SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haram ve Helal Öğretilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:36:16
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Uçbağlar Kız Kur-an Kursu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katıldı. Programda, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine dikkat çekildi.

Uçbağlar Çok Amaçlı Sosyal Tesis’te gerçekleştirilen programa, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Din Görevlileri Derneği Başkanı  Abdulkadir Ateş, Uçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç, Kur-an kursu öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kutlu Doğum Haftası’nın önemine dikkat çekerek, “Bugün Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği günün 1444’ncü yıldönümünü kutluyoruz. Yunus diyor ki, ‘İlim ilim etmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır’ Okuduğumuz şiiri eğer kendi hayatımıza yansıtamıyorsak, hal ve hareketimize hakkın tecelli etmesinde, adaletin, hukukun yerinin korunmasında, adil bir eğitim sergilenmesinde, bunu icra edemiyorsak bunun sorumluluğu bizedir. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bizlerin, ailelerimizin, çocuklarımızın ve etrafımızdaki insanların tutum ve davranışları noktasında üzerimize düşen sorumlulukları iyi irdelememiz gerekir. Biliyorsunuz çocuğun davranışına etki eden faktörlerin temeli, anne ve babadan kaynaklı özelliklerdir. Anne ve baba, çocuklarına haram ve helali onlara öğretmelidir.  Bizde Peygamber ahlakıyla ahlaklanmamız, çocuklarımızı ve neslimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi Peygamber ahlakıyla yetiştirmemiz gerekiyor. Yoksa bu Kutlu Doğum Haftaları’nı sadece sosyal etkinlik olgusu dahilinde gerçekleştirirsek, doğru iş yapmamış oluruz. Zamanı israf etmiş oluruz. İsrafın haram olduğunu bilerek ve bildiğimiz halde amel etmemiş oluruz” dedi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Kutlu Doğum Haftası’nın önemi ile ilgili katılımcılara bilgiler sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız