SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Harika Projeler Geliyor"

0
Güncellendi - 2018-09-25 02:00:09
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın üstleneceği 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında uzun metrajlar için 'Senaryo Geliştirme Desteği'nin verileceği Malatya Uluslararası Film Platformu'na başvurular sürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği'nin katkılarıyla düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali, 9 Kasım'da başlayacak

PLATFORM AZERBAYCAN İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞECEK

8.Malatya Uluslararası Film Festivali, ulusal yapımların desteklendiği platformun ardından uluslararası projelerin yarışacağı Malatya Uluslararası Film Platformu’nu hayata geçirdi. Bu yıl Azerbaycan işbirliğiyle gerçekleşecek olan platformda, uzun metraj 3 projeye 30’ar bin TL “Senaryo Geliştirme Ödülü” verilecek.

Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer, Türkiye-Azerbaycan ortaklığında bu yıl ilki gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Platformu’na harika projelerin geldiğini ifade ederek, merkezi Malatya’da olacak platformun önümüzdeki yıldan itibaren katılımcı ülkelerle genişleyeceğini ve bu coğrafyadan sinemacılar için önemli bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

11 Eylül’de başlayan başvurulan 10 Ekim’de sona ereceğini hatırlatan Köçer, üye ülke sinemacılarının katılabildiği uluslararası platform başvurularından, ön jüri tarafından seçilecek 10 uzun metraj projenin finalde yarışacağını kaydetti.

Finalistler arasından 3 projenin ana jüri tarafından Senaryo Geliştirme Destek Ödülü olarak 30’ar bin TL destekle ödüllendirileceğini söyleyen Köçer, desteklerden birinin TRT tarafından üstlenileceğini ifade etti.

ŞENER ŞEN, PERRAN KUTMAN VE OSMAN SINAV'A ‘ONUR ÖDÜLÜ’

Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda önemli ismin katılacağı, film yapım desteklerinin yanı sıra, çeşitli eğitim ve sektör buluşmaların da yer alacağı Malatya Film Platformu’nda düzenlenecek MasterClass’a ilginin yoğun olması beklenirken, bu yıl festivalde üç usta isme Onur Ödülü takdim edilecek.

Sekizinci kez sinemaseverlerle buluşacak olan festivalde, 43 yıllık sinema kariyeri boyunca 35’ten fazla filmde rol alan, tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının en deneyimli oyuncularından Şener Şen, Yeşilçam’ın efsane ismi Perran Kutman ile genç ve yenilikçi sinemanın izini her daim süren usta yönetmen Osman Sınav’a festivalin açılış töreninde verilecek.

Sinema Emek Ödülü Makyaj Sanatçısı Derya Ergün’e verilecek. Bu yıl ilk kez takdim edilecek Türk Sinemasına Katkı Ödülleri ise Malatya Yeşil Sinemaları sahibi Hüseyin Yeşil ile Fono Film adına kurucu ortaklardan, Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan’a takdim edilecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız