SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Harcamıyorlar Bir de İstiyorlar!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:28:58
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarına başlayıp gündemindeki maddeleri görüştü. 

İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında düzenlenen İl Genel Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan Esenlik İmar İnşaat Ticaret Limitet Şirketi'ne yüzde 5 ile ortak olan İl Özel İdaresi'nin sermaye artırımına ödenek temini ile ilgili raporu okunup karara bağlandı.

Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Rıza Sinanoğlu, Başkan Vekili Fikret Kabadayı, üyeler; Hacı Bayram Özbay, Kamil İnbaşı, Yusuf Bayrak, Abdurrahman Kızıl, Vahap Altunok'un iştiraki ile Plan ve Bütçe Komisyonu olarak yapılan araştırma ve inceleme sonucunda, "İl Özel İdaresi'nin daha önce yüzde 5 hisse oranına ve 50 paya tekabül eden sermaye karşılığı 400 bin TL iken 400 bin TL sermaye artırılarak 800 bin TL'ye çıkarılan 400 bin TL’nin tamamı ödenen, geriye kalan 400 bin TL 200 bin TL’si daha önceki dönem kârından karşılanacağından, 200 bin TL sermaye artış farkının ise İl Özel İdare 2012 yılı bütçesinden karşılanması uygun mütalaa edilmiştir" teklifi kabul edildi.

Raporla ilgili görüşlerini dile getiren Arguvan İl Genel Meclis üyesi ve CHP Grup Başkanvekili Mustafa Mengüç, "Malatya büyükşehir olunca İl Özel İdaresi kalkacak. Teklifim, Esenlik Şirketi'ne yüzde 5 ile ortak olan İl Özel İdaresi’nin devredilmesi ve alınacak paranın ise Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredilerek, köylerin hizmetinde kullanılmasıdır" dedi.

Doğanşehir İl Genel Meclis üyesi Deniz Kayıkçı da, bu konuda görüşlerini dile getirdi. Bu arada, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan merkez Tokluca köyü; Poliler, Han ve Esence mezralarına içme suyu amaçlı isale hattının İl Özel İdaresi'nce yapılması ile ilgili rapor okunup karara bağlandı.

İl Genel Meclis üyeleri; Mehmet Ali Doğan, Rıza Sinanoğlu ve Veysel Yaşar’ın meclis divanına sunmuş olduğu önergede, "Merkez Tokluca köyü Poliler, Han ve Esence mezralarına Yaygın beldesinden içme suyu verilmektedir. Ancak içme suyu sağlığa zararlı olduğundan Malatya Belediyesi'nin encümen toplantısında alınan kararda isale hattının İl Özel İdaresi'nce yapılması halinde 6 lt/sn. içme suyu verileceği belirtilmiştir. Bu nedenle adı geçen mezralara İl Özel İdaresi'nce içme suyu amaçlı isale hattının yapılması uygun mütalaa edilmiştir" denilip, teklif kabul edildi.

Diğer yandan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının yemek parasının bir bölümünün ödenmediği gerekçesiyle konunun mahkemeye intikal ettiği, mahkemenin ise çalışanlar lehine karar verip, tamamının ödenmesine karar verdiği, İl Özel İdaresi'nin ise konuyu Yargıtay'a götüreceği dile getirilirken, bu aşamada İl Genel Meclisi’nin fark parasını ayırarak Yargıtay'ın sonucunu beklemesi kararlaştırıldı.

İl Genel Meclisi Pütürge ilçe üyesi Battal Paşahan, 2012 yılı için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne 400 bin TL bütçe ayırdıklarını, bunun 67 bin TL’sinin kullanıldığını ifade ederek, "Ayrılan bütçeyi harcamıyorlar, bir de yemek farkı parasını istiyorlar" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız