SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hangi Kriterlere Göre Aldınız?"

0
Güncellendi - 2019-05-08 03:44:45
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirerek gündemdeki maddeleri karara bağladı.

Gedik Kültür Merkezi’nde Meclis Başkan Vekili Naci Şavata başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, belediye başkan yardımcılıklarına yapılan atamalar ve belediyede çalışacak mühendis ve teknik kadroya alınan 6 yeni personelin bilgisi meclis üyeleriyle paylaşıldı. Buna göre Meclis Üyesi seçilen Kadircan Esen, Şahin Özer ve Bekir Karakuş Belediye Başkan Yardımcıları olurken, Mehmet Türkoğlu’nun özel kalem müdürü olarak atandığı bilgisi verildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı öncesi gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı ve daha sonra maddelerin görüşülmesine geçildi.

CHP Grubundan borç önergesi

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilirken, CHP Grubu, Yeşilyurt Belediyesi’nin borcuna ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, meclis üyeleri İsmail Aydın, Tayfun Çakır, Tayfun Yücel, Önder Öztürkoğlu ve Haludun Gündüz imzasıyla verilen önergede, “Yeşilyurt Belediyesi’nin 31 Mart 2019 tarihine kadar olan borcu ne kadardır?  Yeşilyurt Belediyesi’nin alacağı var mıdır? Var ise ne kadardır?  Kredi borçları nedir ve ödeme süreleri nedir?  Var ise bu borçlanma hangi tarihlerde yapılmıştır?  Yeşilyurt Belediyesi’ne ait kaç özel şirket vardır?  Bu özel şirketlerin borç ve alacak durumu nedir? Yeşilyurt Belediyesi’nde kiralık araç var mıdır? Varsa kaç tanedir? Bunlar hangi amaçla kiralanmıştır ve amaçlarına uygun kullanılmış mıdır? Yeşilyurt Belediyesi’nde ve şirketlerinde kaç personel çalıştırılmaktadır?” şeklinde sorular yöneltildi.

Başkan yardımcıları ve birim müdürlüklerine atama

Yerel Seçimlerin ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı seçilen Mehmet Çınar başkanlığındaki belediyede başkan yardımcıları ve yeni birim müdürleri de belirlendi ve meclise bilgi verildi. Buna göre, 4’e düşürülen belediye başkan yardımcılıklarına Kadircan Esen, Şahin Özer ve Bekir Karakuş atandı.

Yeşilyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne Mehmet Türkoğlu’nun, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne İbrahim Bingül’ün, Zabıta Müdürlüğüne Emin Gölgeli’nin, Hukuk İşleri Müdürlüğüne Muaz İçen’in, Destek Hizmetleri Müdürlüğüne Yahya Gençay’ın, Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğüne ise Abuzer Karataş’ın ataması yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Belediyeye 6 yeni sözleşmeli personel alındı

Bu arada Yeşilyurt Belediyesi’ne seçimlerden sonra teknik ve mühendislik birimlerinde görevlendirilmek üzere 6 adet yeni personel alındığı ve bu personelin ücretlerinin belirlenmesine ilişkin madde de kabul edildi.

Madde üzerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel, “Bu personeli hangi kriterlere göre aldınız? Sınavla mı aldınız yoksa adamı olan mı alındı?” diye sordu.

Toplantıya katılan İnsan Kaynakları Birim Şefi Aydın Savaş da Tabel’e “Sözleşmeli personel alınırken sınavla alınmıyor. Bu Başkanın takdiriyledir” cevabını verdi.  Sözleşmeli personel ücretinin belirlenmesine yönelik madde oylanarak kabul edildi.

Kiraz Festivaline destek

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği tarafından bu yıl 25. düzenlenecek olan Kültür, Kiraz ve Spor Festivalinde yapılacak bütün sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri giderlerinin Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanmasına karar verildi.

Yeşilyurt Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan ‘Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ doğrultusunda Yeşilyurt Belediyesi tarafından açılan ve takibi yapılan kamulaştırmaya ilişkin mahkeme kararlarının istinaf ve temyiz edilmemesine dair Hukuk İşleri Müdürlüğü teklifi görüşüldükten sonra kabul edildi.

Gündemdeki imar maddelerinin bazıları görüşüldükten sonra kabul edilirken, üç maddenin ertelenmesine, 10 maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.

Meclis üyelerine rozet takıldı

Toplantının sonunda Başkan Vekili Naci Şavata, Meclis üyelerine  yeni dönem rozet dağıtılacağını söyledi. Şavata, “Rozetler, Ramazan ikramıdır” dedi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Haziran Ayı Toplantısını 11 Haziran 2019 Salı günü saat 14:00’de Gedik Kültür Merkezinde gerçekleştirecek.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • rafet (4 yıl önce)
    sözleşmeli personel sınavla alınmıyor demek safsatadır. sözleşmeli personelinde sınavla alınması lazım. bu konunun üzerine gidilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Personel alınırken iş ilanı yapılır çeşitli yöntemleri vardır.Nerede ilan edilmiştir ? hangi gazete ,dergi, ilan, panosu v.b gibi Herhalde adamları İnsan kaynakları kendiler buldu...Sözleşmeli personelde sınav yapılmazmış eleme nasıl yapıdı acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANSEVER (4 yıl önce)
    Sayın Başkan; yıllardır işçi bulma kurumundan bizim çocuklarımız iş beklerken sizin böyle tepeden işe adam almanız çok doğru bir şey değildir bu yanlışlığın çok acilen düzeltilmesi lazım, birde şu mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz ki ne Allah'ın hoşuna gider ne kulun yazık edersiniz yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Torpilsiz (4 yıl önce)
    1 ocakda yesilyurt belediyesi park ve mudurlugunde bahcelerde calisan cikarilan iscileriz bizi cikarip kendi adamlarini yegenlerini devam ettirdiler
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)
    Belediyelerin çadırında iftar yapanların bir kez daha düşünmesi gerekir. NASILSA HERKES KENDİ ADAMINI ALIYOR düşüncesi imanımızı kurtarmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    Seladdin bey sözleşmelileri iptal etmeye çalışıyor,bunlar alıyor bu nasıl tasarruf yahu yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Adamın oldu mu akan sular durur..sözleşmeli iki gün sonra kadroyu alır bu işler böyle ne sınav ne liyakat garibanın çocuğuda kahvede kahve içsin..burası türkiye
    0
    0
    Yanıtla