SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasançelebi Viyadüğü'nde Çalışmalar Sürüyor

0
Güncellendi - 2018-07-18 22:49:59
Hasançelebi Viyadüğü'nde Çalışmalar Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya-Sivas Karayolu’nun en sıkıntılı noktalarından olan Hekimhan ile Hasançelebi arasına çift tüplü 6 tane tünelin inşaatı tamamlanırken, 385 metre uzunluğundaki viyadükteki çalışmalar ise sürüyor. Bölgedeki çalışmalar ile keskin ve dar virajlar tamamen bypass ediliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık,  AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AKP İl Başkanı İhsan Koca, Hasançelebi’nin Sivas istikameti girişinde yapımı devam etmekte olan Hasançelebi viyadük inşaatında incelemelerde bulundular.

Çalık,  “Malatya-Sivas Karayolu güzergahında yol konforunu en üst seviyeye çıkartacak bir proje olan, 45 Milyon TL tutarındaki yatırımla yapımı hızla devam eden 385 metre uzunluğunda Hekimhan-Hasançelebi viyadüğünde incelemeler bulunduk. Bölgeye 6 tane çift tüplü tünel kazandırıyoruz.” dedi.

Malatya-Sivas Karayolu üzerinde keskin ve dar virajların tamamen bypass edildiğini ve tüneller ile viyadük ile yolun Hasançelebi’nin Kuzeyinden geçirilmekte olduğunu belirten Çalık, “385 metre uzunluğundaki viyadük bölgemiz için hayati bir öneme sahip. Geçmiş dönemdeki kazalar ve sıkıntıların bertaraf edildiği, trafik sorununun minimuma indirildiği çok önemli bir hayat kurtarıcı rol oynayacak. 4 şeritli viyadüğü bölgenin en önemli yatırımlarından birisi.” şeklinde konuştu. Çalık, proje için emeği geçen herkese teşekkür etti.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, Malatya’nın gelişmesi noktasında karayollarının ve ulaşım alt yapısının çok önemli olduğunu ifade ederek, “Malatya’yı daha iyi bir noktaya taşımak istiyorsak, Malatya’nın çevre bölgeler ile ulaşım bağlantılarındaki standartları yükseltmemiz lazım. B anlamı ile Malatya-Sivas Karayolu’nun Hekimhan-Hasançelebi arası AK Parti döneminde yüksek standartlı bölünmüş bir yol olarak projelendirildi ve hızlı bir şekilde yapımı tamamlandı. Hasançelebi’de yapılan 6 tünel ve 385 metre uzunluğundaki viyadük projesi maliyeti bakımında da ciddi bir proje. Tek amacımız, Malatya’yı Kuzey’e ve Güney’e yüksek standartlı yol alt yapısı ile bağlamak.” dedi.

Bu arada, Malatya-Hekimhan Karayolu güzergahındaki en önemli projelerden birisi de olan mevcut Tohma köprüsünün yanına 520 metre uzunluğunda yapılacak olan yeni bir köprü inşaatı projesi ise devam ediyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Sukutinacar (5 yıl önce)
    Allah razı olsun memleket için çalışan dan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Harun gibileri ancak sak sakcilik yapar Turgut ozal viyadugu ortada ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya ahmet 15 sene önce ne vardı bu şehirde ve ülkede saysana. Tuvalete köylerde şu bulamıyordu millet. Tepeden tırnağa hersey 25 yılda yapıldı. Sen kimin sak sakcisisin. İdeoloji bunalımı.. 15 sene önce bu ülke neydi şimdi nerde .kaybettiğiniz seçimleri çalışın olur belki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (5 yıl önce)
    Turgut Özal (Beylerderesi) köprüsü altında da böyle bir poz alabilirmiyiz acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • ANKARADAKİ DRİJANLI (5 yıl önce)
    ÇÖKEN VİYADÜK DEĞİL .ZİHİNLER. VE BAKIŞ AÇILARI ÇÖKMESİN
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Turgut özal viyadüğünü de siz yaptınz çöküyor değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İÇİN (5 yıl önce)Taner isimli kullanıcı yorumuna
    DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.. TURGUT ÖZAL VİYADÜĞÜNÜ ELAZIĞ KARAYOLLARI YAPTI.
    0
    0
    Yanıtla
  • Servet (5 yıl önce)
    Bu yolun önceki halini bilen biri olarak oldukça güzel olmuş, tamamlanınca da daha da güzel olacak inşallah. Emeği geçenlerin eline sağlık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Helal olsun Allah razı olsun Önceden köy yoluna cakıl döküldüğü zaman mutlu olurduk.
    0
    0
    Yanıtla