SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hani Olur mu Olur!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:00
Hani Olur mu Olur!.
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in Gaziantep, Adalet Bakanı Sadullah Ergün'ün Hatay'dan büyükşehir belediye başkan adaylıklarının açıklanması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da İzmir adayı olacağına ilişkin bilgilerin yanı sıra, YSK'nın "aday olan bakanların istifa etmesine gerek olmadığı" yönündeki kararına rağmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, adayların bakanlıktan istifa edecekleri yolundaki  açıklaması, hükümette bu bakanların yerine yeni atamalar ve revizyon konusunu gündeme yeniden getirdi. Bu arada, bazı gazetelerde ayrılacak 3 bakanın yerine atanacak isimlerle ilgili kulisler aktarılırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in yerine getirilebilecek isimler arasında, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın adı da diğer bazı adaylarla birlikte tekrar gündeme geldi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan mevcut belediye başkanı Ahmet Çakır'ın, aday gösterilmesiyle sonuçlanan kulislerde, Başbakana çok yakın çevrelerle birlikte sıkı bir işbirliği içerisinde olması ve Ahmet Çakır için bastıran etkili çevrelere yakınlığının, bakan adaylığında şansını artırmış olabileceği öne sürülüyor. Özellikle Darende orijinli işadamları ve cemaatin de destek verdiği Çakır'ın, Malatya'daki kamuoyu yoklamalarında adının ön sıralarda yeralmamasına karşın aday gösterilmesini sağlayan kulislerin en çok çaba gösteren isimlerinden olan Çalık'ın bakan yapılmasının bu nedenlerle sürpriz olamayacağı öne sürülüyor.

Bu arada, bakanlık kulislerine ilişkin olarak Vatan Gazetesi'nde "AK Parti Kulisleri Bu İddiaları Konuşuyor" başlığıyla yeralan ve Milliyet Gazetesi'nin kaynak gösterildiği haberin bir bölümünde şöyle deniliyor:

"...Şu ana kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in belediye başkanlığına aday olduğu AK Parti’de ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da İzmir’den aday gösterilmesi bekleniyor. Fatma Şahin’in Gaziantep adayı olmasının ardından kabineye yeni bir kadın vekilin gireceği öğrenildi. 46 kadın vekilin olduğu AK Parti’de kulislerde “başörtülü bakan olur mu?” sorusu da konuşulmaya başlandı. Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ve Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik başörtüsü ile Genel Kurul çalışmalarına katılmıştı. Bakan olabilecek kadın vekiller arasında Grup Yönetiminden Belma Satır ve Malatya milletvekili Öznur Çalık’ın da ismi de geçiyor..."

Vatan'ın haberinin tamamına, aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://haber.gazetevatan.com/ak-parti-kulisleri-bu-iddiayi-konusuyor/589478/1/gundem

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız