SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hani 25 Saatte Yetişirdi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da eski hükümlülere yönelik doğalgaz tesisatçılığı kursu, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı İş Kurumu Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan 5 ay süreli Doğalgaz Tesisatçılığı Mesleği Yetiştirme Kursu düzenlenen törenle açıldı. Bu arada, aynı kursu daha önce Milli Eğitim ve özel doğalgaz şirketi geçtiğimiz günlerde toplam 25 saat süreli olarak düzenlemişler, bu durum Esnaf Odası'nın büyük tepkisine yolaçmıştı.

720 SAATLİK KURS..
H. Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlene törene Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ (fotoğraftaki), Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, mahkeme başkanları, Cumhuriyet Savcıları, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, İşkur Müdür Yardımcısı Hayati Bozdağ, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Demirdağ, "Denetimli serbestlik müessesesi yeni kurulan bir müessesedir ve kamuoyunda henüz yeterince bilinmemektedir. Bunun en iyi şekilde tanıtılması ve ayrıca kamuoyu tarafından benimsenmesi gerekir. Bu gereklilik çok iyi bir şekilde yerine getirildiği takdirde bu müessesenin ülkemize çok büyük yararlar sağlayacağını düşünüyorum. Çünkü Denetimli Serbestlik Projesi aynı zamanda stratejik bir projedir. Burada sadece hükümlü değil toplumda korunmaktadır" dedi.

Hükümlü ve tutukluların bu toplumun birer parçası olduğunu bildiren Başsavcı Demirdağ, "Bunu böyle kabullenmek gerekir. Onlar bizim kardeşlerimiz, ağabeyimizdir, dayımızdır yani bu toplumun bir parçasıdır. Onların toplumla bütünleşmesi için hepimizin yardımcı olması lazım" şeklinde konuştu.

Denetimli Serbestlik Projesi kapsamında mağdur durumundaki insanlara da bir takım desteklerin verildiğini kaydeden Başsavcı Demirdağ, "Mağdurlarda bu kurumlara başvurarak, bir takım yardımlardan faydalanacaklardır. Bu da önemli bir gelişmedir. Şimdiye kadar hep yapılan eleştirilerde, sistemlerin suç işleyenlere göre işlediği belirtiliyordu" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, kursun ve bu gibi mesleki eğitimlerin hükümlülerin ailelerinin toplumdaki sosyal durumlarının düzelmesinde önemli rol oynayacağını kaydederek, "Travma yaşamış, sıkıntılar yaşamış, toplum içinde belki zaman zaman ailece suçlanmış, mahallesinden, oturmuş olduğu apartmandan dışlanmış olan aileleri kurtarmak, onlara şefkat ve merhamet elini uzatmak, elbette bu toplumun bazı sıkıntılarını ve yükümlülüklerini sırtlamış olan bizlere düşmektedir" dedi.

Bulut, 10 ve 15 eski hükümlüden oluşan iki ayrı kursun açıldığını ve 5 aylık kurs sonunda yetişen elemanların özel şirketlere yerleştirileceğini bildirerek, "Hem kurs alan değerli arkadaşlarımızı ve hem de ailelerini kazanmış olacağız. Onları, toplumun bir bireyi, toplumun şerefli bir ailesi haline getirmiş olacağız" şeklinde konuştu.
İş Kur Müdür Yardımcısı Hayati Bozdağ ise, istihdam konusunda en fazla sıkıntı yaşayan kesimlerin tutuklu ve hükümlüler olduğunu kaydetti.

Eski hükümlüler için açılan kursa katılanlara aylık 150 YTL ücret ödeneceği ve toplam 5 ay içinde 720 saat eğitim verileceği bildirildi. Eğitimlerin hem teorik ve hem de işletmelerde pratik olarak yürütüleceği kaydedildi.

25 SAATLİK KURSU SAVUNMUŞLARDI..
Eski hükümlüler için bir süre önce açılan toplam 25 saat süreli doğalgaz tesisatçısı yetiştirme kursu, Milli Eğitim ve özel bir şirket tarafından düzenlenirken, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin bu duruma tepki göstermişti. Milli Eğitim yetkilileri ile Keskin arasında "söz düellosu"na neden olan bu konuda, ESOB Başkanı, 25 saatte doğalgaz elemanı yetiştirilemeyeceğini, bu kişilerin yeterince ehil olamayacağı eleştirisini getirmiş, Milli Eğitim yetkilisi ise aksini savunmuştu. Son açılan aynı konulu kursun 720 saat süreli olması, 25 saatlik kursu savunanların iddiasını çürüttü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız