SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haraç Bombası mı?

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Temelli'de bir işyerine yapılan "ilkel" bombalı saldırının, "tehdit ve haraç" yüzünden olduğu değerlendiriliyor. Olayla ilgili olarak tek kişi olduğu belirlenen saldırganın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor. Olay yerinde Vali, milletvekili ve Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü de inceleme yaparken, Vali olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

BİRA TENEKESİNDE PATLAYICI..
Turgut Temelli Caddesi'nde Abdurrahman C.'ye ait cep telefonu satış dükkanına, 18.50 sıralarında bir kişi tarafından dışardan atılan patlayıcının patlaması sonucu biri kadın 2 kişi hafif yaralandı. Bira tenekesine, matyapların patlayıcısı ve çivilerin doldurulmasıyla yapılan ilkel bombanın gürültüyle patlaması sonucu işyerinde hasar meydana gelirken, olay çevrede de büyük heyecan yarattı.

Patlamanın olduğu işyerine, cezaevinde bulunduğu bildirilen biri adına gelen ve haraç isteyen kişinin, bu isteğinin reddedilmesinden sonra ayrıldığı, bir süre sonra gelip söz konusu patlayıcıyı atarak kaçtığı ifade ediliyor.

İşyerinin güvenlik kamerasından da görüntüleri saptanan şahsın kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına çalışılıyor.

YARALILAR ANLATIYOR..
Öte yandan olayda hafif yaralanan ve Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Çiğdem Y. (24) isimli kadın, "Eşimle birlikte cep telefoncuda oturuyorduk. Birden bire birisi kapıyı açıp, elinde şişeye benzer paketi ayağımızın dibine attı. Patlama oldu. Aniden etrafı ateş ve duman sardı. Ondan sonrasını hatırlamıyorum." dedi.

Olay yerinde hafif yaralanan ve kulağında problem olan, özel bir dersanede öğretmen olduğu belirtilen Galip A. da olayın şokunu uzun süre üzerinden atlatamadı. Kulaklarının duymadığını söyleyen Galip A., fazla birşey hatırlamadığını bildirdi.

OLAY YERİNDE İNCELEME..
Bu arada Patlamanın meydana geldiği işyerinde Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya birlikte inceleme yaptı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu akşam saat 18.50 civarında işyerinde maytaplardan oluşmuş bir düzenekle, arasında çivi de kullanılmak süretiyle ateş çıkartması söz konusu. Bunun sonucunda işyerinde müşteri olarak bulunan 2 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır.Hastanede ayakta tedavi görerek taburcu edildiler. Olayın oluş şekline, elde edilen bilgiler ve bulgulara göre bir terör saldırısı olmadığı kanaatindeyiz. Arkadaşlarımız gerekli tahkikatı yapıyorlar. Olayın kısa sürede açıklığa çıkacağını umuyoruz" dedi.

Vali Daşöz, olayla ilgili şu anda bir gözaltının olmadığını, araştırmanın sürdüğünü söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız