SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido ve Yakınları İçin Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı olduğu dönemde bombalı suikast sonucu, gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen 'Hamido' lakaplı Hamit Fendoğlu, ölümünün 29. yıldönümünde ailesi tarafından okutulan Mevlid-i Şerif ve dualarla anıldı.

Fendoğlu'nun ailesinin geleneksel hale getirdiği Mevlid-i Şerif her yıl olduğu gibi bugün yine ikindi namazı sonrasında Yeni Camii'nde okutuldu. Mevlide kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

HALA "FAİLİ MEÇHUL" BOMBALI SUİKAST..
1977 yılındaki seçimlerde; AP, MSP ve MHP'nin desteğiyle "bağımsız" aday olarak Malatya Belediye Başkanlığı'na seçilen Hamit Fendoğlu, Ankara'dan dönemin AP Milletvekili, arkadaşı Kasım Önadım'ın adı kullanılarak gönderilen paketi bugün "Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi" adını taşıyan Kanalboyu'ndaki evinde açarken, paketteki bomba patlamış, Fendoğlu ile Gelini Hanife ve torunları Mehmet Kürşat ve Melik Bozkurt yaşamlarını yitirmişlerdi. Bu olay, aradan geçen süreye rağmen aydınlatılamadı ve "faili meçhul" olarak kaldı.

Malatya'da ve siyasette "Hamido" olarak bilinen Fendoğlu ve yakınlarının katledildiği olaydan sonra Malatya'da günlerce süren olaylar meydana gelmiş, çok sayıda işyeri tahrip edilmiş, 1 kişi ölmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Hamido ve yakınları için 18 Nisan'da düzenlenen cenaze törenine; eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar, AP Genel Başkanı Süleyman Demirel, MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile çok sayıda siyasetçi katılmışlar, cenazeler merkeze bağlı Bulgurlu Köyü'nde aileye ait çiftlik arazisinde toprağa verilmiş, daha sonra burada anıt mezar yapılmıştı.

Fendoğlu'nun katledilmesinin ardından, uzunca bir süre belediye başkanlığı seçimi yapılamamış, 1 yılı aşkın süre Malatya Belediye Başkanlığı görevini "mansup- atanmış" olarak belediye meclis üyelerinden Naci Şavata sürdürmüş, 1979 yılında yapılan ara seçimlerinde, Belediye Başkanlığı görevine, yine 3 partinin desteğiyle, Hamido'nun kardeşi İbrahim Fendoğlu "bağımsız" olarak seçilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız