SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Harputlu David'

A- A+ PAYLAŞ

KAYNAK: Habertürk.com

İşte Davos'ta Erdoğan'ı haklı olarak kızdıran oturumu yöneten gazetecinin kimliği. Doğan SATMIŞ yazdı..

..

DAVİD İgnatius, ABD'nin önemli gazetesi Washington Post'un çok önemli yazarlarından biri.

Ancak Türkiye açısından asıl önemli kılan, Harputlu bir Ermeni aileden geliyor olması.

Soykırım iddialarını sonuna kadar destekleyen İgnatius, kendisinin Ermeni kökenli, ailesinin Harputlu olmasının konuşulmasından ise pek hoşlanmıyor.

Washington Post gibi ilkeli bir gazetede, ailesinin geçmişinden ötürü bazı önyargılara sahip olduğunun bilinmesinden, yazılarının bundan etkilendiğinin
ortaya çıkmasından hoşlanmıyor.

David İgnatius, Türkiye'ye de birkaç kez geldi.

Hatta son olarak, geçen Aralık'ta Türkiye'deydi.

''Yalanlar Üzerine/Body Of Lies'' kitabından aynı adla sinemaya uyarlanan ve 19 Aralıkta vizyona giren filmi için Türkiye'ye gelen İgnatius, pek çok gazeteye röportaj verdi.

Üniversitelerde konuştu.

David İgnatius'la, yıllar önce Dünya Ombudsmanlar Birliği'nin İstanbul'daki Kongresi'nde ve 2006'a Washington'da iki kez bir araya geldim.

Washington'daki buluşmamız ünlü Willard Oteli'ndeydi.

Dünyaya "loby" sözcüğünü armağan eden, Beyaz Saray'a yürüme mesafesindeki bu ünlü otelde bir kış günü, öğleden sonra buluştuk, çay içip pasta yedik.

Ben kendisinin Harputlu bir Ermeni aileden geldiğini öğrenince, ailesinin öyküsünü duymak istedim.

Sordum:

"Mr. İgnatius, aileniz Harputluymuş, ben de Güneydoğu kökenli bir aileden geliyorum. Neredeyse komşuyuz. Bize bu konudan söz etmek ister misiniz?"

David İgnatius, bu soruyu duyunca çok rahatsız oldu, oturduğu yerde hemen içine kapandı, gözlerini kaçırdı ve sadece "Hayır" dedi.

Önyargılarının ailevi gerekçelere dayandığının bilinmesini istemiyordu.

Tekrar sordum:

"Mr. İgnatius, sizin çok önemli bir yazar olduğunuzu biliyorum. Türkiye kökenli olmanız bizim için önemli. Dedelerinizin öyküsünü duymak isterim."

Ama David İgnatius, yine çok kısa bir yanıt vermekle yetindi:

"Bu konularda konuşmak istemiyorum."

İşte Davos'ta Erdoğan'ı haklı olarak kızdıran oturumu yöneten gazetecinin kimliği.

Türkiye'ye karşı önyargılarla yüklü İgnatius, hem Türkiye Başbakanı'na, İsrail Lideri'nin yarısı kadar konuşma süresi tanıdı, hem de nezakete çok aykırı bir şekilde, eliyle koluyla Türkiye Başbakanı'nı adeta taciz etti.

Tüm bunlar bir araya gelince de ortaya bu manzara çıktı.

Eğer İgnatius yerine Türkiye'ye önyargısı daha az bir gazeteci oturumu yönetse, belki bunlar yaşanmazdı.

Bence asıl, Davos organizatörleri,bu konuyu ele almalı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız