SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hasar Ödemesi Bayram Sonrası

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:42:31
Hasar Ödemesi Bayram Sonrası
A- A+ PAYLAŞ

Dondan zarar gören kayısı çiftçisine yapılacak hasar ödemesinin Ramazan Bayramı sonrasına kaldığı bildirildi. Hasar ödemesi yapılacak listelerin, ilçelerde askıya çıkarıldığı ve itiraz süresinin 10 Temmuz Cuma günü sona ereceği belirtilerek, Hasar Tespit Komisyonu’nun bu itirazları yeniden değerlendireceği için paranın çiftçilerin hesabına bayram sonunda yatırılacağı kaydedildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Yeni Malatya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 28 Mayıs’taki Malatya mitinginde ‘Dondan zarar gören kayısı çiftçilerinin zararının karşılanacağı’ yönündeki açıklamasının ardından Valiliğin koordinatörlüğünde Hasar Tespit Komisyonu oluşturularak, çiftçi müracaatlarını almaya başladığını söyledi. 3 hafta süreyle çiftçilerin müracaatlarını alan Komisyonun, kayısı bahçelerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda oluşturulan listelerin ilçelerde askıya çıkartıldığını kaydeden Ali Selvi, itiraz süresinin 10 Temmuz Cuma günü sona ereceğini söyledi.

“50 dekara kadar ödeme yapılacak”

Yapılacak itirazların yeniden değerlendirileceğini belirten Ali Selvi “Valiliğin yönergesi doğrultusunda müracaatlar alındı ve listeler oluşturuldu. Bu listeler ilçelerde askıya çıkartıldı ve mahalle muhtarlarına teslim edildi. Muhtarlar da bu listeleri uygun yerlerde ilan edecek. Eğer itirazlar olursa komisyon tarafından bu itirazlar yeniden değerlendirilecek ve kesin listeler oluşturulacak. Ramazan bayramının hemen sonrasında paralar çiftçilerimizin hesabına aktarılacak” dedi.

Paranın Valilik hesabına geldiğini ve ne kadar ödeme yapılacağı konusunda bilgisinin olmadığını ifade eden Ali Selvi, hasar ödemesinin 50 dekara kadar yapılacağını belirtti. Selvi,  50 dekardan fazla arazisi olan çiftçilere fazladan bir ödemenin söz konusu olmayacağını ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız