SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hamido'ya Mezar Başında Anma

A- A+ PAYLAŞ

32 yıl önce bombalı bir suikast sonucu gelini ve iki torunu ile birlikte katledilen eski belediye başkanı Hamit Fendoğlu için mezarı başında bir anma töreni düzenlendi.

Törene ilişkin olarak Malatya Belediyesi Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"17 Nisan 1978 tarihinde evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu şehit edilen Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu mezarı başında anıldı.

Mezarı başında düzenlenen anma programına; Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şahnahan Belediye Başkanı Cumali Arıkan, Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Belediye meclis üyeleri ve Fendoğlu ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaların ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Şehit Hamit Fendoğlu Malatya’mıza çok büyük hizmetleri olmuş, halkın gönlünde taht kurmuş, halkın sevgisini kazanmış bir liderdi. Bugün de halkın arasına çıktığınız zaman kendisi övgü ve rahmetle yad edilen bir kişidir. Bizim amacımız burada şehrimize büyük katkısı, emeği ve hizmeti olan, halk tarafından sevilen bir kişiyi unutmamak ve yad etmektir.

Görevi başında şehit olan Hamit Fendoğlu’na bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına da sabırlar diliyoruz ” dedi.

Hamit Fendoğlu zamanında Belediye Meclis üyesi olan ve vefatının ardından Belediye Başkanlığı görevini üstlenen İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise, “Belediye Başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Hamido’yu kaybettikten sonra ilk defa bir Belediye Başkanımız mezarı başında O’nun aziz hatırası önünde bir anma programı yapıyor.

Hamido, milletten yana olan ve doğruluktan hiç şaşmayan bir liderdi. Milletin kalbinde yer almıştır. Böylesine iyi bir insanı, yöneticiyi mezarı başında andığınız için ailesi ve o günkü arkadaşları adına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen anma programının ardından, törene katılanlara mevlit şekeri ve şerbeti ikram edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız