SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Harput Senfoni Orkestrası

0
Güncellendi - 2015-12-30 01:48:21
Harput Senfoni Orkestrası
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ Dernekler Federasyonu ve Elazığ Vakıf tarafından oluşturulan Şef Bujor Hoınıc yönetimindeki Elazığ Müziği ile klasik müziğin harmanlandığı Harput Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda konser verdi.

Türk Halk Müziği alanında önemli bir yeri olan Elazığ Müziğini yerel olmaktan çıkarıp dünyaya duyurmaya amaçlayan Elazığ Dernekler Federasyonu ve Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı’nın girişimleriyle oluşturulan Harput Senfoni Orkestrası, Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda konser verdi. Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli ile Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen konsere ilgi oldukça yoğun oldu. Konsere Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, oyuncu Filiz Akın, ünlü Kardiyolog Canan Karatay, gazeteci Taha Akyol ile çok sayıda davetli katıldı.

Uzun bir çalışmanın ürünü olan Harput Senfoni Orkestrası, Elazığ Müziği ile klasik müziği birleştirerek eşsiz bir çalışma ortaya koydu. Ünlü Şef Bujor Hoınıc katkılarıyla oluşturulan Harput Senfoni Orkestrası Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Devlet Halk Dansları Grubu ile birlikte konser verdi. Oldukça beğeni toplayan Harput Senfoni Orkestrası davetlilerden bol bol alkış aldı.

ELAZIĞ MÜZİĞİ DÜNYAYA AÇILACAK

Harput Senfoni Orkestrası’nın oluşturulmasıyla ilgili konuşan Elazığ Dernekler Federasyonu Kültür Sanat Danışmanı Salih Turhan, “Bilindiği üzere Harput Elazığ musiki konusunda Türkiye’de çok özel bir yere sahip. Eserlerinin niteliği itibarıyla çok zengin bir musiki. Daha önce yerelde ve ulusalda çok başarılı çalışmalar yapıldı. Elazığlı sanatçılar, Elazığlı kurumlar çok başarılı çalışmalar yaptı. Daha sonra ise Ankara’da bulunan Elazığ Kültür ve Tanıtım Vakfı, İstanbul’da bulunan Elazığ Dernekler Federasyonu kapsamlı kültürel projeler gerçekleştirdi. Bugün ki Harput Senfoni Orkestrası projesi ile Elazığ Musiki yerel bölgesel ulusal düzeye taşıdık. Şimdi ise bunu dünyaya açacağız” dedi.

Harput Senfoni Orkestrası’nın hayata geçirilmesi ve gecenin İstanbul’da düzenlenmesine önemli katkılar sağlayan Elazığ Dernekler Federasyonu Başkanı Faik İçmeli , “Bu program Harput Senfoni Orkestrası’nın konseri olacak. Burada Harput’un eserleri seslendirilecek. Bu programı Ankara’da faaliyet gösteren Elazığ Vakfı ile Elazığ Dernekler Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşiyor. İlki Elazığ’da ikincisi Ankara’da yapıldı. Üçüncüsü ise İstanbul’da yapılacak. Dolu dolu, eğlenceli, keyifli bir gece olacağı kanaatindeyim. Elazığ Dernekler Federasyonu’nun 2,5 yıl içinde imza attığı projelerden biri Harput Senfoni Orkestrası projesidir” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız