SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hasar Miktarı 33 Milyon TL"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:30
A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından Malatya’da don ve doludan zarar gören kayısı üreticilerine bu yıl ödenecek olan toplam sigorta hasar ödemesinin 33 milyon TL tutarında olduğu ve bu miktarın 28 milyon TL’nin şuana kadar ödendiği açıklandı.

TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, “TARSİM, Devlet Destekli Tarım Sigortaları teminat kapsamında yer alan doğal afetler sebebiyle, 2013 yılında ürününü sigorta yaptırmış çiftçilere, oluşan hasarların tazminatlarının önemli bir kısmı ödendi. Malatya’nın değişik ilçelerinde 2013 yılında meydana gelen doğal afetler sebebiyle, sigortalı ürünleri ile hayvanları hasar gören üreticilere ödemeleri aralıksız yapılmaya devam ediyor. Yılının ilk 9 ayında, 7 bin 344 adet poliçe tanzim edilirken, 9 bin adet hasar ihbarı değerlendirildi. 2013 yılının hasarları nedeniyle sigortalı üreticilere, ilk 9 ayda, 28 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yaptık. Önümüzdeki günlerde ise, 5 milyon TL ödeme daha yapılacak” şeklinde bilgi verdi.

TARSİM Bölge Müdürü Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mart ve Nisan aylarında özellikle Malatya’da bölgesel anlamda ciddi anlamda bir doğal afeti riski ile karşı karşıya kaldık. Özellikle Malatya’da ovada bulunan ilçelerde don hasarı, daha sonraki dönemde ise yüksek kesimlerde çok ciddi dolu hasarı ile karşı karşıya kaldık. O dönemlerde don ve dolu hasarı için ön tespitlerimizi, ardından ise kesin tespitlerimizi yaptık. Şuanda 28 milyon TL ödendi. Ancak polise bitiş süresi geç olan üreticilerimize de ödemelerimiz devam edecek. Yaklaşık 5 milyon TL daha ödememiz duruyor. Zamanı geldiğinde üreticilerimize de paraları ödenecek. TARSİM Malatya Bölge Müdürlüğü olarak ödeyeceğimiz toplam hasar 33 milyon TL’dir. TARSİM’e 7 bin 344 üreticimiz poliçe yaptırmıştı. Ama önümüzdeki yıllarda bu poliçe sayımızın artacağını tahmin ediyoruz. Dolu hasarı Malatya ili açısında gerçekten çok ciddi bir hasardır. Geçmiş yıllarda Malatya’da lokal ve bölgesel anlamda bir dolu hasarı söz konusu iken, özellikle 2012 ve 2013 yılları dolu hasarların çok yaygınlık kazandığını görüyoruz. Dolu riski Malatya’da çok ciddi anlamda yükseldiğini görüyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız