SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi Projeye Ne Kadar Ödenek Ayrıldı?

0
Güncellendi - 2017-01-19 20:49:45
Hangi Projeye Ne Kadar Ödenek Ayrıldı?
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, Malatya'da Çevreyolu, hastane, baraj ve sulama, cezaevi yapımı, tarım projelerinin 2017 ödeneklerini açıkladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2017 yılı için direk Malatya’daki yatırımlar için ilk aşamada ayrılan ödeneğin 306 milyon 617 bin TL olduğunu, ancak bu rakamın daha da artacağını bildirdi. Çalık, proje tutarları 275 milyon TL olan 3 hastane projesi için 45 milyon TL ödenek ayrıldığını belirtti.

Çalık yaptığı yazılı açıklama da, 2017 yılında Malatya’daki yatırımlara verilen ödeneklerle ilgili verdiği bilgide; ilk aşamada 2017 yılı ödeneğinin 306 milyon 617 bin TL olduğunu, ancak Malatya ile birlikte diğer illerin ortak projelerine ayrılan ödenekler ile İl Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına aktarılan kamu yatırımı ödeneklerinin bu rakama dahil olmadığını belirtti.

Çalık, Devlet Su İşleri Bakanlığı’nın ilk aşamada Yoncalı Barajı Projesi için 30 milyon TL, Boztepe Recai Kutan Barajı ve sulama projesi için 25 milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, il genelinde yapımı devam eden, proje aşamasındaki gölet projelerine ayrılan ödeneklerin ise daha sonra netleşeceğini kaydetti.

ÇEVREYOLU İÇİN 19 MİLYON TL ÖDENEK

Malatya’daki tarım projeleri için 55 milyon TL ödenek ayrıldığını da aktaran Çalık, ulaştırma projeleri kapsamında Malatya çevreyolu için ayrılan ilk ödeneğin de 19 milyon 275 bin TL olduğunu kaydetti. Darende-Gölbaşı yol ayrımına kadar devam eden duble yol çalışmaları için 10 milyon 280 bin TL, Hekimhan-Malatya duble yol çalışmaları içinde şuan için 2 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydetti.

Çalık, Malatya-Elazığ arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 1 milyon 285 bin lira, Malatya-Adıyaman Gölbaşı arasındaki bölünmüş yol çalışmasına 8 milyon 995 bin lira, Malatya-Gölbaşı yol ayrımı, Darende 6. bölgesinin hudut yoluna 10 milyon 280 bin lira, Elazığ-Keban, Malatya-Arapgir ve Sivas-Divriği ayrımı bölünmüş yola 6 milyon 425 bin lira, Kangal-Alacahan-Hekimhan-Malatya bölünmüş yolu için 21 milyon 275 bin lira, Malatya-Hekimhan bölünmüş yolu için 2 milyon lira, Nemrut Dağı turistik yollara 2 milyon 125 bin lira ödenek ayrıldığını da bildirdi.

Malatya’daki turizm projeleri için 15 milyon 700 bin TL ödenek ayrıldığını da aktaran Çalık, İspendere Şifalı İçmecesi Altyapı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi için 10 milyon 700bin TL, Yamadağı Mekanik Hat Yapımı işi içinde 5 milyon TL ödenek çıktığını kaydetti.

Çalık, İnönü Üniversitesi’ne Onkoloji Hastanesi bütçesi hariç alt yapı ve bilimsel projeler için verilen ödeneğin ise toplamda şuan için yaklaşık 40 milyon TL olduğunu aktardı.

3 HASTANEYE ÖDENEK

Çalık, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde yapılacak olan Onkoloji Hastanesi inşaatı için ayrılan ödeneğin 12 milyon TL olduğunu ve Onkoloji Hastanesi temelinin atılacağını belirtirken, 217 yataklı ve 29 bin 912 metrekare büyüklüğündeki projenin 2018 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini ve toplam proje tutarının yaklaşık 90 milyon TL olduğunu kaydetti.

Malatya’nın uzun bir süreden beri gündeminde olan Battalgazi Devlet Hastanesi’nin de 2017 yılı yatırım programına alınarak ilk aşamada 8 milyon TL ödenek ayrıldığını aktaran Çalık, 200 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi’nin toplam alanında 40 bin metrekare büyüklüğünde olacağını, projenin toplam maliyetinin de şuan için 80 milyon TL olduğunu ifade etti. Çalık, Battalgazi Devlet Hastanesi’nin 2019 yılında tamamlanarak hizmete girmesinin hedeflendiğini belirtti.

Milletvekili Çalık, 300 yataklı ve 52 bin 307 metrekare büyüklüğündeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi içinde 2017 yılı için ilk aşamada ayrılan ödeneğin 25 milyon TL olduğunu belirterek, bu projenin toplam maliyetinin 104 milyon TL olduğunu ve 2019 yılında bitirilerek hizmete girmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Çalık, İller Bakansı tarafından Malatya Doğu Kollektör Projesine 11 milyon 836 bin lira, Malatya Büyükşehir belediyesi itfaiye ve acil müdahale alım aracı (28 adet) için 24 milyon 485 bin lira, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğüne yeni bina yapımı için ise 3 milyon 150 bin lira ödenek ayrıldığını da bildirdi.

Çalık, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde yapılacak olan ve 2019 yılında hizmete girmesi hedeflenen cezaevleri için ise 2017 yılı için 40’ar milyon TL ödenek ayrıldığını da kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Kuzey çevre yolu maliyetinin 354 milyon TL. Olduğunu hatırladığımızda 2017 yılı için 19 milyonTL. Ödeneğin ne kadar az olduğu ortadadır. Battalgazi’ye de 200 yataklı hastane yetmez. Malatya nüfusunun yarıdan fazlası bu ilçede. Yeşilyurt’ta 640 yataklı zor yeterken 200 yataklı akıl işi değil. Sn. vekilim neden bir ve birkaç yonca kavşak projeniz yok? Geleceği gören proje ve yatırımlara Malatya’nın acilen ihtiyaca var. Yapılmakta olan Battalgazi belediye hizmet binası yanına veya üstüne neden kaymakamlık binası yapılmadı? Yeni kaymakamlık binası da çok güzel bir okul olurdu. Değil mi? Vatandaş ta uzaklara gidiyor. Zaman, masraf ve israfı hiç mi düşünmediniz! Bunları yapmak çok mu zordu. Sizin devasa bina yapmanız gerekirken kerpiç evin bir odası ile meşgul olduğunuzu görmekteyiz…
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    malatya coğrafik olarak ,yalnız bir yerleşim yeridir.malatya ile irtibat kuracak malatya yı merkez alacak bir il yok ,birkaç küçük ilçe var.malatya nın kayısı üretimi cazibesini kaybetse 5-10 yılda nüfuzu ciddi manada azalır.vekil sayımız bile 6 ya düştü.malatya mızı seviyoruz.lakin gerçekler de var.cazibe merkezi olacak bir şehir değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • H. Hakan Doğan (7 yıl önce)
    İyi hoş taş üstüne taş koyanın eline sağlık ta yetmez Sayın Vekilim yetmez. Onkoloji hariç diğerlerinin kapasitesi yetersiz projeler. Yol projelerini biliyoruz zaten Ulaştırma Bakanlığı Malatyayı hep en sona bıraktı Malatya en geç kalınan illerden. İtfaiyeye araç bina ve cezaevleri yatırımmıdır Allah aşkına. araçla bina ile cezaevi ile Malatya'nın istihdamı mı çözülür. Malatya'ya kaç vizyon projesi üretip hangi bakanlıkları ikna ettiniz hangisinde lobi yapıp yatırımı Malatya'ya getirmeyi başardınız onu söyleyin. Havalimanı ve uçak seferlerinin durumu bile ortadayken hükümetin tüm ülkedeki yol projesini ısıtıp ısıtıp sunmayın lütfen. Bunlar, hükümetin bütün illere yaptığı yatırımlar biz bunlarla tatmin değiliz. Artık sıçrama yaptırın Malatyamıza bunu bekliyoruz sizden
    0
    0
    Yanıtla
  • kutay (7 yıl önce)
    malatya her daim reisin arkasında dimdik durmuş ve onu desteklemiştir. yoksa bu vekillere ve belediyeye kim oy verirdi? bir an önce malatya''ya yapılan haksızlık hemen telafi edilerek şehir hastanesi bu güzel ilimize kazandırılmalıdır. lütfen bimer ve cimere bu taleplerinizi yazın. ayrıca bürokratlarımız, milletvekillerimiz malatyalı iş adamı m. ali aydınlar'ı ikna etsin. ve eski yimpaş veya başka uygun bir yere acıbadem hastanesi yapılması için gereken kolaylık sağlansın. her şeyi biz mi söyleyelim?
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    14,yildan,beri,malatya,halik,akp,ye,yuksek,orada Oy,veriyor,ama,basak,ilere,nazaran,yatirimlar Odenekler,cok,az,vekiler,bu,odeneklerle,ovunme Sin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (7 yıl önce)
    Bu millet vekilleri ile ancak bu kadar yüzde 65 oy verdik Ondan bunlar oluyor az oy çıksa idi oy toplamak için hizmet verirlerdi harbi bu taşaron kadro işi ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    benim anlamadığım bu hastaneler büyük şehirlere yapılacaktı. malatya'da bu şehirler arasındaydı. elazığ sonradan çıktı. üstelik elazığdaki hastaneyi malatyalı erman ılıcak gurubu yapıyor. elazığ'a 1040, malatya'ya 200 yataklı hastane çok komik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alrdm44 (7 yıl önce)
    Ben de Sivas tan Örnek veriyorum. Şehir merkezine devlet hastanesi numune hastanesi ve Araştırma hastanesi dahil üç kamu hastanesi ve ulusal düzeyde medicana hastanesi de cabası burada sunulan hizmetlerin onkoloji hastanesi hariç fasa fiso sağlıklı alnından ki yatırımlar büyük şehire yakışmıyor olsun biz yinede %65 oy vermeye devam ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    böyle beceriksiz milletvekillerimiz olduğu sürece malatyaya hiçbir yatırım yapılmaz. her seferinde şunu yapacağız şu kadar ödenek ayrılacak diyorlar ama sonra fos çıkıyor ancak konuşuyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa mert (7 yıl önce)
    Cezaevi ödeneği hiç olmasaydı daha iyi olurdu.cezaevi yapımı yerine suçlara caydırıcı yasalar çıksa cezaevlerine gerek kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (7 yıl önce)
    Güvenlikler nöbet için 2 -3 otobüs degişiyoruz ulaşımda bi indirim olsun maaş yol parasına gidiyor .Polis asker ücretsiz biniyor ne var sanki güvenlik de faydalansa sayın yetkililer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Ya allah askına şaka gibi! Arkadaslar hıc bısey bılmıyosanız Elazığ entegre saglık kampüsü yazın net ten bakın! Malıyeti 1 mılyar tl.. 395 bın mt kare alana yapılıyor! 1040 yataklı...Güya bu projeler buyulsehır lere yapılacaktı Elazığ yıne coğrafi olarak ortadayım dedi kaptı! Ayrılın artık su Elazığ dan! Sayın Çalık Battalgazi hastanesi dıyor kapasıteye bak gulermısın ağlarmısın! Sehır entegre kampüsü Malatya yada yapılana kadar gerçekleri hep yazacam vekıller bılgınız olsun!
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek (7 yıl önce)
    Herşey daha güzel olacak inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatice (7 yıl önce)
    Yeni adalet sarayı 5 yıldır yapılamadı,
    0
    0
    Yanıtla