SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasan Kaçan ve 'Gençlerle Hasbihal'

0
Güncellendi - 2017-01-05 05:08:29
Hasan Kaçan ve 'Gençlerle Hasbihal'
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sürdürülen "Gençlerle Hasbihal" etkinliği kapsamında, ünlü karikatürist ve oyuncu Hasan Kaçan'ın katılımıyla "Tarihin Satır Araları" söyleşi programı Malatya'da düzenlendi.

Battalgazi Halk Eğitim Toplantı Solunun da gençlerle buluşan söyleşi programında Kaçan'a, Eda Karaytuğ ve müzisyen grubu eşlik etti.

Kaçan, burada, tarihte ve günümüzde yaşanmış kahramanlık hikayelerini anlattı.

Hasan Kaçan'ın, Çanakkale Savaşı sırasında Fransız askerleriyle girilen çatışma sonrasında, Fransız askerlerin yenilgiye uğratan Yarbay Hasan'ın, yaralı Fransız askerine su vermek isterken, o yaralı Fransız askeri tarafından hançerlenerek öldürülmesini anlatması ilgiyle izlendi.

Bazı kahramanların bilindiğini ve bazılarının ise gizli kaldığına işaret eden Kaçan, "İstiklal harbinde cepheye mermi taşıyan da onlardır, 15 Temmuz'da kamyonun direksiyonuna geçip, hainin üzerine üzerine gözünü kırpmadan yürüyen de onlardır, annelerimiz. Varlığıyla yokluğunu belli etmeyen sessiz kahramanlar annelerimiz." diye konuştu.

Programı, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve gençler izledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız