SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi İş Görevleriyse?!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısına devam edildi. Meclis toplantısında İl Özel İdare Genel Sekreterliği bütçesi ile ilgili bir konu görüşülürken, yaşanan olayların ardından suçlunun yakalanması, suçun engellenmesi ve huzurun sağlanması için gerekliliği tüm ilgililerce kabul edilen MOBESE kamera sisteminin tartışılması hayret uyandırdı. Görevlerini sadece köylerin, mezraların sorunlarını çözmek olarak gören ve zaman zaman gündeme gelen "yarım milyona yakın nüfuslu il merkezinin sorunları"na ilginç yaklaşımları dikkat çeken kimi İl Genel Meclisi üyelerinin görev bilinci tartışma yarattı. Geçen yıllarda asfaltlama işlerinin müteahhitlere yaptırılması kararını alıp, kısa sürede "darmadağın olan" yollar nedeniyle trilyonlarca liranın boşa gitmesinin sorumluluğunu ve sorumlularını tartışamamış olan meclisin 44 üyesinden 27'si ilkokul ve ortaokul, 12'si lise-dengi, 5'i de yüksek okul mezunu. Meclisin başkanı da, Malatya Belediyesi İtfaiye'sinde işçi kadrosuyla görev yapan lise mezunu bir kişi.

ÖDENEK ARTIRILMASI..
İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin genel bütçeden ayrılan ödenek payının arttırılması kabul edildi. Temenni şeklinde alınan karar Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başta olmak üzere ilgili ve yetkili yerlere gönderilecek.

İl Genel Meclisi'nin AKP'li Başkanı Abdurrahman Atay, "Bölünmüş yol ve Mobese gibi bazı alanlarda bütçemizin küçülmesine neden olan hizmetlere para ayrıldı. Bunlar görevlerimiz dışında yapılan hizmetler. Tabi ki yapılması gerekli hizmetler ama bütçemize külfet getiriyor. Bu nedenle, Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin genel bütçeden ayrılan ödenek payının arttırılmasını istiyoruz. Pay arttırılırsa hizmetler daha da artacak" dedi.

İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyesi Mustafa Mercan ise bölünmüş yolun karayollarına ait olduğunu, Mobese şehir görüntüleme sisteminin Emniyet’e ait olan bir hizmet olduğunu, Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak buralara para ayrılmasına karşı çıktıklarını, ancak bugün haklılıklarının görüldüğünü ifade ederek, "O zaman bölünmüş yola ve Mobeseye para ayrılması kabul edildi. Şimdi paramız bitti pay arttırılmalı demek tezat olmuyor mu?” diye sordu.

Bu arada, Sait Özoğlu isimli meclis üyesi de, Malatya'da hava tahmin istasyonunun 5 yerde bulunduğunu belirterek, mevcut hava tahmin istasyonlarına ek olarak Battalgazi ilçesi sahil bölgesi, Kale ve Yazıhan ilçeleri, Tohma Vadisi, Sultansuyu Vadisi, Hekimhan Kuruçay ve Pütürge Şiro Çayı Vadisi bölgelerinde kurulması gerektiğini bildirdi. Önergenin gündeme alınarak İl Genel Meclisi'nde görüşülmesini talep eden Özoğlu, böylece özellikle kayısı don olayında üreticilere daha yararlı olunacağını savundu.
Diğer yandan, toplantıda, Arguvan ilçesi Sığırcıuşağı Köyü yolu olarak bilinen ve birkaç köyün yararlandığı yolun yokuşlu ve inişli olması nedeniyle kışın zorluk çekildiği, bu köyün yolunun güzergahının değiştirilmesi de kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Merkez Yeniköy'de bulunan Osmanoğlulları Petrol istasyonuna LPG tesisi yapılması ve imar tadilatı teklifi de kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız