SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hani O Yürek, Nerede?.. 2-0

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, süper lige yükselebilme yolunda çok büyük önem taşıyan "final" niteliğindeki İstanbul Büyükşehir Belediye maçında bir varlık gösteremedi ve 2-0 kaybetti. Sarı- kırmızılı ekip, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda "bir zafere tanık olmaya gelen" binlerce taraftarının yarattığı Malatya atmosferine karşın, kontrollü oynayan rakibi karşısında üstünlük kuramadığı gibi, sadece son 10 dakikalık bölüm dışında etkili de olamadı. Sürekli "arıza sinyali veren" defansın "artık klasikleşen" hatalarıyla yenilen iki gol, yine etkisiz bir orta saha ve dağınık forvet, Malatya'daki maçta 2-1 yenildiği rakibine İstanbul'da da 2-0 yenilip, Süper Lig hedefi için sarı kırmızılı takımın büyük yara almasına yolaçtı. Geçtiğimiz hafta Kaleci Şenol'un tribünlerle gereksiz diyaloğa girip sarı kart görmesi ve cezalı duruma düşmesi, bunun yarattığı gerginliklerin ardından belinden sakat olan Kaleci Bora'nın yerine sürpriz bir şekilde bu sezon ilk kez Kaleci Emrah'la maça çıkan Malatyaspor, iki eski oyuncusu Ufuk Ateş ve Sertan Eser'in gollerine engel olamadı. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın hafta içerisinde "Yüreğini ortaya koyan, inanan, iyi mücadele eden, savaşan maçı kazanacak diye düşünüyorum" ifadeleri Malatyaspor açısından yoktu. Malatyaspor "teknik ve taktiği olmayan bir takım" olarak sahaya yansırken, "6 puanlık" diye ifade edilebilecek maçı kaybeden Malatyaspor, çok büyük bir avantajı da kaçırdı. Maç sonrası İstanbulspor Teknik yönetimi ve futbolcularının yaptığı yorumlar, ev sahibi ekibin "Malatyaspor'u ve zaaflarını iyi etüd ettiğini" ortaya koydu. Malatyaspor, bu sonuçla "final takımı olmadığı" endişesine de yolaçtı. Oftaş ve İstanbul B.B. ile ligin ilk 3 sırasında yeralan Malatyaspor, Oftaş'a deplasmanda, İstanbul B.Belediye'ye de hem kendi sahasında, hem deplasmanda yenilerek, bu endişeleri haklı çıkaran bir görüntü verdi.

STAD: İstanbul Atatürk Olimpiyat

HAKEMLER: Selçuk Dereli, Muhittin Gürses, Hüseyin Fidan, 4. hakem Bora Budak

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE: Haluk, Efe, Sertan (Dk. 85 Uğur), Ekrem, Ufuk (Dk. 73 İlhan), Ali Güzeldağ, Murat (Dk. 78. Tayfun), Metin Depe, Mert, Volkan, Ünal

YEDEKLER: Mehmet Ali, Erkan, İlhan, Tayfun, Uğur, Bekir, İbrahim.

MALATYASPOR: Emrah, Serdar, Ramazan (Dk. 75 İlhan), Taner, Atilla (Dk. 46 Engin), Alper, Johanson (Dk. 50 Hakan Bayraktar), Senkerik, Hakan Söyler, Mehmet Budak, Serkan,

YEDEKLER: Bora, İlhan, Mehmet Albayrak, Hakan Bayraktar, Engin, Turgay, Eray.

SARI KARTLAR: Efe, Ekrem (İstanbul B.Belediye)

GOLLER: Dk. 28 Ufuk Ateş, Dk. 69 Sertan (İstanbul B.Belediye)

2. dakikada İstanbul atağı soldan başladı. İki Malatyaspor'lu oyuncunun hakim olamadığı topu süren Ufuk soldan cezaalanına girdi, çaprazdan vurdu. Kaleci uçarak iki hamlede topa hakim oldu.

4. dakikada Senkerik'i, Efe faulle durduruldu. İstanbulspor'lu Efe bu pozisyonda sarı kart görürken, Malatyaspor'un kazandığı serbest atışı Serdar kullandı. Top auta çıktı.

6. dakikada Serkan'ın kaptırdığı top soldan İstanbul atağını başlattı. Sertan, soldan cezaalanına girdi. Mehmet Budak'ın müdahalesi korner. Kornerden sonuç yok.

12. dakikadaki Malatyaspor atağı kaleci Emrah'ın uzun degajmanı ile başladı. Topa koşan Taner, cezaalanının sol çaprazından ıskalayınca, pozisyon autla sonuçlandı.

15. dakikada Atilla'ya yapılan faul, kaleye yaklaşık 40 metre mesafede Malatyaspor'a bir serbest atış kazandırdı. Serdar'ın yerden şutu defanstan döndü, ikinci kez Ramazan yine yerden vurdu. Defans yine topu uzaklaştırdı.

17. dakikada ku kez kaleye 25 metre mesafede Taner, Ekrem tarafından yere indirildi. Malatyaspor'un kazandığı bu atışı yine Serdar kullandı. Barajı bozan İstanbullu oyuncu topa müdahale ederken, hakem pozisyonu sürdürdü.

19. dakikada Malatyaspor sağdan atak geliştirdi. Serkan ortaladı, Taner'den önce yükselen Metin Depe kornere gönderdi. Atıştan sonuç yok.

21. dakikada Serdar çok güzel hareketlerle soldan cezaalanına girdi. Çaprazdan plase bir vuruşla topu kaleye göndermek istedi. Kaleciyi de aşan top az farkla auta çıktı.

24. dakikada Malatyaspor atağı soldan Serdar'la gelişti. Cezaalanına giren Serdar'ın çıkardığı topa Senkerik'ten önce İstanbul defansı hamle yaptı ve kornere çeldi. Kornerden gelen topu, kaleci tokatlayarak yine kornere attı. Sonuç yok.

28. dakikada Malatyaspor'un İstanbul kalesinde yarattığı karambolde topa sahip olan rakip takım kontraatak başlattı. Emrah'ın pasıyla buluşan Ufuk, hızla topu sürdü, defansın müdahale edemediği bu oyuncu, cezaalanına girdiği anda sert vurdu ve topu Malatyaspor ağlarına gönderdi: 1-0

30. dakikada Serkan'ın soldan kaleye gönderdiği topu İstanbul kalecisi yumrukladı. Kısa düşen topu cezaalanı içerisindeki Senkerik kaleye gönderdi. Üstten, az farkla aut.

45. dakikada Emrah mutlak bir gole engel oldu. İstanbul atağında cezaalanı çizgisi üzerinde topla buluşan Ufuk, kaleye gönderdi. Emrah çataldan kaleye giden topa son anda müdahale ederek golü önledi, kornere gönderdi. Sonuç yok.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

İlk yarı 1-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle son buldu.

Malatyaspor ikinci yarıya, Atilla Birlik'in yerine Engin'i alarak başladı.

48. dakikada Ramazan'la paslaşan Engin ortaladı, Taner kafayı vurdu. Top İstanbul kalesinin epeyce üstünden aut.

50. dakikada Malatyaspor, Johanson'un yerine Hakan Bayraktar'ı oyuna dahil etti.

56. dakikada sağdan Senkerik kornerle durduruldu. Atışı Serdar kullandı. Gelen topu uzaklaştırmak isteyen defansın müdahalesine rağmen cezaalanı sol çaprazında topu sahip olan Ramazan sert vurdu. Kalenin ağzında topa ayak koyan İstanbul defansı bir kez daha kornerle tehlikeyi önledi. Kornerden gelen top yine İstanbul cezaalanını karıştırdı. Uygun durumda topla buluşan Hakan Bayraktar'ın vuruşu, çok üstten aut.

58. dakikada atak soldan Engin'le başladı. Bu futbolcunun ortaladığı topa, Ramazan bu kez İstanbul cezaalanının sağ çaprazında vurdu. Ekrem'e çarpan top cezaalanında dolaşırken, baskı uygulayan hiçbir Malatyasporlu olmayınca defans rahatlıkla tehlikeyi önledi.

63. dakikada Efe'nin uzak mesafeden yerden sert vuruşu, Malatya kalesinin yanından auta çıktı.

66. dakikadaki İstanbul atağında Efe, Hakan Söyler tarafından kornerle kullanıldı. Kornerden sonuç yok.

69. dakikada İstanbul farkı ikiye çıkardı. Orta sahada kaptırılan topu Efe, koşu yapan Sertan'a çıkardı. Bu futbolcu müdahale etmeye çalışan Engin ve Alper'e rağmen, zor pozisyonda vurdu ve fileleri havalandırdı: 2-0

75. dakikada Malatyaspor'da Ramazan'ın yerine İlhan Var oyuna girdi.

78. dakikada Hakan Bayraktar cezaalanına girdi, sağdaki Senkerik'e pas çıkardı. Bu futbolcu, çaprazda ve uygun durumda olmasına karşın çok kötü bir vuruşla, mutlak bir gol pozisyonunu auta gönderdi.

80. dakikada orta sahadan ortalanan top Taner'in koluna çarptı, Hakan Bayraktar uygun durumda kalecinin üstüne vurdu. Hakem daha önceki pozisyonda elle müdahahale gerekçesiyle Malatyaspor aleyhine atışa hükmetti.

81. dakikada İstanbul kontraatağında 3 Malatyasporlu oyuncuya karşın Ali yine vurmayı başardı. Yandan aut.

82. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korneri Serdar kullandı. Gelen topu İlhan kafayla kaleye gönderdi. Çizgi üzerinden Ünal müdahale etti ve gole izin vermedi. Kornere çıkan topu Malatyaspor kullanamadı.

83. dakikada Malatyaspor'un kazandığı korner atışını Serdar yerden kullanınca, İstanbul defansı topu uzaklaştırdı.

86. dakikada Hakan Bayraktar'ın sağdan ortaladığı topa Senkerik kafayı vurdu. Yumuşak gelen topu kaleci yatarak aldı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 4 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma 2-0 İstanbul Büyükşehir Belediye'nin galibiyetiyle sona erdi.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız