SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Harita Mühendisi Gaz Açıyor!'

A- A+ PAYLAŞ

Makine Mühendisleri Odası (MMO), Doğalgaz dağıtım şirketi PEGAZ’ın "despot ve sık sık değiştirdiği uygulamalarından bıkarak" başlattığı protestolarını ikinci günde sürdürdü. İl temsilcisi Erdal Yavaş MMO salonunda üyeleri ile bir toplantı yaparak Pegaz’ın despot tutumunu terk etmesini istedi ve eski sistemde uygulanan şimdi de vazgeçilen dişli doğalgaz borularının sökülüp, yerine kaynaklı boruların döşenmesinin istenmesini milli servetin hebası olarak nitelendirdi.

“PEGAZ yetkililerinin; yetkili firmalara, mühendislere ve vatandaşlara son derece despotça davrandığını ve keyfi davranışlarıyla tüm kesimleri ve firmaları canından bıktırdığını" öne süren MMO İl temsilcisi Yavaş, “Gerek mühendislerimiz gerekse vatandaşlar saatlerce kuyrukta bekletiliyor. Hakarete maruz kalıyor. Harita Mühendisi olan bir PEGAZ yetkilisi, EPDK ve kanunlara aykırı olarak gaz açıyor, proje hazırlıyor. Bu onun branşı değil. Meslekten olmayan biri böylesine hayati bir önem taşıyan sorumluluğu üstlenmemeli. PEGAZ Genel müdürüne bu durumu ilettiğimizde bizlere ‘Eleman sıkıntımız var, onun için ondan da yararlanıyoruz’ yanıtını veriyor. Bu sorunların çözümü için yetkili mercileri duyarlı olmaya çağırıyor, bizde bu kanunsuzlukları ilgili mercilere duyuracağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Son bir yıldır onaylanan projelerde, dişli doğalgaz borularının sökülüp, yerine kaynaklı boruların döşenmesi yolunda geriye dönük değişiklik istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Yavaş, PEGAZ’ın tutumunu değiştirmemesi halinde topluca yetki belgelerinin iptal edilmesini isteyeceklerini hatırlattı.

Mühendislik firmalarının tehdit edildiğini, projelerinin gerekçe göstermeksizin onaylanmadığını ve bazı firmaların yetkilerinin tehditlerle askıya alındığını ileri süren Yavaş yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

Yetki belgesi olmadığı halde iç tesisat yapan kaçak firmaları PEGAZ’a bildirdikleri halde herhangi bir tedbirin alınmadığını kaydeden Yavaş “Biz yetki belgesi almayan firmaları biliyoruz. PEGAZ’da bunu biliyor. Ancak bu firmalar bilindiği halde çalışmaya devam ediyor” dedi.

Bu arada, Doğalgaz iç tesisatı yapan kaçak firmaların belediyeden nasıl ruhsat aldıkları ise merak konusu oldu. Konunun defalarca gündeme getirilmesine rağmen belediyenin hala harekete geçmemesi ise ‘Bu şehir sahipsiz’ yorumlarına neden oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız