SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasan Paşa Tutuklandı

A- A+ PAYLAŞ
 
'İnternet Andıcı' davasında tutuklanan Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Komutanlığı görevinde iken Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyonunu cepheden yönetmişti. 
 
'İnternet Andıcı' davasında hakkında verilen yakalama kararı nedeniyle tutuklanan emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Malatya'da 2. Ordu Komutanı olarak da görev yapmıştı. Emekli Orgeneral Iğsız, 21-29 Şubat 2008 tarihleri arasında Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya karşı yapılan sınır ötesi operasyonu cepheden takip etmişti. Iğsız'ın cepheden çekilen bazı fotoğrafları, o dönem Kuzey Irak operasyonu ile ilgili fotoğraf sergilerinde de yer almıştı. 
 
"BUGÜN SORUN DAĞDA DEĞİL, NERDE OLDUĞUNU BANA SORMAYIN" DEMİŞTİ 
Bu arada, Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Komutanlığı görevinde iken Şırnak'ta şehit olan Jandarma Er Orhan Kaya için Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Gövdeli beldesinde 7 Ağustos 2007 tarihinde düzenlenen törende ilginç mesajlar vermişti. Emekli Orgeneral Iğsız, "Bize terörle mücadelede verilmiş hedef vardır. Bunlar daha önce defalarca ifade edildi. Dağda silahlı son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu hedefimizde hiçbir değişiklik yoktur. Her geçen gün bu konuda daha da kararlı adımlar atıyoruz. Biz dağdaki mücadeleyi başarıyla sürdürüyoruz, sürdürmek zorundayız. Sizlerde biraz önce duydunuz şehidimizin babası, en acılı anında 'Vatan sağ olsun' diyebilmektedir. Bize şehidimizin babası böyle bir günde bunu söyleyebiliyorsa, bu bizim için çok büyük bir vicdani sorumluluktur. Biz bu vicdani sorumluluğu yerine getireceğiz. Kendimize güveniyoruz, doğru yoldayız. Terörle mücadele her gün başarıya adım adım yaklaşmaktadır. Asker kar, kış demeden her türlü şartta mücadele vermektedir. Ama bakın ben size dağdaki mücadeleden bahsediyorum. Vatandaşlarımız dağdaki mücadele yönünde bir tereddüt yaşamasınlar. Ama size şunu açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değildir. Nerde diyorsanız, onu bana sormayın. Biraz bakarsanız, bunu rahatlıkla görürsünüz" demişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız