SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido ve Yakınları İçin Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

30 yıl önce bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla birlikte katledilen Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile yakınları için mevlid okutuldu.

AP, MSP ve MHP'nin desteğiyle 1977'deki seçimlerde "bağımsız" olarak Malatya Belediye Başkanlığı'na seçilen, "Hamido" lakaplı Hamit Fendoğlu, 17 Nisan 1978 günü, adına Ankara'dan gönderilen paketi Kanalboyu Arpacı Apartmanı'ndaki evinde açmak isterken elinde patlaması sonucu o sırada yanında bulunan gelini ve 2 torunuyla birlikte katledilmişti.

"Faili Meçhul" olarak rafa kaldırılan ve geçtiğimiz günlerde bir röportajında "suikastin bir gizli servis işi" olduğunu söyleyen dönemin Valisi Burhan Cahit Bayar'ın açıklamasıyla gündeme gelen olayın 30. yıldönümü dolayısıyla, Fendoğlu ailesi tarafından Yeni Camii'de ikindi namazını müteakip okutulan mevlide, aileden kişiler ile vatandaşlar katıldılar.

Öte yandan, 17 Nisan 1993 tarihinde vefat eden merhum hemşehrimiz 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için, Anvatan Partisi Malatya İl Örgütü tarafından, 18 Nisan Cuma günü ikindi namazını müteakip Yeni Cami'de mevlid okutulacağı bildirildi.

ÖLMEZTOPRAK'TAN ÖZAL MESAJI
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Özal'ın ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyetimizin 8. Cumhurbaşkanı, mümtaz devlet adamı,ülkemizin yetiştirdiği büyük deha, merhum Turgut Özal'ın vefatının 15. yıldönümü münasebetiyle milletçe yad etmenin hüznü içerisinde bulunmaktayız.

"Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık" diyerek yola çıkan seçkin bir siyaset ve devlet adamı olan, olağanüstü bir zekâya ve tükenmek bilmeyen bir çalışma azmine sahip olan, günlük yaşamdaki bütün davranışlarını renklendiren ve gönüllerde sevgi ve saygı uyandıran engin bir imanı olan, davranışlarında doğal ve ender bulunan bir tevazu ve hoşgörüye sahip olan, ben öbür dünyaya inanır ve bu dünyanın bir geçiş yeri olduğunu düşünürüm öbür dünyada bugün yaptıklarının hesabı sorulur diyip her seferinde Allah korkusunu dile getiren ve Türk siyasetine "Halka hizmet Hakk'a hizmettir" diyerek bir yandan Hakk'a olan inancını diğer yandan halka olan sevgisini ifadelendiren çocukların ve gençlerin tonton amcası, sanatçıların ve sporcuların babası, milletin cesur lideri olarak anılmaktadır.

Rahmetli ÖZAL'ı yüzeysel sıfatlarla anlatmak, tanımlamak zordur. Kendisini rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum. Bu vesileyle Aziz Hemşehrilerime Cenab-ı Hakk' tan, sağlık, huzur ve mutluluk temennilerimle, selam ve saygılarımı arz ediyorum."

AKIN'IN MESAJLARI..
Belediye Başkanı Cemal Akın, merhum Cumhurbaşkanı Özal ile belediye başkanı Fendoğlu'nun ölüm yıldönümleri dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Turgut Özal’ın halkın içerisinden geldiğini, değişimi gerçekleştiren ve Türkiye’yi dünyaya açan lider olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Akın, mesajında şunları söyledi:

"Malatyalı olmasından dolayı gurur duyduğumuz, erken ölümüyle üzüntüye boğulduğumuz 8. Cumhurbaşkanı hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı ölümünün 15. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Dünya çapında karizmatik bir lider olan, bütün Türk dünyasının ve ülkemiz insanının örnek aldığı merhum Turgut Özal, bizim en büyük gururumuzdur.

Türkiye’yi buhranlı günlerden alarak, huzur ve güvene ulaştıran merhum Turgut Özal’ı kelimelerle anlatmak mümkün değildir.

O, Anadolu’nun renkli insanıdır.
O, başarılı bir bürokrat ve devlet adamı, seçkin bir siyasetçidir.
O, çocukların amcası, sanatçıların ve sporcuların babası, milletin cesur lideridir.
O, büyük reformcudur.
O, ekonomide, zihniyette, felsefede, siyasette ihtilal yapan liderdir.
O, Müslüman kimliği ile evrensel değerleri uzlaştıran, Türk milletine, ‘iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkanı’nı sağlayan bilge kişidir.
O, halktan, sivil, dindar ve demokrat Cumhurbaşkanıdır."

Belediye Başkanı Akın, Fendoğlu ile ilgili mesajında da şöyle dedi:

"Malatya’mız için çok önemli bir şahsiyet olan eski Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu’nun öldürülmesinin 30. yıldönümünde O’nu rahmetle anıyoruz.

Bu memlekete ve bu millete hizmet edenler aradan yüzyıllar geçse de asla unutulmamakta, en müstesna yer olan halkın kalbinde yaşamaktadırlar. Hamit Fendoğlu da bizim ve halkımızın kalbinde yaşamaktadır.

Fendoğlu, hayatı boyunca demokrasi için mücadele vermiş ve bu yolda görevi başında şehit edilmiştir. Malatya halkının gönlünde her zaman yaşayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız