız