SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi Tür Ekmek Daha Sağlıklı?

A- A+ PAYLAŞ

Beyaz tam buğday ekmeği de normal buğday ekmeği gibi tam tahıllardan üretiliyor. Besleyicilik bakımından normal buğday ekmeğine benziyor, fakat sıradan beyaz ekmekle aynı değil.

Mayo Clinic'te yer alan habere göre, ikisinin arasındaki fark kullanılan buğdayın türünden kaynaklanıyor. Beyaz tam buğday ekmeği, kepek renginden yoksun beyaz buğdaydan yapılıyor. Aynı zamanda daha yumuşak bir tada ve yapıya sahip. Tam tersi olarak, normal buğday ekmeği ise kırmızı buğdaydan yapılıyor. Bu nedenle tadı hafif acı oluyor ve daha kalın bir görünümü var. Her iki buğday ekmeği de tam tahıllardan üretilmiş olmasına rağmen farklı renklere, tada ve yapıya sahip. Kraker ya da hamur işi gibi diğer ürünlerde beyaz tam buğdaydan yapılabiliyor.

Bazı insanlar beyaz buğday ekmeğinin tadını ve kıvamını seviyor. Fakat, tam buğdayın besleyici etkilerinden yararlanmak istiyorsanız, normal, rafine edilmiş beyaz buğdayı değil, beyaz tam buğday ekmeğini tercih etmelisiniz. Beyaz tam buğday ekmeği tam buğday ekmeğiyle benzer besleyici değere sahip. Diğer yandan normal beyaz ekmek arıtılmış tahıllardan yapılıyor. Bu arıtılma işlemi sırasında lifin ve besleyici maddelerin bazıları çöpe gidiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız