SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi Belediyede Çalışacaklar?

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:21:36
Hangi Belediyede Çalışacaklar?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Büyükşehir olması ile birlikte Özel İdare ve belediyelerde çalışan toplam bin 584 memur ve işçinin yeni görev yerleri belirlendi. 

2 KOMİSYON KURULDU

Büyükşehir statüsü nedeniyle mevcut büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile kapanan Özel İdaresi Genel Sekreterliği, belde belediyelerindeki işçi ve memurların yeni çalışma birimlerinde değişikliklere gidildi. Bunun için Malatya Valiliği bünyesinde 2 ayrı komisyon kuruldu.  Memur ve işçilerin çalıştıkları birimlerin değiştirilmesine yönelik kurulan “Sürekli İşçilere Ait Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu” ile “657 Sayılı Devlet Memurları kanunu Uyarınca Çalışan Personele Ait Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu” Kararları kaymakamlıklara belediyeler ve diğer kuruluşlara gönderildi.

BİN 584 MEMUR VE İŞÇİ 

Sürekli İşçilere Ait Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı ile 642 işçi ile birlikte 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu Uyarınca Çalışan Personele Ait Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Kararı ile de 942 memur olmak üzere toplam bin 584 personel çalıştığı belediye ve birimlerinde değişikliğe gidildi. Kapanan beldelerdeki memur ve işçiler büyük çoğunlukla bağlı bulundukları ilçe belediyelerinde görevlendirilirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne de yine çok sayıda teknik ve uzmanlık unvanındaki çok sayıda personel gönderildi.

Görevlendirmelere ilişkin listede, kapanan Orduzu Belde Belediyesi'nde şoför olarak görev yapan ve halen tutuklu olarak cezaevinde bulundurulan bir şoförün de yeraldığı görüldü. Bu kişi  Battalgazi Belediyesi'nde görevlendirildi.

BELEDİYEDEN, BÜYÜKŞEHİRE…

İŞÇİ ve memurların tasfiye,devir ve paylaşımı işleminde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğindeki çok sayıda memur ve işçinin uzmanlık alanlarına göre, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe Belediyelerine atandıkları görüldü. Malatya Belediyesi’nde görevli yine çok sayıda memur ve işçi sıfatındaki personelde Büyükşehir Belediyesine aktarıldı.  

Malatya Belediyesi’ndeki bazı mühendislerin ise Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne kaydırıldığı görüldü. Büyükşehir ile birlikte mal ve araç devri ile ilgili kararlar ise henüz açıklanmadı.

KİM NEREDE GÖREV YAPACAK?

Kapanan belediyeler ile varlığı sona eren İl Özel İdare'nin personelinin yeni görev yerlerine ilişkin listeler şöyle:

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız