SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haraç Bombası'na Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir işyerine patlayıcı madde atılması suçundan yargılanan 3 kişiye mahkeme tarafından hapis cezası verildi.

Malatya'da 4 Ocak 2008 günü merkez Turgut Temelli Caddesi'ndeki bir telefon bayiine içi barut ve çivi dolu bira kutusunun atılarak patlatılması sonucunda 2 kişi hafif şekilde yaralanmış ve işyerinde ise maddi hasar oluşmuştu. Olaydan sonra yapılan soruşturmada olayın haraç isteme nedeniyle işlendiği belirlenmişti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olaydan dolayı yargılanan Mehmet Ş., Orhan Ş, Yusuf Z. ve Haşim B.'nin duruşmaları sona erdi. Son duruşmada Orhan Ş. verdiği ifadesinde, "Annem hasta. Ben cezaevine girdikten 1 ay sona eşim cinayet suçundan cezaevine girdi. Çocuklarıma bakacak kimsem yok. Çok pişmanım" derken, Haşim B. ise, "Verem hastalığı geçirdim. Ağabeyimde cinayet suçundan cezaevinde. Onun da çocuklarına ben bakıyorum. İleride ailemin dağılmaması için tahliyemi istiyorum" dedi. Yusuf Z. ise, "Ben Haşim B.'nin A.T.'den para talep edilmesi hususundaki istemi için görüştüm. A.T. bana her hangi bir borcu olmadığını, bu parayı verdiği takdirde bunun haraç olacağını söyledi. Bende oradan ayrıldım. Başkada bu işle bir ilgim yoktur" ifadesini ileri sürdü.

Mahkeme heyeti ise, Orhan Ş. ve Yusuf Z.'ye yağma suçundan 5 yıl, izinsiz tehlikeli madde bulundurmaktan 2 yıl 6 ay ve mala zarar verme suçundan da 6 ay 20 gün olmak üzere toplam 8 yıl 20 gün hapsi cezası verilirken, Haşim B.'ye ise yağma suçundan 5 yıl, izinsiz tehlikeli madde bulundurmaktan 2 yıl 6 ay, mala zarar verme suçundan da 6 ay 20 gün ve patlayıcı madde atılması sonucu 2 kişinin yaralanmasına neden olmaktan da 10 ay olmak üzere toplam 8 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti,
Mehmet Ş.'nin ise beraatına karar verdi.

Bu arada, patlayıcı maddenin işyerine atılması esnası güvenlik kameralarını da yansımıştı.

FOTO: İşyerine bomba atan şahsın fitili ateşlediği bu görüntü işyerinin güvenlik kameralarınca saptanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız