SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hani ''Hiçbir Sorun Yok''tu?..

A- A+ PAYLAŞ

Yapım çalışmaları "ağır-aksak" devam eden Belediye Sarayı inşaatında "sorun" olduğu iddialarını, bu konuda bir süre önce sorulara muhatap olan belediye başkanı Cemal Akın yalanlarken, proje mimarı Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp (fotoğrafta), "müteahhit- belediye" sorununu doğruladı.

"BİZİM SORUNUMUZ BİTTİ AMA.."
Malatya Belediye Sarayı mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, proje ile ilgili olarak daha önce belediye ile kendisi arasında yaşanan sorunun bittiğini, ancak şu an ki sorunun Belediye ile ihaleyi alan şirket arasında yaşandığını söyledi.

Malatya Belediye Sarayı'nın proje mimarı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, kendileri ile Malatya Belediyesi arasında şu an itibariyle hukuksal bir sorunun kalmadığını belirterek, şu an Belediye ile mütahit firma arasında bir sorunun yaşandığını kaydetti.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile birlikte Malatya'ya gelen Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, burada basın mensuplarının Belediye Hizmet binası ile ilgili sorularını yanıtladı. Alp, 2000 yılında eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde Malatya Belediyesine yeni bir hizmet binası yapımı için teklif getirildiğini belirterek, "2000 yılında eski belediye başkanı sayın Yaşar Çerçi beyle başladığımız Malatya Belediye Sarayı Malatya’yı simgeleyecek bir sanatsal yapıdır, bir sanat eseridir.

Esasen belediye sarayları ait oldukları beldeleri simgeler, halkla bütünleşir, buranın sembolü olur. Bu açıdan da anıtsal, sanatsal yapılar olarakta tasarlanır. Belediye Sarayımızın kaba inşaası tamamlanmıştır. İnce yapı ihale edilmiştir.

Şu anda teknik bazı konular üzerinde çalışmalar sürmektedir. Bunlar aşıldığında yüklenici inşaatı suretle tamamlayacaktır. Eğer bir sıkıntı olursa, yeni bir ihale gündeme gelir bu da suretle yapılacaktır.Özetle Malatya Belediye Sarayı ne şekilde olursa olsun suretle tamamlanacaktır. Bu bizim için de gurur vesilesidir.

Kısmet olursa benzer çalışmaları Elazığ’da da yapacağız. Belediye Sarayı, Türk Milli mimarisi ile çağdaş mimariyi meczeden çok özel bir tasarımdır. Malatyalıların biraz daha sabırlı olmasını diliyorum. Tabii bu konudaki resmi açıklamaları yapmak sayın Malatya Belediye Başkanına düşer. Ben proje müellifi olarak eserimin arkasındayım. Çoğunuzun bildiği gibi her ay geliyorum.Ümit ediyorum ki bir kaç teknik ayrıntıda kısa sürede hallolur , müteahhit suretle işlerine devam eder.

Belediye ile aramızda daha önce yanlış anlaşmalardan dolayı prüzler olmuştur. Her medeni grubun ,tarafın yapacağı gibi bunlar suretle aşılmıştır. Malatya Belediye Başkanlığı ile ben proje , eser sahibi olarak benim aramdan hiç bir sorun kalmamıştır, sözleşmeler akdedilmiştir.

Yeni müteahhit, ince yapı mütahhidi teknik konuları etüd etmektedir, bu arada bir sıkıntı çıkmazsa tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde suretle inşaata devam edecektir." diye konuştu.

Prof. Dr. Alp ile Malatya Belediyesi arasında kontrollük sözleşmesi konusunda anlaşmazlık çııkmıştı.

AKIN "YOK" DİYORDU..
Proje mimarı Alp, geçtiğimiz aylarda yapılan 2. etap ihalesinin ardından "gözle görülür bir çalışma" olmayan Belediye Sarayı inşaatında sorun olduğu yolundaki sorulara, "Herhangi bir sorun yok.. Müteahhit firma içeride imalat işi yaptığı için faaliyet görülmüyor.." şeklinde yanıtlar vermişti.

Belediye Sarayı inşaatının, eski başkan Mehmet Yaşar Çerçi döneminin son günlerinde yapılan ihalesi, belediyenin yeni yönetimi tarafından onaylanmış, ancak bir süre sonra Ankara'dan iptal edilmesi yönünde "tavsiye kararı" bildirilince, ihale iptal edilmiş, hazırlanan yeni şartname ile ihalesi yapılmıştı.

İkinci etabın ikinci kez yapılan ihalesine ilişkin, belediye yönetiminin yeni döneminde hazırlanan şartnamenin müteahhit firma açısından "eksik ve yanlış" bilgiler içermesi nedeniyle sorun çıktığı, müteahhit firmanın, şartnamede belirtilen işlerin "çok daha büyük boyutta" olduğunun ortaya çıkmasıyla sıkıntıya girdiği, konunun "eninde sonunda" hukuki platforma taşınacağı iddiaları kulislerde konuşulmaya başlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız