SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi İlçeye Ne Kadar?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da dondan zarar gören kayısı üreticilerine ödeneceği ilan edilen hasar paralarının hesaplara yatırıldığı bildirildi.

AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, Mart ayında kayısı çiçeklerinin dondan zarar görmesi nedeniyle Tarım Bakanlığı tarafından yapılan hasar tespitinden sonra 25 bin üreticiye 89 milyon 700 bin TL hasar bedelinin bugün üreticilerin banka hesaplarına yatırıldığını belirtti.

AKP Milletvekili Öznur Çalık ise, ödemelerle ilgili açıklamasında ayrıntılara değindi ve hangi ilçede ne kadar ödeme yapılacağını da bildirdi.

Çalık'ın sekreteryasından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Milletvekili Sayın Öznur Çalık, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehdi Eker ile Cuma akşamı yaptıkları görüşmenin ardından, Mart ayında yaşanan don olayının zarar verdiği kayısı üreticilerine ödenmesi planlanan meblağın Ziraat Bankası’na yatırıldığını ve çiftçilerin Pazartesi günü ödemeleri hesaplarından çekebileceklerini bildirdi.

Malatya'da Mart ayında yaşanan 'don' afetinin özellikle bin 100 metre ve daha düşük rakımlardaki kayısı bahçelerinde bulunan tüm meyvelere hasar vermesinin ardından kayısı üretiminin yüzde 90'lık bölümü yok olmuş, diğer çiçek açan tüm meyveler de çiçeklerini dökmüştü. Malatyalı üreticiler gelişmelerden olumsuz yönde etkilenmişlerdi.

Öznur Çalık, Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehdi Eker ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşmelerin ardından, kayısısı dondan etkilenen üreticilere ödenecek 89.7 Milyon TL’nin bugüne kadar Hükümet tarafından don zararları için verilmiş en büyük meblağ olduğunu, bunun da Ak Parti’nin çiftçiye verdiği desteğin önemli bir göstergesi biçiminde okunması gerektiğini kaydetti.

Ödemenin, Malatya ilçelerine dağılımı hakkında da bilgi veren Çalık; toplamda ödenecek 89.709.316,50 TL’den; Akçadağ ilçesinin 22.885.399,05 TL, Arapgir ilçesinin 6.588,00 TL, Arguvan ilçesinin 510.489,15 TL, Battalgazi ilçesinin 8.848.174,95 TL, Darende ilçesinin 9.742.281,00 TL, Doğanşehir ilçesinin 4.510.733,55 TL, Doğanyol ilçesinin 1.577.675,25, Hekimhan ilçesinin 5.360.029,35 TL, Kale ilçesinin 2.465.193,75 TL, Kuluncak ilçesinin 5.350.799,10 TL, Merkez bölgenin 15.753.988,50 TL, Pütürge ilçesinin 1.715.585,10 TL,Yazıhan ilçesinin 7.027.270,35 TL, Yeşilyurt ilçesinin 3.955.109,40 TL pay aldığını belirtti.

Öznur Çalık, Malatyalıların yüzünü güldürecek bu gelişmenin hayata geçirilmesinde; başta Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Bakanı Sn. Mehdi Eker ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek olmak üzere, emeği geçen herkese, tüm Malatyalılar adına teşekkür ettiğini iletti.
Çiftçiler 26 Ağustos Pazartesi günü Ziraat Bankası hesaplarından paralarını alabilecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız