SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hani Garip Gurebaydı?'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bakkalların miadını doldurduğu” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, “biz bakkal esnafını derinden üzüp hüsrana uğratmıştır” dedi.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, “1200 lü yıllardan beri pirimiz Ahi Evran’ın gösterdiği,söylediği ve kendinin yaptığı şekliyle o günlerden bugünlere kadar doğruluğu, dürüstlüğü, ahlaklı olmayı kendimize ilke edindik ve bu ticaret şeklini yaklaşık 700 yıldır yapıyoruz. Taki son 20 yıla kadar. Son yirmi yılda marketlerin çoğalması, alışveriş merkezlerinin kurulması gibi.Bunlar her zaman söylediğimiz gibi kanunsuzluk, kaidesizlik,haksızlık yani paranın gücü neticesinde oluşan ticari bir oluşum şeklidir.Bunlar tabiki olacak. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de olsun lakin kanunu ve kuralı olsun. Avrupa birliğine girmek istiyorsak bu marketler Avrupa’da nasıl çalışıyorsa nasıl açılıyorsa bizde de aynı kurallar ve kanunlarla olsun. Sizler hükümet olarak bu marketler yasasını yıllardır çıkarmayacaksınız yabancı sermayenin önünü açacaksınız. Yerli ortaklarıyla her geçen gün kalbur gibi çoğalacaklar, peki çoğalırsa ne olur? Bunlar ne getirir ne ne götürür? Neden düşünülmüyor?” dedi.

“Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen günkü talihsiz açıklamasıyla biz bakkal esnafını derinden üzüp hüsrana uğratmıştır” diyen Yılmaz, “Başbakanımıza güvenimizin ve 2 dönemdir desteklememizin sebebi tüm konuşmalarında bize çizdiği profil hep ezilenin yanında olma stratejisiydi. Kendi söylemiyle 2010 yılının Esnaf Yılı olacağını belirtmesine rağmen o günkü talihsiz konuşmasıyla kendi görüşlerini tekzip etmiştir. Bu son beyanıyla büyük sermayenin arkasında olduğunu beyan etmiştir. Hani siz her konuşmanızda garip gurabe diyordunuz. Yanında olacağınızı söylerdiniz” ifadelerini kaydetti.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Faruk Yılmaz açıklamasında şunları belirti:

“Bu perakende yasa tasarısı ne zaman görüşülmek üzere meclise getirilse böyle mualif sözler fazlalaşıp mecliste görüşülmesine engel olunuyor. Ama biz esnaflar sayın Başbakanımızın bu talihsiz açıklamasının yanlış yönlendirilme ile yapıldığına inanmak istiyoruz ki Anayasamızın 173. maddesinde deniliyor ki Devlet Esnaf ve Sanatkarını koruyucu ve bollayıcı tedbirleri alır diyor. Bizde devletimizin bu söylemlerle bir anayasal suç işlememesine büyük sermayenin yanında olup zaten biz küçük esnafı tarih boyunca gören olmadığı gibi eğer bu hükümette görmezlikten gelip aynı nasihatlarda bulunacaklarsa nüfusun yüzde 17’si işsiz. Bu orduya bir ordu daha katmak istiyorlarsa biz küçük esnafı ezmeye yok etmeye bu kanunları çıkartıp bizim önümüzü açmayacaklarsa,inanıyorum kendileride neticede bu yükün altında kalacaklardır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız