SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hanımlar İçişleri Bakanı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:29:00
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tasarrufu çok önemsediklerini kaydederek, “İsraf etmeden insaflı bir şekilde bunların kullanımını son derece önemsiyoruz. O yüzden bu projenin merkezine hanım kardeşlerimizi koyduk” dedi. 

Malatya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Enerji Hanım” projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Yıldız, “Aile içerisinde İçişleri Bakanlığımızı yapan siz değerli hanım kardeşlerimiz, o ailenin bütçesini ayarlıyor, ailenin gelir ve giderlerini düzenleyip, aileyi yönetiyorsunuz. Şuan ki paramızla 4 milyar TL’lik bir tasarruf imkanımız var. Bakın Yunanistan’da bir bakan, yalnızca o ülkenin sıkıntısından dolayı 13 bin ton ağacın yakılmak üzere kesildiğinden bahsetti. Hamdolsun Türkiye’nin refahı, bütün bu sıkıntılara düşmeyecek bir seviyeye geldi. Ama bu istikrarı sürdürülebilir hale getirmek, daha fazla gelirlerimizi artırmak sizlerden geçiyor. Bu tasarrufları biz çok önemsiyoruz. İsraf etmeden insaflı bir şekilde bunların kullanımını son derece önemsiyoruz. O yüzden bu projenin merkezine hanım kardeşlerimizi koyduk” diye konuştu.

Yıldız, giderleri azaltmak amacıyla “Enerji Hanım” projesinin hayata geçirildiğini ifade ederek, “Aile hayatı ve aile yapısı üzerine kurulu bir ülkemiz var. Bizlerin gelirleri gün geçtikçe artıyor. Son 10 yıl içerisinde bu ülkeyi yönetenler, Türkiye’nin gelirlerini 3 katına çıkardı. Ama bu giderlerinizin azalmayacağı anlamına gelmiyor. Mutlaka gelirlerimizi artırırken giderlerimizi azaltmamız gerekiyor” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, israf etmemeyi topluma kadınların öğreteceğini belirterek, “Biz kadınlar istersek başarırız. Bunun da çok önemli örneklerini dünyada gördük. Biz önce anneyiz, eşiz, ailenin temel direği ve toplumun dinamiğiyiz. “Enerji Hanım” projesinin en önemli hedefi de, bir kez daha kadının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel de, dünyada olduğu gibi ülkemizde de enerji talebinin hızlı bir biçimde artığını vurgulayarak, “Kaynakların sınırlı olduğu dünyamızda en önemli enerji kaynaklarımızdan birisi de enerji verimliliğidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eneri Hanım sahne aldı. Malatyalı kadınların sevgi gösterileri altında sahneye çıkan Enerji Hanım, kadınlara hem ev bütçesine katkı sağlamak, hem de ülke kaynaklarını verimli kullanmanın püf noktalarını anlattı.

Etkinlik, hediye çekilişiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız