SON DAKİKA
SON DEPREMLER
İsmet Yalvaç

Hamzaoğlu, 'Protokol' Tribünü ve 'Faro Beg'!.

Hamzaoğlu, 'Protokol' Tribünü ve 'Faro Beg'!.
A- A+ PAYLAŞ

..Ancak bu kez, daha önce kamuoyuna yansımayan ve  bir süredir devam ettiği..  

İsmet YALVAÇ   

Yeni Malatyaspor'un, geçtiğimiz Pazar günü kendi sahasında, daha önceki 11 haftada galibiyeti bulunmayan, son 5 maçında da sadece 1 gol atabilmiş Erzurumspor'a 3-1 mağlup olmasının ardından, özellikle teknik yönetime yönelik protokol tribününden bazı kişilerce edilen küfürler, buna Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile futbolcu Semih Kaya'nın tepkisi, maçın 'şok' sonucu kadar gündem yarattı; hatta önüne geçti.

Hiç kimsenin bir başkasına hakaret ve saldırı hakkının olmadığını düşünüyoruz. Spor sahaları da dahil olmak üzere, nerede olursa olsun, sözlü ve fiili saldırı çirkin, yakışıksız, zavallıcadır; acizliktir.

Öncelikle bunu belirteyim.

Koronavirüs salgını nedeniyle, sadece localara seyirci alınmasına izin verilen, ancak daha sonra getirilen hafta sonu yasağı nedeniyle localardaki seyirci sayısı da azalan Yeni Malatya Stadı'ndaki küfür olayının; bilinen ve kayıtlı protokol mensuplarının dışında, buraya bir şekilde sızan ya da sızdırılan bazı isimlerden kaynaklandığı ileri sürülüyor.

Kimlerin, hangi ölçüye göre alındığı bilinmeyen ve açıklanmayan protokol tribününe, 'her nasılsa' akredite olarak giren ve ‘küfür olayı’nın aktörleri olduğu iddia edilen bu kişilerin, Kulüp Yönetimine yakın oldukları ya da kulüp yöneticilerinin yakınları olduğu belirtiliyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun (yandaki fotoğrafta) maç sonrası yaptığı açıklamadaki, "Maç kaybedebiliriz, sen benim yönetimimsen, sen benim yönetimimin yakını olan ve akredite olmuş insansan, tribünde bunu yapmaya hakkın yok diye düşünüyorum" vurgusu ve ardından futbolcuların paralarını alamadığına ilişkin sözleri, gelecekte yaşanacaklara dair önemli işaretler barındırıyor.

Takım oyunlarında, önce huzuru ve buna bağlı olarak başarıyı getiren faktörlerin başında, teknik patronun ‘forma adaleti’ gelir. Bu teknik adama saygınlık da getirir, takım içerisinde ve taraftar nezdinde.

Ancak, Teknik Direktör Hamzaoğlu'nun, Yeni Malatyaspor'da 'forma adaleti' gözeten 'adil' bir hoca olmadığına inanıyorum.

Geride kalan 14 maçta sahaya çıkardığı ilk 11'lerdeki anlaşılmaz tercihleri, bazı futbolcuları asli yerlerinde oynatmayışı, futbolcuların maç içindeki performanslarıyla ilgili olmayan oyuncu değişiklikleri, bazı oyuncuların saman alevi gibi parlayıp sönen performanslarına karşın bu oyuncularda özellikle ısrar edilmesinin mantıklı bir açıklamasının olduğu konusunda sadece benim değil, futbol kamuoyunda ciddi bir kuşku bulunduğu açık bir gerçekliktir.

Hamza Hamzaoğlu’nun; Yeni Malatyaspor Yönetimi’nin geçtiğimiz sezon yaşadığı kâbusun ardından, kaliteli bir kadro oluşturma hedefiyle yaptığı transferler kapsamında Malatya’ya gelmesini sağladığı ve spor kamuoyunca da 'yıldız' diye değerlendirilen bazı yabancı oyunculara yaklaşımı da bir hayli sorunludur.

Bazı yabancı futbolcuların, sezonun başlamasından kısa süre önce takıma katılmaları nedeniyle ilk 1-2 hafta takıma giremeyişleri anlaşılabilirdi; ancak daha sonra bu tutumunu ısrarla sürdürdüğünü görünce Hamzaoğlu'nun, yönetimin ciddi maliyetlerle aldığı futbolcularla geçen sezonu unutturma hedefinde pek ortaklık olmadığına şahit olduk.

Vasat ve vasat altı bazı yerli futbolculara ısrarla takımda yer verirken, iddialı yabancı transferlere soğuk yaklaşımı, her hafta bir kez daha kendini gösterdi. Acquah ve Cueva'nın tepkilerine herkes tanık oldu. Lukoki sakat deniliyor, ancak Zuqui ve Topalli'ye, hatta Wallace'ye de hocanın yaklaşımı 'sakat'.

'Yıldız' olarak gelen Tetteh, forvette adeta kaybedilmek ve işe yaramaz hale getirilmek üzere oynatılıyor duygusu yaratıyor.

Cueva’nın oyunculuk kumaşı konusundaki kalitesi tartışma dışı iken; bu oyuncunun, en fazla 2-3 maç kadro dışı bırakılması kararı ile cezalandırılabilecek oyun dışı yanlış davranışlarının, oyuncunun mesleki bağlamda ve Yeni Malatyaspor’a fayda üretme yolunda yok edilmesi izlenimi veren katı ve ataerkil tutum da, Hamzaoğlu’nun oyuncu kaybetme konusundaki performansına yeni bir çentik daha kazandırdı.

Yine, Arjantinli kaleci Guido Herrera’nın, sezon başlangıcında, ilk üç maçtaki kötü performansının, önüne konulan son derece kötü defans hattı ile ilişkisi sorgulanmadan ve bütün faturanın Herrera’ya yüklenmesi sonrasında ülkesine gönderilmesi de Hamzaoğlu’nun yabancılar konusundaki tutumunun futbol becerisi ya da beceriksizliği ile değil, farklı düşüncelerle şekillendiğini göstermesi bakımından ilginç bir örnektir.

Takıma kişilikli ve mücadeleci futbol oynatmadığı, tüm eleştiri ve tepkilere karşın, şehrin ve taraftarın takıma olan inancını, desteğini ve güvenini, sonra da beklentilerini düşürüp, her hafta sıkıntı yaşamalarına yol açan süreçten çok da rahatsız olmadığı yolundaki demeçlerinden sonra, bir de ligin en başarısız ekiplerinden Erzurumspor karşısında elde edilen sonuç, Hamzaoğlu için ciddi bir fatura doğurabilirdi.

Yeni Malatyaspor'da, Adil Gevrek (yandaki fotoğrafta) başkanlığındaki yönetimin, görev döneminde takımda yaşanan 'her düşüşün' gerisinde mutlaka maddi sorunların bulunduğu artık tahminlerin ötesinde bir gerçek. Geçen sezon da öyle olmuştu, önceki sezon da.

Ancak bu kez, daha önce kamuoyuna yansımayan ve  bir süredir devam ettiği anlaşılan 'parasızlık' sorununun, herhangi bir başarısızlığın o kadar da ses getirmeyeceği önceki hafta maçlarıyla değil de, başarısızlığın çok büyük ses getireceği ve belki de görev değişiklikleriyle sonuçlanabileceği Erzurumspor maçından sonra, futbolculara para ödenmemesiyle ilgili olduğunun Hamzaoğlu tarafından gündeme getirilmesi önemliydi.

Hamzaoğlu, Erzurumspor yenilgisine yönelik saha içi beceriksizlikler ve merkezinde kendisinin olduğu kenar yönetimin oyuna müdahalesindeki yetersizlikler konusundaki muhtemel tepkileri bir nebze engellemek için de söylemiş olsa, gelinen nokta; Yeni Malatyaspor'da bazı gelişmelere hazır olunması gerektiğini gösteriyor.

Belki de, buna dair sezgileri, Hamzaoğlu'nu, bu maç özelinde, kendinden önce, yönetimi taraftarın önüne atma noktasına getirdi.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısının sonunda, yönetimle kamuoyuna yansımasa da sorunları olduğu bilinen Sergen Yalçın'ın, hiç beklemediği bir şekilde görevine son verildiğini ve buna Yalçın'ın da şaşırdığını unutmamak lazım.

Yeni Malatyaspor'un kimseye hesap vermeyen yönetimi, daha doğrusu Adil Gevrek her an sürprize açık bir yönetici profili çiziyor.

Hele, geçen sezon sonunda, ligden düşülmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi merkezli bir yönetim değişikliği operasyonuyla karşı karşıya kaldıktan sonra, operasyonu savuşturup belediyenin yönetimdeki temsilcisini uzaklaştırarak göreve devam eden, belediye ile 'protokol' temasları dışında ilişkileri askıya alan, bu sezon için de kulüp gelirleri ve kendisinden başka bir dayanağı bulunmayan Gevrek'in, büyük iddialarla yaptığı transferler ve en başta bunlarla yaratılan havanın Hamzaoğlu tarafından tüketilmesine daha ne kadar tahammül edeceği zaman içerisinde görülecek.

Tüm bu gerçekleri ifade ettikten sonra, hiçbir gerekçenin, kendine protokol tribününde her nasılsa yer bulabilmiş kişilerin Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ve futbolculara küfretme hakkını vermediğini bir kez daha vurgulamak gerekiyor.

***

Gelelim, şu 'Protokol Tribünü'  ve 'Faro Beg' (yandaki fotoğrafta görülen zat) meselesine..

Bu protokol tribününe, ilin protokolunu oluşturan zevatın dışında kimlerin sokulduğu, kimlerin getirildiği uzun yıllardır tartışma konusudur. İnönü Stadı'nda da öyleydi, şimdiki stadda da öyle olduğu anlaşılıyor.

Eskiden (1970'li yıllar), İnönü Stadı'nın açık tribün kapıları, maçın bitmesine 10-15 dakika kala açılır, 'bedavacılar' da denilen, çoluk çocuğun dışında, işsiz güçsüz taifesinden oluşan grup doluşurdu. 1970'lerde, 80'lerde stadların, önce 'Şeref Tribünü' denilen, daha sonra anlaşılır nedenlerle adı 'Protokol Tribünü'ne dönüştürülmesi uygun görülen tribünlerinde hakikaten ildeki adli, askeri, idari yetkililer, sivil toplum temsilcileri, 'Beden Terbiyesi Bölge Başkanı' sıfatıyla Valilikçe ya da bölge müdürü tarafından uygun görülenler davetiyeyle alınırlardı.

Daha sonraki yıllarda, siyasiler, kulüp yöneticileri, bürokratlar tanıdığı, dostu, ahbabı, seçmeni buraya getirmeye başladı. Her geçen yıl, bu tribüne gelen ‘sorunluların’ gün geçtikçe sayısı artmaya başladı, daha önce ancak son 15 dakikadaki 'bedavacı' grubunda yer alabilecekler, protokol tribününde boy göstermeye başladı.  Tribünün niteliksiz kalabalığından kaynaklanan sorunlar, kavgalar, küfürler burada da görülür oldu. Eski 'protokol tribünü' müdavimleri de bu nedenlerle staddan uzaklaşmaya ve gelmemeye başlarken, kavga ve küfürden dolayı oluşan ortamdan kendini geriye çekenlerin yerini, kale arkası taraftarı fanatiklerinden farkı olmayanlar aldı.

Bir de, taraftar olmasalar dahi, bazı yeni yetme para sahipleri, onların kulüpten para vererek ya da hatır gönülle aldıkları davetiyelerle getirdiği kişilerin  buralarda görünme isteği onlar açısından bir statü gibi görülünce, giderek düşen kalite bugünkü vahim noktalara geldi.

Protokol Tribünü'nün, nereden nereye gelmiş olduğuna dair, şimdiki adı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olan, eski adıyla Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü görevini çok uzun yıllar yapan, rahmetli Osman Çağlı'nın (Mıh Osman), müthiş mizah örneği söz ve davranışlarından birini aktararak, yazıyı noktalayayım:

1960'larda inşa edilen İnönü Stadı'nın yapımına, Beden Terbiyesi Bölge Müdürü ve Malatyalı bir spor adamı olarak büyük emeği geçen, o nedenle tesisi emekli olduğu son güne kadar gözü gibi koruyan Osman Çağlı, kurucularından olduğu Malatyaspor'un hiçbir maçını kaçırmazdı. Eski görevi gereği, stadlara 'ömür boyu giriş kartı' bulunan Çağlı'nın yeri, ilgili yönetmelikte de yer aldığı şekilde, ilin A protokolu denilen Vali, Komutan, Belediye Başkanı vb.'nin arkasındaki tribündeydi.

Görevi sırasında protokol tribününe alınanlar konusunda hayli titiz olan Osman Çağlı, sonraki yıllarda bu tribüne alınanlarla ilgili ciddi bir nitelik sorunu yaşanmakta olduğunu her maçta bir kez daha görüyor, bundan çok rahatsız oluyordu.

Yine bir Pazar günü, Malatyaspor’un maçını izlemek için protokol tribününe çıkmak isteyen Osman Çağlı, protokol tribününde oturan ve bazılarını da yakından tanıyıp, kendi zamanında o tribünün önünden geçirmeyeceği kişileri görünce, kendisini karşılayan görevliye doğru, sesini A Protokol ve diğerlerine de duyurarak, "Uşak, Faro Beg nerede? O niye yok, niye gelmemiş! Bugün bir o eksik" diye konuşur.

Görevli ve duyanlar şaşırır. Faro Beg de kimdir?

Tabii orada bulunan, Osman Çağlı'yı (yandaki fotoğrafta) yakından tanıyan, nüktedanlığını, mizahi yaklaşımını ve zekâsını bilen, ancak Malatya'nın eskisinden de haberdar olanlar, kısa sürede, Çağlı'nın protokol tribünündeki seyircilerle ilgili tepki gösterdiğini anlarlar. Faro , 1950'li, 60'lı ve 70'li yıllarda Malatya'nın özellikle Akpınar bölgesinde gezinen, kavalıyla meşhur unutulmaz aklı ‘birhoş’ sevimli tiplerinden, deli-divanelerinden biridir.

Osman Çağlı, protokol tribünü seyirci kalitesini görünce, "Burada bir Deli Faro eksik!" mesajıyla, diyeceğini demiştir.

Rahmetli 'Mıh Osman', o tribünün sonraki hallerini ve sakinlerini görse kim bilir, kimleri yoklamaya dahil ederdi!

Şimdilerde, Deli Faro’nun eline su dökemeyecek tipteki bazı şahısların da protokol tribününde kendilerine yer bulabiliyor olması ve bunlar arasındaki kimilerinin takımın teknik direktörüne küfür edebilme cür’etine sahip olmaları da geldiğimiz nokta bakımından ibret vericidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • turan (3 yıl önce)
    Üstad ağzına, kalemine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 MALATYASPOR (3 yıl önce)
    Yeni Malatyaspor ile ile ilgili bu çok önemli yazıdaki yorum sayısı 44 olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Yazının en dikkat çekici noktası Bedavacı farolar. Tabii ki de anlayana sivrisinek. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin fırat (3 yıl önce)
    Zaman birlik olma zamanı küfür kabul edilemez kadro yeterli durumda hocaya destek olalım iyi günler gorelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci 44 (3 yıl önce)
    Gerçeği kabul edelim bu şehir son 25/30 yıldır aklını ve şuurunu kaybetmiş durumda...şehirde herkesi etrafında toplayacak bi kanaat önderi yok ,antepte sanko yani konukoğlu neyse bizdede öyle bir önder olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Sn Yalvaç’ı tanıyorum.Bu sitede Hamza hocayı seyircinin önüne atıp linç etmeye çalışılıyor.Bizden daha alternefli ve kariyerli kadroya sahip Başakşehir kötü sonuçlar alıyor Ersun hocanın takımı 6 yiyor biz enkazdan çıkmış camia ve takım olarak daha iyi durumdayız.Halen takıma düşmanlık edenler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu cins yine çıktımı ortaya.Eğer Malatyasporun başına sonunda kötü bir iş gelirse gevrekin yanı sıra bu tipleride sorumlu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    çıkmaz mı ama tuhaftır geçen maç izlerken saç baş yoldum demişti de ben değildim der şimdi :) okumamış başlığa bakarak yanıtlamış. her bir harf kelime çok güzel doğru tespit neye muhalefet ediyor anlamadım ali kardeş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    Burda yorum yapan Sn Yalvaç’a destek verenlere katılmıyorum.Öncelikle belirteyim küfüre ve protokol türbündeki olaylara tamamen karşıyım kınıyorum.Baba göre gazetecilik kisvesi altında kulübe ihanet ediyor.Takım kurma hocanın işi özellik İsmet bey saygı duymalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalvaç da küfre karşıyım demiş. Nasıl katılmıyorum dediniz ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sn.Yalvaçın her harfine noktasına kadar katılıyorum.Nedenmi Doğrusunu yazmış da ondan.Biz yalaka ,yalancı ve sahtekarlara inanmadık.Bundan sonrada inanmıyacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Öneri (3 yıl önce)
    Şeref tribününde oturan Faro begleri hayal etmeyin. Cihan değecek zaman durmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilginefendi (3 yıl önce)
    Yazın güzel ama hocaya sataşma Hiç güzel değil Hoca Türkiye'ye mal olmuş çok ünlü bir isim ve de başarılı geçen sene Sergen hocayı yaptığınız hataları bu hocaya yapmayın bari Sergen Hoca ile ilk beşe giren takım iki devrede küme düştü aynı yanlışa düşmeyin ki ikinci devre yine küme düşmeyelim Hamza Hoca Malatya için bir şanstır Bırakın bu şansı sonuna kadar devam ettirsin Eğer Yüreğiniz varsa gücünüz yetiyorsa ona 3 tane çok değerli oyuncu alın ikisi orta saha birisi ileri Sanrafor bu 3 oyuncuyu alırsanız mutlak sürekli başarı kendiliğinden gelecektir. Eğer alamıyorsanız lütfen gölge etmeyin de hoca başarısını sürdürsün. Getirilen kalecinin başarısız oldu 3 haftada belli oldu zaten kendisi de gitti perulu oyuncu Evet başarılı ama hocaya da bu kadar karşı gelinmez ki Hoca seni yetersiz görmüş o maçta oynatmamış ya da oyundan almış isyanın kime Sen kendini ne sanıyorsun Burası Malatya. oyunculara sahip çıktığınız kadar hocaya ve sahip çıkarsanız Malatya kazanır dikkat edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye? Hamza Hamzaoğlu'nun dokunulmazlığı mı var ki eleştiriden muaf olsun? Sayın Bilginefendi siz yoksa Hamzaoğlu'nun yardımcı ekibi içinde misiniz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli. (3 yıl önce)Bilginefendi isimli kullanıcı yorumuna
    Geçen yılı örnek vermişsin ama hamza hoca da çok inat be gardaş. Yani umut ve kubilayı sadece malatya taraftarı değil bütün ulasal kanaldaki yorumcular diline dolamış Bence yöetim yetersiz zira sezon başında yönetimin büyük söylemlerle aldığı zuki lukoki topali ye şanş vermiyor tettehi yerinde oynatmıyor cueva kadro dışı. Ama kendisinin aldığı kubilay olcay sürekli oynuyor. Umut desen artık futbolu bıakması lazım. Hocanın bu kadar kadro ısrarında artık art niyet aranır. Kimse umut yada kubilay düşmanı değil. Hele para alamıyoruz deyip yenilginin sebebini yönetime mal etmesi tamamen art niyetten başka bir şey değil. Ancak yönetimin dişini saymış hoca. Yoksa başka bir kulüp olsaydı şimdi çoktan hocanın defterini dürmüşlerdi Ama malatyanın ne yazıkki sahibi yok vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • oğuz kantarcı (3 yıl önce)
    Harika bir yazi .Super tespitler elinize saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (3 yıl önce)
    Şu başkanı er TV davet etsede, millete açıklasa bu durumu. Ben başkan olsam derimki arkadaş hele bi gel bu adamlara dünyanın parasını biz ödüyoruz, sen nasıl kadro dışı bırakırsın, adam şampiyonlar liginde oynamış Malatya sporda oynayamıyor böyle saçmalık olurmu. Lukoki nerede, cueva nerede
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahit ataman (3 yıl önce)
    Hamza hamzaoglu galatasarayda calistigi zaman kadrosunda bulunan kaleci eray iscana yer acmak icin herrerayi harcadi
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (3 yıl önce)
    Üstadım , Emeğinize ,Kaleminize ,Yüreğinize sağlık,Çok güzel yazmışsınız,helal olsun size.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Hamza Hamzaoğlu yıldız futbolcuları harcarcayıp, oynaması gereken yerde oynatmiyorsa yönetim görmüyor mu neden her uyur
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Şahin (3 yıl önce)
    Hamza Hamzaoğlu derhal gönderilsin biz bu kadroyla ilk 5 e oynarız en iyi futbolcuları oynatmıyor arasında umut ve kubulayda birlikte gitsin başka takımda birlikte oynatsın saçmalamıya başladı artık tahamul muz kalnadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (3 yıl önce)
    80 yıllarda 11 bin kişilik İnönü stadını maçlara 4 saat kala 18 bin kişi doldururdu amigolarimiz sakilli hacı baba ve Yusuf mor abiydi stat bir panayır alanı gibiydi 6 saatin nasıl geçtiğini bilmezdik şimdi ise maça gitmek istemiyoruz sebebi tribünlerde sevgi saygının kalmamasidir bir simidi paylaşarak cebimizden minubusler tutarak maçlara deplasmanlara gittik ne zaman yönetimler bazı seyircilere bilet para vermeye başladı işte o gün statlar bozulmaya başladı biz o renkleri bir karşılık beklemeden 14 gün biriktirdiğimiz harcliklarimizla aldığımız biletlerle seviyorduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil İbrahim Gür (3 yıl önce)
    Keyifle okudum, nokta tespitler. Hamza Hamzaoğlu'nun adeta kulüp sahibi ( başkanı değil ) gibi tavırları karşısında aciz kalan bir yönetim, dışlanmış oyuncular... Öte taraftan, Kubilay, Erkan Kaş, Mustafa Akbaş, Dia, Chabeeke, Ahmet Ildız, Umut Bulut.... Düşüyoruz... Not olsun bu...
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (3 yıl önce)
    kaleminize yüreğinize ellerinize ağzınıza sağlık muhteşem ötesi bir yazı olmuş, her kelime her harf ayrı bir ibretlik olarak okutulması gerekir. baştan sonra tüm yazılara katılıyorum Hamza hocanın mutlaka görmesi okuması okutulması gerekmektedir. önce sen takımın hesabını ver, sonra o hadsizlere hadsizleri bildirir Adil başkan, sonra da Adil başkana hesap vermesi gerekir Hamza hocanın. umarım ders alınır her anlamda...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Koskoca malatya bir mali kongre yapamıyorsa yazıklar olsun. Bu seneye kadar çok para kayıp edildi ya da haşir altı diyelim. Ama bu sene yönetim biraz para harcamak zorunda kaldı, ayakta kalmak adına. Şimdi takım iyi sonuçlarda iyi iken sanki yönetim para vermeyerek siyasileri halkın onu ne atmaya çalışıyor. En güzeli bağımsız denetimcilerin geçmiş yılları denetleyip bir rapor sunmaları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    İsmet Beg yine döktürmüşsün.. Faroyu, Mıh Osmanı Malatya'nın eski hal ve ahvalini bilen, hatırlayan, özleyen kaç kişi kaldık.Yaz gözüm yaz daha sık yaz.. Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Peki spor camiasında bu kadar büyük bir skandal denecek olayın ulusal basında ve ilde gündemden düşmemesine karşın sporla ve spor camiası ile alakası olmayanların yönetici olduğu ve şeref tribünü giriş ve çıkışlarının kanuni sorumlusu olanlar neden sessiz yada duymamazlıktan geliyor bu kadar önemli bir konuyu. Fenerbahçe gibi şampiyon adayı kulübü kendi sahasında yenip son sıralardaki Erzurumspor a yenilmesinin sebebi belki de bu motivasyon bozulmasıdır. Sokağa çıkma yasağı varken ve seyircisiz oynanan bir maçta bu kadar kolay şeref tribününe giriliyorsa herhalde kanun karşısında sorumluları hesap vermelidir. Takımımızın çok basit bir 3 puan kaybına sebep olanlar rahatsız olmalılar. Rahmetli Osman Çağlı amcanın eline su dökemeyeceklerin yaptıkları listedede yazınızda dediğiniz gibi faronun eline su dökemeyecekler de girer demek ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Hangi iş kolu olursa olsun toplu olarak çalışan insanlar, kendilerini yönetenlerden herhangi bir adaletsizlik, adam kayırma vs. gibi bir haksızlık gördükleri zaman doğrudan veya dolaylı olarak tepki verirler, çalışma istekleri ve azimleri kırılır. Hamza hocanın futbolcu gurubuna adil davranmadığını hemen-hemen bütün futbol severler ve futbolcular hissediyor. Dolayısıyle futbolcuların performansı düşüyor. Diğer taraftan hiç kimsenin bir başkasına küfür ve hakaret etme hakkı yoktur. Eleştiriler seviyeli ve medenice olmali. Son söz olarak Hamza hoca kadro seçiminde ve oyuncu değişikliğinde ya adil davranmıyor yada oyunu tam olarak okuyamıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Takımdan bu saatden sonra birşey beklemeyin.Aynı plak aynı şarkı ancak bu sefer plakda, ekstradan hamza hamzaoğlunun bulunduğu kısım kırık.Kırık plak çalınmaz.Çalınırsa Bu plak bu gramofonu bozar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Y.A.S. (3 yıl önce)
    Küfür insanların zavallılığını gösterir. Bir grup zavallı yüzünden bir çok insan statlara gitmez oldu artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Eleştirilen Hamza Hocanın sizlere göre neyi var,yenen takım kolay,kolay değiştirilmez,sakatlık yada ceza olmazsa,oyuncu bazında rakip takımlara nasıl tedbirli oynamayı öğreten,oyun sistemimize karşı acizliklerini beyan eden rakipler,Malatya rakibe önde basıyor,dört uzunla oynuyor,rakibi boğuyor,oyun kurdurmuyor,diyen rakibe bizim şeref tirübünü ve bunların yandaş klavyecileri ,ayıp etmeyin,Malatya ve taraftarlarına,benim korkum yarın futbolcuların ve ailelerinin,telefolarını verip küfür ettirmesinler,bu işide fazla uzatmadan kapatmak lazım,yoksa bu karın ağrısı olanların,soda içip rahatlaması lazım.................bir an evvel....................
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (3 yıl önce)
    ne adil nede hoca bu takıma yakışıyor yine korkulu rüya göreceğiz ahanda buraya yazıyom ADİL GEVREK İSTİFA..ADİL GEVREK PARALAR NERDE
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı ilbak (3 yıl önce)
    Çok doğru tespitler inşallah iş işten geçmeden yönetim gerekeni yapar. Erzurum gibi bir takıma yenilmek kabul edilir bir yanı yok. Sen en iyi oyuncuları oynatmayacaksen ne diye Teknik Direktör olarak çalışıyorsun, Yönetim olarak getirdiğin kaliteli oyuncuyu oynatmayana neden müdahele etmiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım Bektaş (3 yıl önce)
    Altına imzamı atacağım ve yüzbinlerce taraftarın da imzasını atacağı bir yazı. Tebrikler. Hamza Hoca ve ilk tercihi 11'ler Umut, Kubilay ve diğer bir oyuncusu Olcay'a güvenilmesi daha doğrusu Adil Gevrek'in de tamamen ipleri Hamza Hocaya bırakıp top bizdeyken rakip kaleye gidecek teknik, adam geçen, verkaça giren, pas yapan 10 numarasız bir oyuna güvenip takımı resmen darma duman edecekken en azından bu Erzurumspor maçı sonucuyla tamamen Hamza Hocaya teslim olunmaması gerektiğini çok iyi anlamışlardır inşallah. Cueva gibi bir oyuncu olmuş olsaydı rakip kalede her türlü varyasyon denenebilirdi.. En can alıcı nokta da bu kafayla devre arasına girip de transferi tamamen hocaya bırakıp geçen yıl gibi büyük bir hezimet yaşamak olabilirdi.. Yönetim iyi futbolcular bulup getiriyor.. O anlamda kesinlikle güveniyorum.. Teknik direktör bugün var yarın yok.. Kendi seçtikleri takımda tuttukları ve ilk 11'leri de ortada.. Bu anlamada kesinlikle yönetim ipleri bir tek kişinin eline hele de kendi getirdiği veya takımda tuttuğu adamlarıyla ilk 11 oluşturmaya çalışan Hamza Hoca ise asla ve asla bırakmamalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (3 yıl önce)
    İsmet bey yazılarınızı büyük bir özveriyle takip ediyor ve sizlerin sayesinde okuma zevkimizi alıyoruz. Size bir konuda tenkitte bulunmak istiyorum. Erzurum karşılaşmasında bende karşılaşmayı izleyenler arasındaydım. Protokol tribününden Hamza hocaya ve futbolculara yönelik kesinlikle söylendiği gibi küfür ve hakaret olmadı. Orada bulunanların tepkisi tamamen Malatya halkının bütünlüğünün düşüncesi olan hocanın kadro tercihine olan serzenişti. Küfürü tribünlerde bitirmek adına inanılmaz bir mücadelemiz olduğunu da belirtmek isterim. Saygılar sunarım değerli malatyahaber.com ailesine
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    harika bir analiz olmuş. umut bulut ve kubilay kanatsızkuş ve olcay şahanı süpeligde malatyadan başka hangi takımda oynar veya oynatırlar. hiçbirinde hoca oynatsa yönetimler oynatmaz. ama adil gevrek ve yönetimin futbol anlayışı sıfır olduğu için malatyada oynar ve hocada atını oynatır. ali ravcı denen bir kişi var bu adam ne işe yarıyor.. şu an pandemi bitse türübüne seyirci alınsa umut bulut. kubilay kanatsızkuş ve olcay şahan için vallahide billahide maça gitmem ve benim düşünen yüzlerce insan var. eyy adil gevrek ve yönetim siz neyin peşindesiniz. bazı olumsuzlukların üstesinde gelemiyorsanız ne bekliyosunuz orda. hamza hamza oğlu cuveyaı yedi sesiz kaldınız. wallece yide yiyecek bu gidişle. tettehide yanlış yerde oynatıyor umut ve kubilaya yer açmak için tettehide yiyecek bu adam. siz hala seyirci kalın boş verin. nasıl olsa geçen sezonda ders almamışınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (3 yıl önce)
    Kalemine saglik ismet abi. Harika bir yazi olmus. Usak faro beg nerede bi o eksik :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Amigolarin protokolda ne isi var sahada top toplayicilara dikkat edin hicbiri alt yapi oyunucu degil dernek uyeleri. Denizli macindan sonra bu olay cikmisti federasyondan ceza almamistik.
    0
    0
    Yanıtla
  • KORAY (3 yıl önce)
    Elinize sağlık. Güzel ve okunası bir yazı. Liyakatsızlığın ve Adaletsizliğin en büyük sorun olduğunu düşündüğüm bu dönemde İlimizin güzide takımının da bundan nasibini alması gayet olağandır. Sorun bu liyakatsız ve adaletsizlerin yaptıklarını doğal görmeleri ve herşeyin doğrusunu kendilerinin bildiğine, şişirilmiş egoları ve arkalarını yasladıkları güçler vasıtasıyla inanmalarıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    Güzel bir analiz olup özü ADALET .hamza hocam insallah okursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Yönetim olarak Geçen seneden ders çıkarılması gerekir. Öyle ufak tefek şeyler sorun olarak yansıtılmamalı, kendi içinde diyalogla halledilmesi lazım. Geçen yıl ilk yarı durumumuz gayet iyiydi sonrasında hoca değişikliğiyle kötüye gitti ve düştük pandemi nedeniyle düşürülmedik. İyi düşünüp sağlam adımlar atmalıyız. Hocamızı destekliyoruz. Parasal konuda varsa sıkıntı yönetimin bunu dile getirmesi lazım en azından Malatya kanalları ve sizlerin aracılığıyla yardım kampanyası yapılabilir. Verilen hesap numarasına hep birlikte az çok demeden halkımız destek verecektir. Bu lig elimize bir daha geçmeyebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Çok yerinde tespitler. Yönetcilierin ve Hamza Hamzoğlu'nun okuyup ders alması gereken bir yazı. Yazanın kalemine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Hamza Hamzaoğlu ile ilgili olan kısmın altına imzamı atarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMANLI TORUNU (3 yıl önce)
    Arkadaşlar ben 1986 yılında bu yana malatyaspor taraftarıyım ben bu yıla kadar böyle birşey gördüm nede duydum. Düşünsenize malatyaspor teknikdirektörü çıkıyor ulusal basında kulüpbaşkanının futbolculara futbolculara para ödemediğini söylüyor ve ne kulüpbaşkanında ne yönetimde tık yok halen bu takımın teknikdirektörü istediği futbolcuyu kovuyor istediğini alıyor babasının kulübü olsa bu kadar rahat olamaz. Sayın hocam eğer külüpte parasal sorunlar varsa kapalı kapılar arkasında yönetim ve başkanla görüşülür eğer çözüm üretilmesse çıkarsın aslanlar gibi açıklamanı yapar ve ben bu şartlarla bu külüpte çalışmam der çeker gidersin.kısacası ben şunu anladım demekki bu külübün kulüp başkanı hamza hoca yönetimi hamza hoca teknikdirektörü hamza hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş sen haklısın. güzelde adil gevrek gibi insanlar hamza hocayı gibilerini böle konuşturur. futbolcu tercihlerinde hamza hoca hep yanlışlıklar içinde. yöetim ne yapıyor bişe yapabiliyormu. izliyor sadece
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor da yonetim yok.Adil Gevrek tek başına yönetiyor. Eger o şeref tribününe kendini bilmez kişilere agretite kartı boynunda giren birinin sorumluluğu yonetime aittir. O da yonetimin kalitesini ortaya koyar. Yönetimde kim var belli değil. Adil GEVREK den başkasını tanımıyoruz. O küfürler Malatyaspor camiasına yapılmıştır. O kişiye ne uygulandı. O küfürler yanina kar mı kaldı? Osman CAGL nin dedigi gibi FARO eksik.Gerci Faro kufur etmez kavaliyla konuşur. Haksizlik yapmayalim
    0
    0
    Yanıtla

İsmet Yalvaç yazıları