SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasan Süzer Toprağa Verildi..

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da vefat eden hayırsever işadamı hemşehrimiz Hasan Süzer'in cenazesi kalabalık bir topluluğun katılımıyla İstanbul'da toprağa verildi.

CENAZEYE KALABALIK KATILIM..
İstanbul Pera Palas, Malatya Altın Kayısı ve Çeşme Paradise Otellerinin sahibi olan ve geçtiğimiz Pazar günü 79 yaşında iken vefat eden turizmci hayırsever işadamı hemşehrimiz Hasan Süzer'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene Süzer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Gaziantep Milletvekillerinden bazıları ile Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve bazı yöneticiler, eski bakanlardan hemşehrimiz Seyfi Oktay, Cumhuriyetçi Eğitim Merkezi (CEM) Vakfı Genel Başkanı hemşehrimiz Prof.Dr. İzzettin Doğan, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Şaban Taçyıldız, İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, Malatya eski Valilerinden ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, eski milletvekillerinden Kamer Genç, Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Ören Belediye Başkanı Aziz Bakır, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Adak, eski milletvekillerinden Yüksel Çengel, Şanlıurfa eski milletvekillerinden Sedat Bucak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Trakya Üniversitesi rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Osman İnce, sanatçılar Edip Akbayram, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Yılmaz Morgül, Kahtalı Mıçı, ANAP İstanbul İl Başkanı Ümit Özerol, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Hadi Çekirdek, Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanı Ali Cengiz, çok sayıda işadamı, İstanbul'daki Malatyalı dernek ve vakıflarının temsilcileri, Malatyalı bürokratlar ve işadamları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

NE DEMİŞ?..
Kentbank'ın zarara uğratılmasına ilişkin hakkında açılan dava nedeniyle "Keşke ölseydim de bu davaya girmeseydim" dediği ve bu sözünden 1 saat sonra vefat ettiği belirtilen Süzer'in toprağa verildiği gün bu davayla ilgili ilk duruşmanın da yapıldığı öğrenildi.

Duruşmada Süzer'i savunmaya hazırlanan avukatı Melek Günebak da törene katıldı.

Emekli vaiz ve aynı zamanda Hasan Süzer'in aile dostu olan Cuma Köse, "Bana dedi ki 'Ben karakola bile düşmedim, okullar yaptırdım, binalar yaptırdım, hayır işlerinde bulundum. Fakat bir dava açıldı. Bu davada yargılanmak istemiyorum. Keşke ölseydim de bu davaya girmeseydim' dedi ve bir saat sonra da vefat etti. Onu bu şekilde yargılayanların da sonunu göreceğiz" dedi.

ADI CADDEYE VEYA PARKA VERİLECEK..
Aslen Akçadağ'ın Kürecik köylerinden Güneşli'li olan ve Akçadağ'daki kültürel etkinliklere de büyük destek veren Süzer'in ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirten Akçadağ'ın AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Süzer'in adını ilçedeki bir caddeye veya yaptırılacak parka vereceklerini söyledi.

MESAJLAR..
Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Süzer'in vefatı nedeniyle, oğlu Hüseyin Süzer'e bir başsağlığı mesajı gönderdi. Akın'ın mesajı şöyle:

"Hayırseverliği ile Türkiye’de temayüz eden, Malatya’nın kültürel, sosyal hayatına yaptığı önemli katkıları ile Malatyalıların takdirini kazanan Saygıdeğer babanızın vefatından büyük üzüntü duydum.

Merhum Hasan Süzer, sadece bir işadamı olarak değil, insani değerlere verdiği önem, doğduğu ve büyüdüğü topraklara ve bu toprakların insanına olan bağlılığı ile sevgi ve saygı ile anılmayı hak etmiştir.

Sizlerin şahsında tüm ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yayınladığı mesajda "Ülkemizin turizm, kültürel doku ve yaşamı ile tarihi öğelerinin tanıtımında Malatya'mızın gerek ülke genelinde, gerekse dış dünyaya açılımında ve tanıtımında büyük katkıları bulunan işadamı, değerli hemşehrimiz Hasan Süzer'in vefatından büyük üzüntü duydum. Eğitim ve sağlık alanında onlarca eseri, yüzlerce karşılıksız burs vererek eğitimini sağladığı öğrencisi ile bu şehrin sosyal yaşamına verdiği tartışılmaz destekleri ile Hasan Süzer daima gönlümüzde yaşayacaktır"dedi.

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Süzer'in Malatya’ya büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek “Kendisi Malatyaspor’un da hep yanında olmuştur. Geçmişte birçok defa hiçbir beklenti içerisinde olmaksızın, takımımızı otelinde ağırlamıştır. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki fotoğrafta) Merhum hemşehrimiz Hasan Süzer, Eylül ayında Akçadağ Şenliği dolayısıyla geldiği Malatya'da İnönü Anıtı'nın kaidesindeki 'Adın temiz, hatıran aziz kalacak..' yazısını incelerken görülüyor. (Alttaki fotoğraflar) Süzer'in cenaze töreninden görüntüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız