SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Harbiyeliler O'nu Unutmadı

A- A+ PAYLAŞ

Bölücü terör örgütü militanlarıyla 9 Haziran 1987 günü Ömerli’de çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin’i, Kara Harp Okulu’ndaki devre arkadaşları unutmadı ve adını yaşatmak için Turgut Özal Tıp Merkezi’nde bir hasta odası düzenleme kararı aldı.

İnönü Üniversitesi eski rektör yardımcısı Prof.Dr. Turgay Seçkin’in de ağabeyi olan Koray Seçkin’in devre arkadaşlarının kurduğu Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başkanı Ahmet Çınar, geçtiğimiz haftalarda Malatya’ya geldi. Organizasyona katkı sağlayan Malatyalı devre arkadaşları emekli Albay Abdulkadir Tüzer ile birlikte önce şehit üsteğmenin kardeşi Prof.Dr. Turgay Seçkin’le, daha sonra da Turgut Özal Tıp Merkezi’nde şehit Koray Seçkin adına bir oda düzenlemek için Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir’le görüşen Çınar, Kardiyoloji bölümündeki bir odayı dayayıp döşemek için çalışmalara başlandığını bildirdi.

Çınar, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

“Derneğimizin genel merkezi İstanbul’da. Vatanın bölünmez bütünlüğünü, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini her türlü tehlikeden korumakla görevli silah arkadaşları olarak arkadaşlarımızı unutmadık. Derneğimizin asıl amacı devreleri ve aileleri ile iletişim sağlayarak yardımlaşma ve dayanışma imkanları yaratmak. Önemli faaliyetlerimizden birisi de şehit devre arkadaşlarımızın adını yaşatma. İlk projemizi, devremizin ilk şehidi olan Piyade Üsteğmen Cengiz Duman adına, geçtiğimiz yıl Maçka Devlet Hastanesi’nde açtığımız bir muayene ünitesi ile gerçekleştirdik. 79’lular olarak ikinci şehidimiz Koray Seçkin’in ailesi ve üniversitesi mensuplarıyla görüşerek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir’in Tıp Merkezi’nde özel oda oluşturarak kaliteli hizmet sunma projesine katılma kararı aldık. Odayı düzenleme ve döşeme çalışmaları sürüyor.

Çalışmaları, arkadaşımızın şehadetinin yıldönümü olan 9 Haziran 2010’da tamamlayarak odayı hizmete açmayı planlıyoruz.

9 Haziran 2010 günü, şehit devre arkadaşımız Koray Seçkin’in Kuyuönü Mezarlığı Şehitliği’ndeki mezarı başında anma ve saygı töreni düzenleyip, aynı gün saat 15.30’da da odayı hizmete açacağız.

Harbiye 79 derneği olarak tüm Malatyalıları, kurum ve kuruluş temsilcilerini bu anlamlı açılış gününe davet ediyoruz.”

KORAY SEÇKİN KİMDİR?
01 Şubat 1958 tarihinde doğdu. Babası Mehmet bey, annesi Necla hanım, kardeşleri Gülay ve Turgay’dır. İlk ve orta öğrenimini sırasıyla Derme İlköğretim Okulu, Fırat İlköğretim Okulu, Atatürk Ortaokulu ve Atatürk Lisesinde tamamlayarak 1975 yılında Kara Harp Okuluna girdi.

Başarılı bir eğitim döneminden sonra 1979 yılında Jandarma Teğmen olarak mezun oldu. Tuzla Piyade Okulu, Jandarma Sınıf Okulu ve Foça Jandarma Komando Okulunda eğitimini pekiştirdikten sonra, Çanakkale Gökçeada Bölük Komutanlığına atandı. Sonra sırasıyla Hakkari Uludere, Hakkari Beytüşşebap Jandarma Bölük Komutanlığı, İzmit Tütünçiftlik Jandarma Bölük Komutanlığı, Hatay Yayladağı Bölük Komutanlığı görevlerinde bulundu..

1987 yılında geçici görevde bulunduğu son birliği olan 3 ncü Jandarma Komando Taburunda Bölük Komutanlığı görevini yürütürken, 09.06.1987 tarihinde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada, yurt savunması için kahramanca mücadele ederek şehit oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız