SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Harekete Geçmiş Bulunuyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Orduzu Pınarbaşı’ndaki Trafik Bölge Müdürlüğüne ait tesislerde düzenlenen, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ imzalı davetiyelerle konukların çağrıldığı ‘Dayanışma Yemeği’ne ilgi göstermeyen işadamlarına sitem etti. Karadağ “Maalesef bizi yalnız bıraktılar. Buraya gelseler en fazla kombine satacaktık. Onlar destek olmasalar da bu takımı şampiyon yapacağız dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. İnşallah bu işadamları yarın öbür gün bu tür yemeklerde, protokolde ön saflarda yer istemezler” dedi. Bu arada, yemeğe 4 milletvekili de katılırken, AKP Milletvekili Münir Erkal'ın, ilk kez Malatyaspor'la ilgili bir organizasyona katılması dikkat çekti.

"HAREKETE GEÇMİŞ BULUNUYORUZ.."
Karadağ şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi, bugünkü Hürriyet Gazetesi’nde yer alan şike iddiaları spor kamuoyunun gündemine oturdu. Ben ve Malatyaspor yönetim kurulunun değerli üyeleri bu iddialar üzerine harekete geçmiş bulunuyoruz. Konuyu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Malatyaspor’un hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Kamuoyunun bundan endişe etmemesini istiyoruz.

Spor Bakanımız Sayın Mehmet Ali Şahin olaya el koyduğunu belirterek, Futbol Federasyonunun işlem yapmasını isteyeceğini, gerekirse Başbakanlık Teftiş Kurulu’na konuya ilişkin dosyayı yollayacağını açıkladı.

Malatyaspor Kulübü olarak, bir yandan haklarımızı ararken, devletimizin yetkili kurumlarının ve Futbol Federasyonunun gerekeni yapacağından, adaletin tecelli edeceğinden ve kanıtlanması halinde suçluların en ağır cezalara çarptırılacağından eminiz.

Bu noktada kamuoyunun dikkatini bir noktaya çekmek istiyorum: Malatyaspor, 1989-90 sezonunda yine 2. Lige düşmüş, şike iddiaları gündeme gelmiş, Tahkim ve Mahkeme kararları Malatyaspor lehine gelişmiş; bu esnada Malatyaspor ciddi bir motivasyon kaybına uğrayıp, şampiyonluktan olmuştu.

Aynı hataya bugün de düşmek istemiyoruz. Biz çok güçlü bir kadro kurduk. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Hem sahada hem masada hakkımızı sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın.

Bugün buraya, gururumuz, onurumuz, hepimizin ortak sevdası Malatyaspor’umuzun başarısı için toplandık. Sizlerle el ele, omuz omuza verip, şanlı Malatyaspor’umuzu yüceltmek, sarı-kırmızı bayrağımızı Türk futbolunun en yüksek tepelerinde dalgalandırmak istiyoruz. Malatyaspor’umuzun zaferleriyle coşmak, onun bizlere vereceği mutluluğu, kıvancı hep birlikte yaşamak istiyoruz.

Malatyaspor, Malatya’nın, yani Türkiye’yi yöneten insanları yetiştiren güzel Malatya’mızın takımı. Malatyaspor, sadece Malatya’da yaşayan değil, Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış, hatta dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan on binlerce, yüz binlerce Malatyalının takımı. Onunla ağlayan, onunla gülen, alınan sonuçlar ne olursa olsun tribünleri dolduran vefakar, cefakar Malatyaspor taraftarlarının takımı…

Biz Malatyalıyız. Samimi duygularla bir araya gelip birbirimize destek olduğumuzda, üzülerek söylüyorum bugün bu desteği göremiyoruz, üstesinden kalkamayacağız zorluk, yapamayacağız iş olamaz. Malatya, Malatyalı bir iş için ayağa kalkarsa, o işi en iyi şekilde yapıp bitirmeden yerine oturmaz.

Gün, Malatyaspor’u hak ettiği yere getirmek için ayağa kalkma, ter dökme, birlik, dayanışma, özveri ve katkı ve elini taşın altına koyma günüdür. Hepimiz Malatyaspor için bir şeyler yapabiliriz. Belki birilerimiz az, birilerimiz çok; ama hepimiz gücümüz ölçüsünde Malatyaspor’a katkı sağlayıp, güç, güven, moral, inanç verebiliriz.

Sizlerin sağlayacağı en küçük katkı, sadece Malatyaspor’un Süper Lige dönmesi için ant içmiş başta yönetim kurulumuzun değil, teknik ve futbolcu kadromuzun çalışma arzusunu, mücadele azmini kat be kat arttıracaktır."

4 MİLLETVEKİLİ (ERKAL DAHİL)..
Orduzu Pınarbaşı'ndaki Trafik Bölge Müdürlüğü'ne ait tesislerde düzenlenen dayanışma yemeğine, Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekilleri Münir Erkal ve Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, bazı kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Karadağ, konuşmasının bitiminde milletvekillerine teşekkür edip kürsüye çağırdı, el ele fotoğraf çektirmelerini sağladı. AKP Milletvekili Münir Erkal, son 5 yılda hiçbir Malatyaspor organizasyonuna katılmazken, son yemekte hazır bulundu. Milletvekillerinin Kulüp Başkanı Haşim Karadağ'la birlikteki fotoğraflarında Aslanoğlu ve Başkurt neşeli gözükürken, Erkal'ın kareye "zorunlu ve gönülsüz girdiği" görüntüsü ve Kılıç'ın da daha önce meclis kürsüsünde sert tartışmalar yaptığı Erkal'la "el ele" gelmek zorunda kalışının sıkıntısını yaşadığı dikkat çekti. 4 milletvekili de Malatyaspor’a destek sözü verdiler; Malatyaspor’un her türlü siyasi oluşumun dışında bir olgu olduğuna dikkat çektiler. Milletvekilleri, Malatyaspor’un “şike davasını” sonuna kadar takip edeceklerini, el birliğiyle hareket edeceklerini bildirdiler; yönetime destek sözü verdiler.

Karadağ, milletvekillerini kürsüye çağırdıktan sonra, ilk gelen Aslanoğlu’nun eline uzanıp “Malatyaspor’a hizmet veren herkesin elini öpmek istiyorum” dedi. Aslanoğlu, buna izin vermedi.

Bu arada Aslanoğlu ile Başkurt arasında poz verilirken ilginç anlar yaşandı. Fotoğraf çekiminde Aslanoğlu ve Başkurt birbirlerine nazikçe “yer ikram” ederken, Aslanoğlu’nun “Allahını seversen…Ölümü gör” dediği duyuldu. Aslanoğlu, Başkurt konuşmasını tamamladıktan sonra yanına gidip kendisine sarıldı, kutladı.

Karadağ’ın, işadamlarının ilgisizliği üzerine sinirlenip kombine kart satmaktan vazgeçmesini kabullenmeyen Aslanoğlu, kürsüye gelip, ligin 1,3,5,7,9. deplasmanlarını kendisinin üstlendiğini, İstanbul’da işadamlarına üstlendireceğini ilan etti. Aslanoğlu, eline mikrofonu alıp kalan deplasmanları orada bulunan işadamları ile esnaf odaları ve diğer kuruluşlara “yıktı”. Elazığ yakınlığı sebebiyle deplasmandan sayılmadı.

ŞİKE İDDİALARIYLA İLGİLİ..
CHP Malatya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Kılıç, "Malatyalılar, hakkını kimseye yedirmez. Bunu, Malatya Miletvekilleri bir yumruk olarak, hep beraber TBMM gündemine taşıyacağız. Soru ve araştırma önergeleri vereceğiz. Ne gerekiyorsa, mutlaka hakkımızı alıncaya kadar bu olayın takipçisi olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt ise "Bu şike virüsü, gerçekten Malatyalıları ciğerinden vurdu. Malatya Milletvekilleri, siyasetçiler olarak hepimiz, bu konunun yakın takipçisi olacağız. Malatyaspor'un yanlız olmadığını ve hakkın tekrar iade edilmesini isteyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Münir Erkal, "Malatyaspor'un hakları mutlaka korunacak. Türk futbolu sahada oynanmalı, Türk futbolu dışarıda oynanmamalı. Onun için dışarıda oynamak isteyenler varsa, bunlara müsade etmeyeceğiz. Bizler, TBMM Üyeleri olarak, bunu sağlamak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Ama hep beraber gönül gönüle yapacağımız bir mücadeledir" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise konuşmasında şike iddiaları ile ilgili olarak 12 hafta önce ilgili mercilere mektup yazdığını hatırlatarak, "Bundan 12 hafta önce ligler bitmeden sayın Merkez Hakem Komitesi Başkanı'na, Futbol Federasyonu'nun tüm yönetim kurulu üyelerine aynı mektubu ben yazmıştım. 'Ligde sorunlar var, dertler var. Bunlara seyirci kalıyorsunuz, Malatyaspor'u ligden düşürmeye mi çalışıyorsunuz ?' diye bir yazı yazmıştım. Maalesef hepsi beni aradı, 'Asla öyle bir şey olmayacak' diye. Ama bugün gördüğümüz olaylar, hep yaşandı" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise İtalya'da şike olayları sonrasın verilen cezaları hatırlatarak, "Dünyanın en şöhretli kulüpleri, fair-play, hukuk ve sporun ruhuyla uyuşmayan davranışlarından dolayı hiç kimsenin öngöremediği cezalara çarptırılmışlardır. Bunun, bütün dünyaya verilmiş çok iyi bir mesaj olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

GELMEYENLER..
Dayanışma Yemeği için Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Malatyaspor Başkanı Karadağ’ın imzalarının yer aldığı “ortak bir davetiye” hazırlandı. Davetiye, işadamları, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri ve birçok yere gönderildi. Ancak davetlilerin çoğunun “davete icabet etmediği” görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız