SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido ve Yakınlarına Mevlid

A- A+ PAYLAŞ

28 yıl önce bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla birlikte öldürülen eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu ile yakınları için Fendoğlu ailesi tarafından mevlid okutuldu.

Hamido lakabıyla da tanınan Hamit Fendoğlu, 1977 yılında yapılan mahalli seçimlerde; AP, MSP ve MHP'nin desteğiyle "bağımsız" olarak Malatya Belediye Başkanlığı görevine seçilmişti. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde, Ankara'dan gönderilen ve o dönem AP milletvekili olan bir arkadaşının "gönderici" olarak adının yazıldığı kutuyu Kanalboyu Arpacı Apartmanı'ndaki evinde açmak isterken, bombalı bu paket patlamıştı. Olayda Hamit Fendoğlu'nun yanı sıra gelini Hanife Fendoğlu ile torunları Kürşat ve Bozkurt Fendoğlu da yaşamlarını yitirmişlerdi. Fendoğlu'nun ölümünün ardındaki günlerde Malatya'da "Hamido Olayları" diye bilinen ve birkaç gün süren olaylar yaşanmış, kente il dışından askeri birlikler sevkedilmişti.

Aradan geçen 28 yılda "faili meçhul" olarak bu olayın dosyası rafa kaldırılırken, ölüm yıldönümü dolayısıyla Fendoğlu ailesi bu yıl da Yeni Cami'de mevlid okuttu. Mevlide, ailenin yanı sıra, bazı siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız