SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasan Paşa Veda Etti

A- A+ PAYLAŞ

İnternet andıcı iddialarıyla ilgili olarak ifade için çağrılan 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız bugün görevini Org. Hayri Kıvrıkoğlu’na devretti. 2006- 2008 yılları arasında da Malatya'da 2. Ordu Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Iğsız veda konuşması sırasında çok duygulandı. Iğsız'ın annesi Münevver Iğsız da oğlunu bu gününde yalnız bırakmadı.

1. Ordu Komutanlığı'nda bugün düzenlenen devir teslim töreni ile Yüksek Askeri Şura'nın tartışmalı ismi Orgeneral Hasan Iğsız görevi, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na devretti. Törene Genelkurmay Başkanlığı'nı devralacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın yanısıra "Balyoz" davası tutuksuz sanığı eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ile aynı davanın diğer bir tutuksuz sanığı olan ve ayrıca "İnternet Andıcı" soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da katıldı. Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner, tören alanına sağ tarafında Iğsız, sol tarafında ise Kıvrıkoğlu ile beraber geldi. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, komutanların emeklilik ve atama kararnamelerinin okunmasıyla devam etti. Kararnamede, Iğsız'ın 'kadrosuzluk' nedeniyle emekliye sevkedildiği ifade edildi.

İlk kez YAŞ toplantıları sırasında 10 günlük rapor alan Iğsız, ikinci kez 10 günlük bir rapor daha almıştı. Iğsız'ın aldığı 10 günlük rapor bugün doluyor. Org. Iğsız’ın da bugün gidip ifade vermesi bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi beklenen Iğsız’ın ataması ifadeye çağrılması nedeniyle yapılmamıştı.

1. Ordu Komutanlığı'ndaki devir teslim töreninde yaptığı veda konuşmasında Iğsız şunları söyledi:

''Meslek yaşamım boyunca rütbe ve makamın verdiği gücü, keyfiliğe kaçmadan ölçülü kullanmaya çalıştım. Personelime her zaman güvendim. Onlara değer verdim. Fikirlerini açıkça ifade etmeleri için ortam sağladım. Bireylerin hak kaybına uğramaması için özen gösterdim. Bazı beklentilerle şu ve bu sebeplerle doğrularımdan, ilkelerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. Bazen komutanlarımın sabır ve hoşgörü sınırını zorlasam da doğru bildiklerimi söylemeyi görevimin bir parçası saydım. Sonuçta dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ancak ben geriye baktığımda beni tatmin eden gururlandıran, doğrularıma ve ilkelerime bağlılıkla kendime saygıyı muhafaza edebildiğim bir yarım asır görüyorum. Bu uzun meslek yaşamımın en büyük ödülümdür. Şimdi yapmam gerekeni yapmış olmanın verdiği huzur duygusuyla çok sevdiğim mesleğimi noktalamak üzereyim. Ne büyük rastlantıdır ki üniformamı tam 50 yıl önce ilk defa giydiğim Selimiye'de çıkarıyorum.Yarım asırdan sonra üniformasız yaşama alışmanın kolay olmayacağının biliyorum. Ama çok önemli bir güvencem var, yalnız değilim.

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Iğsız'ın veda konuşmasında duygulandığı görüldü. Orgenaral Iğsız, konuşmasının ardından uzun süre alkışlandı. Iğsız konuşmaların ardından görevini Kıvrıkoğlu'na devretti. Törene katılan Orgeneral Hasan Iğsız’ın annesi Münevver Iğsız’ın zaman zaman ağladığı da görüldü.

KIVRIKLOĞLU'NUN KONUŞMASI

Görevi devralan Orgeneral Kıvrıkoğlu da, "Şerefli olduğu kadar büyük sorumluluk da gerektiren bu görevin icrasında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başlıca hedefimiz Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, Atatürkçü düşünce sistemini yaşam tarzı haline getirmiş, milli çıkarlarını her türlü değerin üstünde tutan bir yaklaşımla, Türk yurdunun bölünmez bütünlüğüne, Anayasa ile tayin edilmiş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyetine yönelik he rtürlü dış ve iç tehdidi önlemek olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Iğsız, görevini Kıvrıkoğlu'na devretti. Tören, Işık Koşaner'in Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hizmet Anısı'nı Iğsız'a vermesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız