SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido'ya İstanbul'da Anma

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:21:00
Hamido'ya İstanbul'da Anma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla birlikte 17 Nisan 1978'de katledilen Hamido lakaplı belediye başkanı Hamit Fendoğlu, Malatyalıların yoğun olarak yaşadığı İstanbul Bağcılar’da düzenlenen bir etkinlikle anıldı. 

Bağcılar Belediyesi ile Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB)’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programda Fendoğlu’nun hayatı anlatıldı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, MASTÖB Genel Başkanı Bekir Alyüz, Fendoğlu’nun yeğeni Mehmet Fendoğlu ve Malatya Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Naci Şavata ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 1980 öncesinde Türkiye’nin kötü bir dönemden geçtiğini Hamit Fendoğlu’nun da o dönemde koliyle gönderilen bir bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybettiğini hatırlattı. Fendoğlu’nun bağımsız olarak seçilen ve Malatyalılar tarafından sevilen bir isim olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, “Rahmetle anıyor, ülkemizin benzer olayları bir daha yaşamamasını diliyorum” dedi.

MASTÖB Başkanı Bekir Alyüz’ün oturum başkanlığını yaptığı panelde, Hamido’nun yeğeni Mehmet Fendoğlu ve Malatya Belediye Meclis Başkanı Mehmet Naci Şavata, Hamido’yu ve Türkiye’nin o dönemde içinde olduğu ortamı anlattı.

MALATYA'DA MEVLİD..

Bu arada Fendoğlu ve yakınlarının 35. ölüm yıldönümü dolayısıyla, ailesi tarafından 17 Nisan Çarşamba günü Yeni Cami'de ikindi namazını müteakip mevlid okutulacak. Mevlide vatandaşların davetli oldukları bildirildi.

HAMİT FENDOĞLU (HAMİDO) KİMDİR?

1919 yılında Malatya’da doğan Hamido lakabıyla tanınan Hamit Fendoğlu, Malatya’nın tanınmış isimlerinden biri. 11 Aralık 1977 yerel seçimlerinde AP, MSP ve MHP'nin desteğiyle bağımsız olarak Malatya Belediye Başkanı seçilen Fendoğlu, daha sonra Adalet Partisi’ne katıldı. Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde kendisine postayla gönderilen bombalı bir paketin elinde patlaması sonucu gelini ve iki torunuyla birlikte Malatya’da hayatını kaybetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız