SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hani 1 Ayda Bitecekti?

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları tarafından yapımına 2009 yılında başlanan ve özellikle kışın kar ve buzdan sıkıntılı olması nedeniyle Reşadiye Geçidi'ni (üstteki fotoğrafta) by-pass etmeyi amaçlayan Malatya-Gölbaşı yolundaki alternatif güzergah (alttaki fotoğrafta) çalışması bir türlü bitirilemedi. Ulaşım, ölümlü kazaların sıkça yaşandığı eski Reşadiye yolundan sağlanıyor.

FINDIKLI “1 AY SONRA” DEMİŞTİ, 6 AY GEÇTİ
Malatya - Adıyaman karayolu Doğanşehir ilçesi Reşadiye geçidinin özellikle kışın kar ve buzdan sıkıntılı olması nedeniyle bu yolu by-pass etmek amacıyla açılan yeni yol çalışmaları, ne yazık ki bitirilemedi. Söz konusu güzergahı kullanan Kurucuova Çelikhan ve Pınarbaşı ilçelerinde yaşayan halk, yapımı devam eden stabilize yoldaki çalışmalar nedeniyle yağışlı ve karlı havalarda büyük çileler çekiyor.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, referandum gezileri kapsamında 28 Haziran 2010 tarihinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yolun bir ay içinde hizmete açılacağını söylemişti. Fındıklı “Malatya - Adıyaman karayolu Doğanşehir ilçesi Reşadiye geçidinin özellikle kışın kar ve buzdan sıkıntılı olması nedeniyle bu yolun by-pass yapılıp yeni yol güzergahı inşaat çalışmaları son aşamaya gelmiştir. Muhtemelen bir ay sonra yeni yol hizmete açılacaktır’ ifadelerini kaydetmişti. Fındıklı’nın bu açıklamasının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, ulaşım hala, ölümlü kazaların yaşandığı Reşadiye yolundan sağlanıyor. Toplam 17 kilometrelik yolun 5 kilometresinin tamamlandığı belirtilirken, 12 kilometresi ise hala yapılmayı bekliyor.

HEPSİ 2010’DA BİTECEKTİ
Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva da geçtiğimiz yıl katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Doğu ve Güneydoğu'nun Akdeniz'e açılan kapısı olarak bilinen Doğanşehir ilçe karayolu Çelikhan yol ayrımından Erkenek kasabasına kadar yapılacak 17 kilometrelik yolun ihale edilmesinden sonra toprak işlerinin sürdüğünü vurgulamış, "Daha önce de söylemiştik. Özellikle kışın sıkıntı çekilen Reşadiye Geçidi böylece by pas yapılacak" açıklamasını yapmıştı.

AKP’li vekiller Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık, 4 Nisan 2010 tarihinde Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde yapılmaya çalışılan Karahan Tüneli’nde yaptıkları incelemede “Günümüzün 24 saati Malatya'mız için gayret sarf ediyoruz. Burası bitiyor, duble yollar bitiyor, alt geçitler bitiyor, Beylerderesi bitiyor’ şeklinde konuşmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız