SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hamle Yılları İlan Ettik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:07
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıl sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanda çalışma yaparak, 2 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 

Beydağı 2. Etap ağaçlandırma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yıl sonuna kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanda çalışma yapacaklarını söyledi. Eroğlu, “Geçmişte sadece 70 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ya da bozuk ormanda ıslah çalışması yapılırken, biz her yıl 450 ile 500 bin hektarlık alanda çalışma hedefi koyduk. Ve bu yılsonuna kadar da hedefimizde 2 milyon 300 bin hektar. Allah’ın izniyle 12.12.2012’de saat 12.12’de orman teşkilatımız 2 milyon 300 bin yerine 2 milyon 400 bin hektarlık alanda çalışmasını yapmış, 2 milyar fidanı toprakla buluşturmuş olacak. Bu gerçekten gurur vesilemiz” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, özel ağaçlandırmayı teşvik edeceklerini ve bunun için de yönetmeliğin hazır olduğunu kaydederek, “Biz özel ağaçlandırmayı teşvik edelim. Ceviz ve badem eylem planı gibi planlar hazırladık. Muhteşem bir yönetmelik hazırladık. Karşı yamaçta bir köy var ve köyde de 200 hane olduğunu varsayalım. 200 hanenin bakabileceği kadar olan alanı biz ayıracağız, cevizse ceviz, bademse badem bunları parselleyeceğiz. Hane başına kura çekip, onlara teslim edeceğiz. 49 yıllığına kadar geliri vatandaşlara, masrafı ve diğer giderleri ise bakanlığa ait olacak” dedi.

Malatya’ya büyük yatırımlar getirdiklerini, bundan sonra da yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bakanlık olarak Malatya’mızı 2012-2013 yıllarında yatırımlarda hamle yılları olarak ilan ettik. Bunu da göreceksiniz. Bizim sözümüz senettir. Beydağı’nın ağaçlandırılması için geçmişteki hükümetlerden talepte bulunulmuş ama burası gerçekten zor. Çünkü burada bir ağaç dikinceye kadar başka uygun bir arazide neredeyse bin tane ağaç dikmek mümkün. 2009 yılında Malatya’ya geldiğimde benden de Beydağı’nın ağaçlandırılması talep edildi. Burası muhteşem bir mevki, Malatya’mızın mesirelik alana ihtiyacı var. Dolayısıyla ne bedele mal olursa olsun burayı ağaçlandıralım diye karar aldık. Ve şu ana kadar sulama sistemiyle birlikte 10 milyon TL bir yatırımla Beydağı’nı ağaçlandırıyoruz.”

Malatya Valisi Vasip Şahin ise, “Ağaçlanamaz, bitki olamaz denilen yerlerde, bitkinin nasıl olabileceğini, nasıl bitki yetiştirilebileceğini, nasıl ormana dönüştürülebileceğini Malatya ve Türkiye’ye gösterdiniz” şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Beydağı’nın ağaçlandırılmasının Malatya adına büyük bir hizmet olduğuna değinerek, “Beydağı yamaçları Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte gerçekten kayalık bir alanın büyük bir çalışma ve gayretle ağaçlandırılması gerçekten örnek bir çalışmadır” dedi. 

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ise, “Beydağı’na ilk defa çıktım. Buradan Malatya’yı seyretmek çok harika. Buranın yeşilliklere bürünmesiyle çok daha güzel olacak” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, fidan dikimi yaparak, doğaya keklik bıraktı. Törenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Turgut Özal Tabiat Parkı’nda incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, daha sonra Elazığ’a hareket etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız