SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi Parti Çıkışta?

A- A+ PAYLAŞ

AK Parti 2.8 puan düştü MHP 1.4 puan yükseldi.

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık’ın Habertürk Gazetesi için her ay geleneksel olarak yaptığı “Türkiye Gündemi-Şubat 2010” anketi sonuçlarına göre AK Parti geçen aya göre 2.8 puan kaybetti. MHP oy oranını 1.4 puan artırdı

24 ŞUBAT- 4 MART DÖNEMİ

Konsensus, 24 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında 81 ilde, 15 yaş üstü 751’i erkek, 757’si kadın olmak üzere toplam 1508 kişiyle “Telefon anketi yöntemi”yle görüştü. Türkiye genelinde toplam 1508 katılımcının yer aldığı anket yine sosyal ve siyasi hayata ilişkin önemli ipuçları sundu.

AK PARTİ VE CHP (-) MHP (+)

3 Kasım 2002 Genel Seçimi’nden önce sadece iki partinin Meclis’te yer alacağını açıklayan, 29 Mart Yerel Seçimi öncesi üç büyük kentte sıfır sapma ile seçim sonucunu bilen Konsensus’un, şubat ayı araştırmasından çıkan sonuca göre bir önceki aya oranla AK Parti yüzde 2.8, CHP ise yüzde 1.2 oranında oy kaybetti. MHP’nin oylarında ise yüzde 1.4’lük artış yaşandı.

Türkiye’nin gündemi Ergenekon

KONSENSUS, araştırmaya katılanlara Türkiye gündemini belirleyen en önemli 3 olayın ne olduğunu da sordu. Türkiye gündemine ilişkin ankete katılanlara belirtilen 18 başlık arasında ilk sırayı yüzde 61.4 ile Ergenekon davası alırken; bunu yüzde 54.4 ile “Balyoz Planı” kapsamında emekli komutanların gözaltına alınması izledi.

Şanal’ın yetkisi alınmamalıydı

ERZİNCAN Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından yaşanan gelişme Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’ın yetkilerinin alınması oldu. Konsensus, HSYK’nın bu tavrını da ankete katılanlara sordu. Desteklemeyenlerin oranı yüzde 66.8 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız