SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hani Taşeron Kalmayacaktı?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:15:48
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Hükümeti’nin taşerona kadro vaadinden geri adım attığını, kamudaki taşeron işçilerin sadece 3’te birini kadroya almak için çalışma yaptığını belirterek, “İşçilerin umutlarıyla oynayıp oy almak, sonra da onları yüzüstü bırakmak insafsızlıktır” dedi.

Kimin ne yaptığı belli değil

AKP’nin ‘taşerona kadro’ vaadi hüsrana dönüşüyor. Kaç kişinin, ne zaman ve hangi şartlarda kadroya geçirileceği konusunda net bir açıklama yapılmazken, hükümetin  asıl iş-yardımcı iş ayrımı yaparak kadro vereceğini duyurması hayal kırıklığı yarattı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “1 Kasım Seçimleri öncesi reklamlarında ‘Taşerona kadro’ sloganı ile vatandaşlardan oy isteyen AKP, seçim sonrası ipe un sermeye başladı. Ne kadar az kişiyi kadroya alabiliriz hesabı yapıyorlar.Partinin genel başkan yardımcısı ‘kadroya alınacakların listesi hazır’ derken, Başbakan yardımcısı ‘ortada liste yok’ diyor.Kimin ne yaptığı belli değil.” Dedi.

Hani kamuda taşeron kalmayacaktı?

Ağbaba, “Son günlerde kamudaki taşeron işçilerin sadece 3’te 1’ini kadroya alacağı,kamuda çalışan  450 bin taşeron işçinin yine taşeron olarak çalıştırılacağı konuşuluyor. Seçim öncesi ‘Taşerona kadro’ diyenler, seçim sonrası asıl iş-yardımcı iş ayrımı yapmaya başladılar.Sadece bu örnek bile AKP’nin halkı ne kadar kolay kandırdığının göstergesidir.Hani kamuda taşeron kalmayacaktı? Seçim meydanlarında defalarca söylenen sözleri ne çabuk unutuyorsunuz.İşçilerin umutlarıyla oynayıp oy almak, sonra da onları yüzüstü bırakmak insafsızlıktır” dedi.

İstihdam politikaları iflas etti

13 Yıllık AKP Hükümetleri döneminde 300 bin olan taşeron işçi sayısının 2 Milyona çıkarıldığını belirten Ağbaba, “insanları ucuz, güvencesiz ve sosyal haklardan yoksun ,köle düzenini aratmayan bir şekilde çalıştırmak istihdam politikalarının iflası anlamına gelmektedir” İfadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız